Aftonbladet > Nyheter

Sunday, 07 June, 12:06

Aftonbladet - 21 maj 20 kl. 17:00

Moskva: USA-beslut slag mot Europas säkerhet▸ USA ska lämna ytterligare ett internationellt avtal för rustningskontroll – det avtal som kallas Open skies och som. .
Läs mer på Aftonbladet
Läs mer om:
USA, Europas, Open

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Moskva, USA-beslutslag mot , Europas, säkerhet
DI - 21 maj 20 kl. 20:32

Moskva: USA-beslut ett slag mot Europas säkerhet

USA ska lämna ytterligare ett internationellt avtal för rustningskontroll – det avtal som kallas Open skies och som reglerar olika länders….

YLE - 31 maj 17 kl. 15:24

Sipilä: Om USA lämnar Parisavtalet är det ett stort bakslag

Statsminister Juha Sipilä har gett en upplysning till riksdagen kring det aktuella utrikes- och säkerhetspolitiska läget, efter det senaste året omvälvande händelser i världspolitiken. I fjol somras kom regeringen med en säkerhetspolitisk redogörelse, men sedan dess har Storbritannien röstat för brexit och USA valt Donald Trump till president. Mycket har alltså förändrats och redogörelsen behövde kompletteras.

YA - 19 sep 13 kl. 03:50

Europas trygghet urholkas

I dagarna inleds Rysslands stora militärövning Zapad-2013, som övar olika krigsscenarier gentemot väst. Zapad betyder just Väst på ryska.
Denna gång sägs övningen vara inriktad på fingerade invasioner av Baltikum samt, enligt obekräftade uppgifter, innehålla en upprepning av de övningar av kärnvapenbombning av Polen som gjordes 2009.

Kristianstadsbladet - 30 apr 14 kl. 04:26

USA vill öka stöd till baltstater


Pentagon överväger att ytterligare öka stödet till Natoallierade i Östeuropa på grund av oro för rysk intervention i Ukraina, säger en talesman.Framför allt planerar USA att förstärka den planerade övningen i de baltiska länderna i juni. Det sade försvarsminister Chuck Hagel till sin estniske kollega Sven Mikser vid ett möte i Pentagon på tisdagen.

BT - 30 apr 14 kl. 04:26

USA vill öka stöd till baltstater

Pentagon överväger att ytterligare öka stödet till Natoallierade i Östeuropa på grund av oro för rysk intervention i Ukraina, säger en talesman. Framför allt planerar USA att förstärka den planerade övningen i de baltiska länderna i juni. Det sade försvarsminister Chuck Hagel till sin estniske kollega Sven Mikser vid ett möte i Pentagon på tisdagen.

Kristianstadsbladet - 03 jun 14 kl. 11:38

Massivt säkerhetsstöd från USA


USA:s president Barack Obama utlovar upp till en miljard dollar i stöd till Östeuropa och för säkerheten i länderna i regionen. Obama gör utspelet under sin första dag i Warszawa i Polen.Pengarna är öronmärkta för bland annat amerikanska truppförstärkningar och flottinsatser i östra Europa.

BT - 03 jun 14 kl. 11:38

Massivt säkerhetsstöd från USA

USA:s president Barack Obama utlovar upp till en miljard dollar i stöd till Östeuropa och för säkerheten i länderna i regionen. Obama gör utspelet under sin första dag i Warszawa i Polen. Pengarna är öronmärkta för bland annat amerikanska truppförstärkningar och flottinsatser i östra Europa.

DN - 31 aug 15 kl. 00:05

”Sveriges militära samarbete med USA måste fördjupas”


Tydligt sämre läge. Ett stärkt eget försvar i kombination med fördjupat militärt ­samarbete är den naturliga utvecklingen av alliansfriheten. USA har en nödvändig roll att spela i Europas säkerhet, och Sveriges samarbete om övning, forskning och internationella operationer bör fördjupas, skriver försvarsminister Peter Hultqvist (S)..

DN - 18 feb 17 kl. 12:55

Michael Winiarski: Mike Pence försökte försäkra USA:s stöd för Nato

USA:s vicepresident Mike Pence har framträtt på säkerhetskonferensen i München och lagt fram sin syn på Europas säkerhet och Nato. DN:s utrikeskommentator Michael Winiarski, på plats i München, svarar på tre frågor om vad det säger om Donald Trumps utrikespolitik.  .

Helsingborgs Dagblad - 22 maj 20 kl. 00:17

Även Tyskland beklagar att USA lämnar avtal

Tyskland uppmanar USA att ompröva beslutet att lämna rustningskontrollavtalet Open skies som reglerar länders obeväpnade observationsflygningar över varandra. Även Sverige beklagar beslutet, Ryssland kallar det ett hot mot Europas säkerhet och Natoambas.

Fler nyheter från Aftonbladet

Aftonbladet - 15 minuter sedan

Kvinna försvunnen – söks med helikopter

▸ Polisen söker en kvinna i 50-årsåldern som försvann under lördagskvällen i Fristadsområdet..

Aftonbladet - 30 minuter sedan

Tysk minister om USA-relation: "Komplicerat"

▸ – Det är komplicerat. Så beskriver Tysklands utrikesminister Heiko Maas landets relation med USA, efter uppgifter om en….

Aftonbladet - 45 minuter sedan

”Sverige borde ha kunnat stoppa det tidigare"

▸ Sveriges strategi att tackla coronaviruset väcker uppmärksamhet hos våra grannar i väst. Man jämför och diskuterar..

Aftonbladet - 1 timme sedan

Ulf Kristerssons mamma död – var tidigare sjuk i covid-19

▸ Ulf Kristerssons mamma Karin död – var tidigare sjuk i covid-19.

Aftonbladet - 4 timmar sedan

Polisen går ut med bild på försvunnen pojke

▸ En femårig pojke är sedan i natt försvunnen från sitt hem i Jämjö utanför Karlskrona..

Aftonbladet - 1 timme sedan

Carlson till motattack mot Åkesson

▸ Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson svarar nu på Jimmie Åkessons krav på att statsepidemiologen Anders….

Aftonbladet - 1 timme sedan

Carlson till mottattack till Åkesson

▸ Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson svarar nu på Jimmie Åkessons krav på att statsepidemiologen Anders….

Aftonbladet - 1 timme sedan

Mild vinter försvårade järvinventering

▸ Antalet järvar som siktats i Jämtlands län har nästan halverats i år jämfört med förra året, rapporterar P4 Jämtland..

Aftonbladet - 1 timme sedan

Indien och Kina redo att lösa gränsbråk

▸ Indien och Kina har kommit överens om att "fredligt" reda ut den senaste tidens konflikter som uppstått vid ländernas….

Aftonbladet - 1 timme sedan

Stort pådrag efter försvunnen femåring

▸ En femårig pojke är sedan i natt försvunnen från sitt hem i Jämjö utanför Karlskrona..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.