SVT > Inrikes

Sunday, 31 May, 04:46

SVT - 21 maj 20 kl. 22:02

Den senaste veckan har Sverige högst coronadödstal per invånareDen senaste veckan har Sverige haft den högsta genomsnittliga dödsiffran i världen, sett till antal invånare, enligt statistik från Our world in data. Men jämförelsen ifrågasätts från svenskt håll. – Det är inte så enkelt att jämföra antal döda eftersom länderna räknar på olika sätt, säger statistikprofessor Dan Hedlin..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverige, Our, Dan Hedlin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Den senaste veckan har Sverige, högst, coronadödstal, per, invånare
SVT - 22 maj 20 kl. 09:11

Professorn om att Sverige har högst coronadödstal per invånare: ”Inte rätt att räkna per capita”

Enligt statistik från Our world in data har Sverige den senaste veckan haft den högsta genomsnittliga dödsiffran i världen, sett till antal invånare. Men att räkna dödstalen per capita ger inte en rättvis bild, det menar vaccinforskaren och professorn Matti Sällberg. – Jag tror inte att det är riktigt rätt att räkna per capita.

Aftonbladet - Igår: 16:58

Tegnell om allvarliga läget - fjärde dagen med högst dödstal

▸ I dag fredag har Sverige för fjärde dagen i rad högst dödstal i världen i covid-19, enligt University of Oxford..

Expressen - 21 maj 20 kl. 16:10

Statistik: Sverige har högst dödstal i världen

Sett till den senaste veckans genomsnitt har nu Sverige flest dödsfall per capita i hela världen.  Detta enligt siffror från Oxford university och statistiksajten Our world in data. Men statsepidemiolog Anders Tegnell säger att det är svårt att göra jämförelse i detta stadium.

DN - 20 maj 20 kl. 21:51

Sverige har högst dödstal senaste veckan - vad betyder det?

Under de senaste sju dagarna har Sverige haft högst dödssiffror i världen, sett till befolkningsmängd, enligt statistik från….

GöteborgsPosten - 27 maj 20 kl. 18:08

Sverige hade återigen högst dödstal i världen av corona

Tegnell: "Förskräckligt att vi har så höga dödstal".

Cornucopia - 13 nov 16 kl. 11:27

Vad är barnfamiljens utgifter per månad?

Gårdagens frågeställning från en fundersam läsare väckte en viss diskussion kring om en barnfamilj verkligen klarar sig på 35 000:- SEK i månaden. Svaret måste vara ja, och de kan klara sig på mindre. Här följer ett exempel.

Cornucopia - 19 nov 19 kl. 10:00

Degen måste in: GPS-baserad kilometerskatt upp till 6:- SEK per mil

IVL:s förslag till hur den statliga degen ska in när alla kör elbil har presenterats på en konferens. Staten ska logga alla bilar i Sverige via GPS och samköra med kameror för att undvika fusk. Skatten blir som högst 6:- SEK per mil, men ska tidigast införas om sex år.

Västerbottens Folkblad - 17 dec 18 kl. 09:00

[PLUS] Högst pensionsskuld i landet

Region Västerbotten har högst pensionsskuld av alla landsting i Sverige om man räknar per....

Cornucopia - 05 aug 15 kl. 07:59

Musen som röt - högst 3 000 man i svensk utlandsinsats

Sverige har med den ensidiga sk solidaritetsdoktrinen utlovat att vi ska hjälpa grannländer som angrips militärt, och med Lissabonfördraget har vi också åtagit oss att hjälpa andra EU-länder som angrips. Samtidigt finns det en lag från 2003 som begränsar antalet svenska Försvarsmaktsanställda i utlandstjänst till 3 000 personer, vilket i praktiken begränsar svenskt stöd till högst två manöverbataljoner eller rent av en enda stridsgrupp (förstärkt manöverbataljon). Solidaritetsdoktrinen eller för den delen det nya finsk-svenska försvarssamarbetet är alltså en liten mus som röt.

Cornucopia - 13 aug 18 kl. 13:50

Välfärden måste ner till u-landsnivå - släpper ut 2 ton CO2 per svensk

Det svenska välfärdssamhället och den höga nivån av offentlig service är ohållbar. Denna genererar 2 ton CO2. Inte bara hushållen i Sverige måste sänka sig till u-landsnivå, utan välfärd och offentlig service måste också ner på u-landsnivå för att göra Sverige klimatsmart.

Fler nyheter från SVT

SVT - 6 timmar sedan

Här testas vårdpersonalen för antikroppar

– Nu sticker det till. Blodprovet som tas ska visa om sjuksköterskan Rosanna Svensson har antikroppar mot coronaviruset..

SVT - 9 timmar sedan

Svensk journalist träffades av gummikula när polis sköt under demonstrationer i Minneapolis

Expressens USA-korrespondent Nina Svanberg träffades av en gummikula när polisen sköt mot journalister och demonstranter i Minneapolis natten till lördagen. – Jag föll ihop när det hände. Sen kom tårgasen som gör att man tappar orienteringen, säger hon..

SVT - 11 timmar sedan

SMHI varnar: Risk för skogs- och gräsbränder i stora delar av landet

Det är risk för skogsbrand i 25 distrikt uppger SMHI på lördagseftermiddagen. Läget kan dessutom förvärras på söndagen. – Det kommer att vara ganska blåsigt de närmaste dagarna och främst på söndag, säger SVT:s meterolog Tora Tomasdottir..

SVT - 14 timmar sedan

Annandag pingst togs bort som röd dag – därför upprörde beslutet

En kristen högtid som inspirerade till poesi. När annandag pingst fick lämna plats för nationaldagen som röd dag var inte alla nöjda. Men varför?.

SVT - 16 timmar sedan

Biståndsministern: Trump använder WHO som ett slagträ

Sveriges biståndsminister Peter Eriksson (MP) befarar att fler länder kan komma att följa efter USA och lämna Världshälsoorganisationen WHO. – Det är väldigt allvarligt och farligt, säger han..

SVT - 17 timmar sedan

Över 160.000 svenskar deltar i ”gigantisk epidemiologisk studie” via app

Över 160.000 svenskar deltar redan i vad professor Tove Fall beskriver som en ”gigantisk epidemiologisk studie”. Genom att människor rapporterar in sina eventuella sjukdomssymtom i en app försöker nu forskare få en bredare bild av spridningen av covid-19 i hela Sverige..

SVT - 23 timmar sedan

Nattens nyheter: 30 maj

SVT - Igår: 02:35

Svensk studie ska undersöka risker för gravida med covid-19

Det finns lite kunskap om hur coronaviruset påverkar gravida och nyfödda. Nu ska en stor svensk studie ta reda på mer. – Vi vill förstås komma ut med ett resultat så snabbt som möjligt till de här kvinnorna, säger Lina Bergman vid Sahlgrenska akademin..

SVT - Igår: 19:08

Coop återkallar folköl – för hög alkoholhalt

Coop återkallar öl av märket Signum, med den uppgivna alkoholhalten 2,8 procent. Orsaken är att folkölen kan innehålla en för hög alkoholhalt..

SVT - Igår: 17:58

Generaldirektören om kravet på att hon ska få sparken: ”Tråkigt”

Nu bemöter Arbetsmiljöverkets generaldirektör Erna Zelmin-Ekenhem den kritik som myndigheten fått efter SVT:s avslöjanden om hur man backat från sitt hårda krav på munskydd på äldreboendet Serafen. Flera riksdagsledamöter vill att händelserna utreds..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.