DI > Ekonomi

Friday, 29 May, 11:15

DI - 21 maj 20 kl. 20:32

Moskva: USA-beslut ett slag mot Europas säkerhetUSA ska lämna ytterligare ett internationellt avtal för rustningskontroll – det avtal som kallas Open skies och som reglerar olika länders. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, Europas, Open

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Moskva, USA-beslutett slag mot , Europas, säkerhet
Aftonbladet - 21 maj 20 kl. 17:00

Moskva: USA-beslut slag mot Europas säkerhet

▸ USA ska lämna ytterligare ett internationellt avtal för rustningskontroll – det avtal som kallas Open skies och som….

YLE - 31 maj 17 kl. 15:24

Sipilä: Om USA lämnar Parisavtalet är det ett stort bakslag

Statsminister Juha Sipilä har gett en upplysning till riksdagen kring det aktuella utrikes- och säkerhetspolitiska läget, efter det senaste året omvälvande händelser i världspolitiken. I fjol somras kom regeringen med en säkerhetspolitisk redogörelse, men sedan dess har Storbritannien röstat för brexit och USA valt Donald Trump till president. Mycket har alltså förändrats och redogörelsen behövde kompletteras.

YA - 19 sep 13 kl. 03:50

Europas trygghet urholkas

I dagarna inleds Rysslands stora militärövning Zapad-2013, som övar olika krigsscenarier gentemot väst. Zapad betyder just Väst på ryska.
Denna gång sägs övningen vara inriktad på fingerade invasioner av Baltikum samt, enligt obekräftade uppgifter, innehålla en upprepning av de övningar av kärnvapenbombning av Polen som gjordes 2009.

Kristianstadsbladet - 30 apr 14 kl. 04:26

USA vill öka stöd till baltstater


Pentagon överväger att ytterligare öka stödet till Natoallierade i Östeuropa på grund av oro för rysk intervention i Ukraina, säger en talesman.Framför allt planerar USA att förstärka den planerade övningen i de baltiska länderna i juni. Det sade försvarsminister Chuck Hagel till sin estniske kollega Sven Mikser vid ett möte i Pentagon på tisdagen.

BT - 30 apr 14 kl. 04:26

USA vill öka stöd till baltstater

Pentagon överväger att ytterligare öka stödet till Natoallierade i Östeuropa på grund av oro för rysk intervention i Ukraina, säger en talesman. Framför allt planerar USA att förstärka den planerade övningen i de baltiska länderna i juni. Det sade försvarsminister Chuck Hagel till sin estniske kollega Sven Mikser vid ett möte i Pentagon på tisdagen.

Kristianstadsbladet - 03 jun 14 kl. 11:38

Massivt säkerhetsstöd från USA


USA:s president Barack Obama utlovar upp till en miljard dollar i stöd till Östeuropa och för säkerheten i länderna i regionen. Obama gör utspelet under sin första dag i Warszawa i Polen.Pengarna är öronmärkta för bland annat amerikanska truppförstärkningar och flottinsatser i östra Europa.

BT - 03 jun 14 kl. 11:38

Massivt säkerhetsstöd från USA

USA:s president Barack Obama utlovar upp till en miljard dollar i stöd till Östeuropa och för säkerheten i länderna i regionen. Obama gör utspelet under sin första dag i Warszawa i Polen. Pengarna är öronmärkta för bland annat amerikanska truppförstärkningar och flottinsatser i östra Europa.

DN - 31 aug 15 kl. 00:05

”Sveriges militära samarbete med USA måste fördjupas”


Tydligt sämre läge. Ett stärkt eget försvar i kombination med fördjupat militärt ­samarbete är den naturliga utvecklingen av alliansfriheten. USA har en nödvändig roll att spela i Europas säkerhet, och Sveriges samarbete om övning, forskning och internationella operationer bör fördjupas, skriver försvarsminister Peter Hultqvist (S)..

DN - 18 feb 17 kl. 12:55

Michael Winiarski: Mike Pence försökte försäkra USA:s stöd för Nato

USA:s vicepresident Mike Pence har framträtt på säkerhetskonferensen i München och lagt fram sin syn på Europas säkerhet och Nato. DN:s utrikeskommentator Michael Winiarski, på plats i München, svarar på tre frågor om vad det säger om Donald Trumps utrikespolitik.  .

Helsingborgs Dagblad - 22 maj 20 kl. 00:17

Även Tyskland beklagar att USA lämnar avtal

Tyskland uppmanar USA att ompröva beslutet att lämna rustningskontrollavtalet Open skies som reglerar länders obeväpnade observationsflygningar över varandra. Även Sverige beklagar beslutet, Ryssland kallar det ett hot mot Europas säkerhet och Natoambas.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Miljonregn över Scandic efter sifferfel – öppnar 50 hotell i Norge i juni

Hotellkedjan Scandic kommer att öppna ytterligare 50 hotell i Norge under juni månad..

DI - 15 minuter sedan

Professor: Trumps dekret ”verkningslös politisk teater”

USA:s president Donald Trumps dekret riktat mot att inskränka de sociala medieplattformarnas rätt att faktagranska och moderera innehåll….

DI - 15 minuter sedan

Datum spikat för FN:s stora klimattoppmöte

Det internationella klimattoppmötet ställdes in i år på grund av coronakrisen. Nu är ett nytt datum bestämt — i november 2021 arrangeras….

DI - 30 minuter sedan

Tiers scootrar får integrerad hjälm och självsanerande handtag

Tier blir först ut av de stora mikromobilitets-bolagen att integrera hjälmar i sina scootrar, skriver sajten Techcrunch. .

DI - 15 minuter sedan

Sverige möter krisen i hyfsad form – nu väntar raset

Den svenska ekonomin växte mer än väntat under det första kvartalet. Med tanke på att ett ras på kanske 10 procent väntar under det….

DI - 30 minuter sedan

Vicore Pharma får anslag på 18,5 miljoner för coronastudie

Vicore Pharma, som utvecklar läkemedel mot ovanliga lungsjukdomar, har beviljats ett anslag om 1,5 miljoner pund, motsvarande cirka 18,5….

DI - 30 minuter sedan

Tidigare Haldex-friaren ska dra ner med 15.000 anställda

Tyska fordonsunderleverantören ZF Friedrichshafen planerar att dra ned arbetsstyrkan med upp emot 15 000 jobb fram till 2025. .

DI - 45 minuter sedan

Minst fem ytterligare misstänkta i insiderhärvan med Balderchefer

Insiderhärvan med två toppchefer på fastighetsbolaget Balder involverar ytterligare minst fem misstänkta, visar domstolshandlingar..

DI - 1 timme sedan

Förvaltaren: Fem amerikanska aktier som spararna missar – ”50 procents uppsida”

Det finns gott om attraktiva amerikanska aktier bortom de främsta bjässarna. Knut Gezelius på Skagen Fonder tipsar om fem större bolag som….

DI - 1 timme sedan

Klimatexpertens varning: ”Skogen räcker inte till allt”

Hur ska skogsägare och industri priorietera för att den svenska skogen ska kunna axla allt som förväntas av den? .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.