SVT > Utrikes

Wednesday, 27 May, 02:25

SVT - 21 maj 20 kl. 21:59

Klobuchar granskas som Bidens möjliga vicepresidentMycket talar för att den tidigare konkurrenten Amy Klobuchar blir viceprecident om Joe Biden skulle vinna höstens amerikanska presidentval. Det rapporterar flera medier..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Bidens, Amy Klobuchar, Joe Biden

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klobuchar, granskassom , Bidens, möjliga, vicepresident
Politologerna - 27 nov 18 kl. 07:30

Det omöjliga mandatet

Väljarna har bara givit Centerpartiet mandat att…! Mandatet från miljöpartistiska väljare innebär…! Björklund har inte mandat att…!

YLE - 27 dec 12 kl. 05:03

"Asylmottagningen i Kristinestad har omöjliga sparkrav"

Asylcentralen i Kristinestad måste, precis som asylmottagningar överallt i landet, minska kostnaderna. För Kristinestadsenhetens del handlar det om en minskning på 10-17 % av den totala budgeten. Det betyder flera hundra tusen euro bara på asylmottagningen i Kristinestad, ett sparkrav som är omöjligt, enligt enhetens chef Annica Riddar.

Skånskan - 02 apr 19 kl. 16:37

Ny politisk karta i riksdagen granskas

lund Varför gick det som det gick efter höstens riksdagsval i Sverige?
Talman Andreas Norlén har gett Lundaforskare i uppdrag att svara på den frågan, skriver Lunds universitet i ett pressmeddelande.I januari föreslog han att en sådan studie ska genomföras.

Sydsvenskan - 02 aug 15 kl. 03:11

NY Times: Biden kan utmana Clinton

USA:s vicepresident Joe Biden har börjat undersöka möjligheterna för att ge sig in i presidentvalskampanjen, vilket skulle kunna bli en tuff utmaning för Hillary Clinton, skriver New York Times.Bidens rådgivare ska ha varit i kontakt med både lokala ledare i Demokraterna och möjliga bidragsgivare.Medan Republikanerna har 17 kandidater i kapplöpningen om att bli partiets presidentkandidat har Demokraterna hittills bara fem..

Helsingborgs Dagblad - 02 aug 15 kl. 03:11

NY Times: Biden kan utmana Clinton

USA:s vicepresident Joe Biden har börjat undersöka möjligheterna för att ge sig in i presidentvalskampanjen, vilket skulle kunna bli en tuff utmaning för Hillary Clinton, skriver New York Times.Bidens rådgivare ska ha varit i kontakt med både lokala ledare i Demokraterna och möjliga bidragsgivare.Medan Republikanerna har 17 kandidater i kapplöpningen om att bli partiets presidentkandidat har Demokraterna hittills bara fem..

SmålandsPosten - 30 okt 14 kl. 07:01

Insyn och demokrati i Svenska kyrkan

Kommentar till Därför lämnar jag Svenska kyrkan och Södra av Sune Håkansson den 24 oktober. Kyrkans uppdrag är gudstjänst, undervisning, diakoni och mission. Det innebär konkret bland annat att människor döps, konfirmeras, ingår äktenskap och vigs till sista vilan.

YLE - 04 feb 16 kl. 16:44

Raseborgs tjänstemän: Enheter måste stängas

Hela staden Raseborg ska förändras fram till 2020 och allt från organisation till skolor och vård ska ses över. Därför ordnades en träff i Ekenäs på onsdagen (3.2) där invånarna fick höra direkt av stadsdirektören och tjänstemännen hurudant stadens läge är nu och vad som ska hända.

YLE - 25 feb 17 kl. 10:08

Djurskydd innebär att se risker och att förbjuda passivitet

Det finns saker som borde rättas till då det gäller brotts- och förvaltningsprocesserna kring djurskydd. Kritik riktas också mot den okunnighet som råder om djurhållningsförbud. Forskaren Tarja Koskela kritiserar i sin färska doktorsavhandling (Optimaalinen eläinsuojelu rikosprosessissa ja julkishallinnossa) nuvarande system för djurskydd.

Västerbottens Folkblad - 07 feb 14 kl. 17:05

[PLUS] Magnus Johansson: Så länge folk tar betalt kan du ställa krav

Politikerföraktet i Sverige har aldrig varit större och kommer förmodligen inte att minska inför höstens superval. Politikerna syns överallt, de hyllas, sågas, häcklas, älskas, hatas och granskas i alla möjliga och omöjliga....

YLE - 02 maj 16 kl. 18:47

Förslaget: ge tränarna möjlighet att utmana domslut

Ishockeyligans spelarförbund vill göra en stor förnyelse i regelboken. Redan nästa säsong kan det bli möjligt för tränarna att utmana domslut. Principen är att ifall laget upplever att domarna gjort en miss så har tränaren chans att utmana och kräva att den oklara situationen skulle granskas från video.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Nytt dödligt dåd i Kongo-Kinshasa

Minst 17 civila har dödats av den väpnade extremistgruppen ADF i nordöstra Kongo-Kinshasa. Attacken kommer bara dagar efter en liknande räd i samma område, då minst nio personer omkom..

SVT - 5 timmar sedan

Så lyckades norska äldreboendet få stopp på ett stort utbrott av covid-19

När Oslo drabbades hårt av coronaviruset började Trondheim direkt att förbereda sig på ett utbrott. Men trots en snabb och effektiv hantering av den smittvåg som följde visade anställda på ett äldreboende, som inte haft direktkontakt med smittade, symptom på covid-19. En andra smittvåg var ett faktum, och man tvingades tänka om för att stoppa ett stort och potentiellt förödande utbrott..

SVT - 7 timmar sedan

Professorn: Därför är det okej att porta svenskar men inte andra

Galna kosjukan, utvisningar och nu corona. Det är inte första gången rörligheten i EU begränsas men det är första gången medborgare från hela länder kan komma att portas. – Ärligt talat har jag inte hört talas om det tidigare, säger Thomas Erhag, professor i offentlig rätt..

SVT - 8 timmar sedan

Gräshoppsinvasion i delar av Indien

Under de senaste dygnen har enorma gräshoppssvärmar härjat i Indien. Värst drabbade är delstaterna Uttar Pradesh, Madhya Pradesh och Rajasthan, som har tagit upp kampen mot insekterna med hjälp av bekämpningsmedel. Gräshopporna äter nämligen jordbrukarnas grödor, och lämnar inget efter sig, när de väl bestämt sig för att flyga vidare..

SVT - 15 timmar sedan

De isolerar sig – i ett slott: ”Har haft tur”

Under tiden som hotellet i Ashford castle på Irland håller stängt, till följd av coronapandemin, bor hotellmedarbetarna tillika paret Michael Smith och Laura Jamieson där. – Det är inte bara lek och skoj, vi måste fortfarande se till att allt i slottet fungerar..

SVT - 15 timmar sedan

Brittisk minister avgår i protest mot kollegans regelbrott

Den brittiske konservative politikern Douglas Ross väljer att lämna regeringen efter avslöjandet om att premiärminister Boris Johnsons närmaste rådgivare Dominic Cummings brutit mot landets karantänsregler..

SVT - 19 timmar sedan

Många branscher uppfinningsrika när förbuden lättar

Hårt drabbade branscher runt om i världen har blivit uppfinningsrika för att få tillbaka kunderna..

SVT - Igår: 19:52

WHO stoppar studie med malariamedicin – kan öka dödligheten

Malariamedicin har använts för behandling av covid-19 i flera länder, men enligt en ny studie kan läkemedlet öka dödligheten. Nu stoppar Världshälsoorganisationen kliniska tester av medicinen..

SVT - Igår: 19:22

Expert: Det här handlar Cummings-kontroversen om

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson står mitt i en växande politisk storm. Politiker från alla håll kritiserar hans vägran att sparka sin närmaste rådgivare Dominic Cummings, som brutit mot landets coronarestriktioner. – Om Dominic Cummings får sparken så kommer frågorna komma tillbaka till Boris Johnson och man kommer fråga hur han har agerat under krisen, säger englandskännaren James Savage..

SVT - Igår: 18:27

Cummings bröt mot restriktionerna: ”Ångrar mig inte”

Boris Johnsons närmaste rådgivare har hamnat i blåsväder för att ha brutit mot landets karantänsregler. Under en pressträff på måndagen försvarar han sitt agerande. – Nej, jag ångrar mig inte, säger Dominic Cummings..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.