Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Friday, 05 June, 11:00

Helsingborgs Dagblad - 21 maj 20 kl. 21:03

Kritik mot Finnair – tar in utländsk personalFinnair har likt alla andra flygbolag drabbats hårt av coronakrisen och tvingats permittera personal. Nu återupptar bolaget en del av sina långdistansflyg, bland annat till Asien, men måste på grund av rådande avtal använda utländsk personal, rapportera.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Finnair, Asien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kritikmot , Finnair, tarin , utländsk, personal
SR - 27 mar 20 kl. 10:05

Kritik mot utländsk pendling i Danmark

I Danmark kommer det kritik mot att utländsk arbetskraft, till exempel svenskar, fortsatt kan röra sig fritt ut och in ur Danmark, medan danskar som kommer hem från semestern sätts i hemkarantän..

GöteborgsPosten - 21 maj 20 kl. 21:06

Kritik mot Finnair – tar in utländsk personal

Finnair har likt alla andra flygbolag drabbats hårt av coronakrisen och tvingats permittera personal. Nu återupptar bolaget en del av sina långdistansflyg, bland annat till Asien, men måste på grund av rådande avtal använda utländsk personal, rapporterar finländska.

YLE - 17 dec 13 kl. 11:54

Finnair fick rätt i tvist om utländsk personal

Arbetsdomstolen ger flygbolaget Finnair rätt i en tvist om användandet av utländsk kabinpersonal. Det finska kabinfacket SLSY hade väckt talan mot flygbolaget. Från och med februari i år har Finnair använt uteslutande spansk kabinpersonal på sina rutter till Barcelona och Madrid.

DI - 17 dec 13 kl. 12:29

Finnair får använda utländsk kabinpersonal

Finska Finnair har fått rätt från Arbetsdomstolen gällande tvisten om användandet av utländsk kabinpersonal, rapporterar Yle..

Affärsvärlden - 17 dec 13 kl. 12:37

Finnair får använda utländsk kabinpersonal

Finska Finnair har fått rätt från Arbetsdomstolen gällande tvisten om användandet av utländsk kabinpersonal, rapporterar Yle..

YLE - 11 nov 16 kl. 15:01

"Finland har en liberal linje med utländsk arbetskraft"

Yle Nyheter har uppmärksammat fallet Heshmat Nuri i Kristinestad, en afghan som inte fick uppehållstillstånd för arbete trots att han i över tre år arbetat med tre olika jobb. Finland gick i somras in för en striktare asylpolitik, men när det gäller arbetskraftsinvandringen, har Finland inte ändrat linje, säger Jorma Vuorio, direktör för migrationsavdelningen vid Inrikesministeriet. - Nej, Finland är i jämförelse med andra europeiska länder de facto ganska liberalt i och med att de asylsökande hos oss har en möjlighet att arbeta.

BT - 04 apr 13 kl. 18:11

Var fjärde fånge är utländsk

Mer än var fjärde fånge i svenska fängelser är utländsk medborgare. Nu kommer förslag som ska göra det enklare för dessa att avtjäna straffen i hemlandet. ?

HBL - 10 dec 14 kl. 11:19

Över 300 000 med utländsk bakgrund i Finland

Det bodde över 301 000 personer med utländsk bakgrund i Finland i slutet av 2013. Det motsvarar 5,5 procent av landets befolkning, rapporterar Statistikcentralen. Antalet personer med utländsk bakgrund i första generationen, det vill säga sådana som är födda utomlands, var drygt 256 000 medan drygt 45 000 är födda i Finland.

Dagensanalys.se - 03 okt 16 kl. 09:50

Svensk julhandel hotas av utländsk e-handel

2016 ökar trenden att e-handla utomlands och Rabble förutspår att julhandeln framöver i allt större utsträckning kommer ske digitalt. En konstant ökande digitaliserad handel genom alla generationer gör att den svenska e-handeln hotas av utländsk e-handel. Anledningen är att det är billigare och bättre.

YLE - 17 jun 16 kl. 06:25

Godstransporter öppnas för utländsk trafik - transportbranschen oroad

De inhemska transportföretagen är oroade över att den kommersiella godstrafiken ska släppas fri för utländska företag. Dessa så kallade cabotagetransporter är i dag strängare reglerade i Finland än vad EU:s bestämmelser förutsätter. Om trafiken blir friare kommer godstrafik från utlandet att kunna trafikera oftare och under längre perioder i Finland.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Juholt lämnar ambassadörsjobbet

Håkan Juholt lämnar sitt jobb som ambassadör i Reykjavik på Island. På sin Facebooksida skriver han att han lämnar efter tre år på posten: "Jag är stolt och tacksam över det vi utfört för att stärka banden mellan Sverige och Island. Väven av kontakter h.

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

Det är direkt stötande att vi kallas ansvarslösa när vi demonstrerar mot rasism

Demonstrationen i Malmö igår var vacker och viktig..

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

Trafikolycka på Österleden i Helsingborg – personbil har kört in i räcke

Larmet kom klockan 10.44 på fredagen..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

SAS öppnar upp resor till medelhavet

SAS startar igång flera av sina linjer i juni, både inrikes och utrikes – trots UD:s avrådan. – Vi förutsätter att alla följer de råd som kommer från svenska UD och reglerna i andra länder, säger Freja Annamatz, presschef på SAS. Efter gårdagens besked.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Twitter agerar mot Trump – igen

Twitter har tagit bort en video om den dödade George Floyd som USA:s president Donald Trumps omvalskampanj lagt ut på plattformen. Sociala medieplattformen hänvisar till upphovsrättsliga klagomål. Den knappt fyra minuter långa videon innehöll bilder och.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

SVT laddar inför Palmemordsbeskedet

Inför onsdagens presskonferens med chefsåklagare Krister Petersson laddar SVT med olika program och satsningar. I "34 år med Palmemordet", som publiceras måndag den 8 juni och tisdag den 9 juni, går krimjournalisten Lars Olov Lampers och programledaren.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Ingen Bjuvsfest i år – arrangemanget ställs in

Beslutet togs på grund av förbudet mot folksamlingar med fler än 50..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Knark hittat i Höganäs

Privatperson sprang på påse med narkotika..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Aktivister brottsmisstänks efter skyltbyte

Åtta aktivister misstänks för skadegörelse eller brott mot skyddslagen efter en aktion som genomförts utan tillstånd vid en regeringsbyggnad i centrala Stockholm. Skadegörelsen bestod i ett namnbyte, där det nya namnet klimat-, miljö- och omställningsde.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Fransk toppimmunolog: Corona under kontroll

Coronapandemin är nu under kontroll i Frankrike, enligt det expertråd som bistår franska regeringen i kampen mot smittan. Beskedet kommer samtidigt som det hårt drabbade landet har inlett en försiktig avveckling av den nedstängning som infördes i mars..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.