Barometern > Nyheter

Wednesday, 03 June, 15:35

Barometern - 21 maj 20 kl. 20:00

Bertil Valliens minimalism möter symboler i nya utställningenANHALT. Plats för uppehåll, säger Svenska Akademiens ordbok. – Tid att stillna, säger Bertil Vallien, som nu öppnar sin stora utställning på Vida på Öland på samma tema..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Valliens, Anhalt, Svenska Akademiens, Bertil Vallien, Vida, Öland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bertil, Valliens, minimalism, möter, symboleri nya , utställningen
SvD - 26 sep 14 kl. 09:44

Stram minimalism möter färgexplosioner

 .

BT - 22 jan 14 kl. 09:19

Modig minimalism från Warpaint

Om det finns något som kan kallas indiesocietet så är Warpaint en del av den. Gitarristen Theresa Wayman är ihop med James Blake, basisten Jenny Lee Lindberg är gift med Björk- och Aphex Twin-regissören Chris Cunningham och den förra trummisen är modellen och filmstjärnan Shannyn Sossamon (som dessutom är Lindbergs syster). Mot den bakgrunden är det överraskande att Los Angeles-kvartetten låter som att de tillbringat det mesta av 2013 i ett smutsigt garage.

SmålandsPosten - 28 jan 14 kl. 06:05

Bertil Olsson funderar på comeback

KD-veteranen Bertil Olsson håller dörren öppen för att åter stiga in i kommunpolitiken sedan partiet drabbats av två tunga avhopp.
– Innan det här hände hade jag inte en tanke på det. Protesterna mot KD:s distriktsledning fortsätter.

Sydsvenskan - 19 nov 14 kl. 04:00

Alexander Agrell: Jan Allan och Sven-Bertil Taube har inte varit bättre än på sina nya album.

Dom säger att det är tufft för bleckblåsare och deras läppar att åldras. Men ingen har berättat detta för Jan Allan.Trumpetaren som just fyllt 80 år hyllas nu av högklassiga Norrbotten Big Band med ett dubbelalbum fyllt av åtta kompositörers låtar, nyskrivna för Allanprojektet.

Skånskan - 14 feb 16 kl. 14:54

Befriande minimalism i scenens Jane Eyre

Kultur och Nöje SCEN
Jane Eyre
Av: Charlotte Brontë
Dramatisering: Camilla Blomqvist och Anna Azcárate
Regi: Anna Azcárate
Koreografi: Camilo Ge Bresky
Scenografi och kostym: Kirsten Thomsen
Ljus: Sven-Erik Andersson
Ljud: Jonathan Flygare
Mask: Agneta von Gegerfelt
Skådespelare: Natalie Sundelin, Joakim Gräns, Li Brådhe, Kajsa Ericsson, August Lindmark, Hanna Normann, Lars-Göran Ragnarsson
Premiär på Intiman i Malmö 13/2Recension Sju skådespelare, en liten scen, sparsamt med dekor och scenografi. Malmö Stadsteater och regissören Anna Azcárates Jane Eyre är minimalistisk och befriande fragmentarisk. Och jag som känt mig tveksam till om det finns något kvar att tillföra denna visserligen så älskade men också sönde

GT - 03 nov 16 kl. 08:00

Bertil, 96, fick åter rida ardennerhäst - då kom tårarna

När Bertil Jansson, 96, äntligen fick rida en ardennerhäst en gång till på ridklubben i Kungälv började han gråta. När han var yngre arbetade han i skogen med ardennerhästar, och att han nu var med om ett känslosamt ögonblick fanns det ingen tvekan om. – Så fort Bertil gick in i stallet kom tårarna, berättar Weronica Hålsjö Möller, enhetschef vid Ekhaga äldreboende..

Expressen - 01 apr 18 kl. 07:00

Sven Bertil Taube: ”Jag kunde varit mer hänsynsfull mot vissa kvinnor”

Det är mycket Sven-Bertil Taube nu.Han har släppt skiva och bok. Snart kan du se honom på Dramaten där han gör comeback.

Expressen - 26 jul 18 kl. 10:55

Sven-Bertil Taubes hyllning till hustrun efter tuffa tiden

Sven-Bertil Taube berättar i podcasten "Katarina Hahr möter" att han inte alltid har varit en närvarande far och har dåligt samvete över sitt agerande i vissa situationer. Han hyllar även sin hustru Mikaela Taube för all hjälp hon ger honom.– När man blir äldre kommer det som en våg med saker där man tycker att man kunde ha behandlat situationer bättre, säger Sven-Bertil Taube i podcasten.

Sydsvenskan - 06 okt 15 kl. 18:08

Maximal minimalism

"Det du ser är det du ser", hävdade minimalisten Frank Stella. Men riktigt så enkelt var det inte. Det blir tydligt när Moderna museet i Malmö låter konstnärer från 1960- och 70-talets New York möta tidens koreografer.

Helsingborgs Dagblad - 06 okt 15 kl. 18:08

Maximal minimalism

"Det du ser är det du ser", hävdade minimalisten Frank Stella. Men riktigt så enkelt var det inte. Det blir tydligt när Moderna museet i Malmö låter konstnärer från 1960- och 70-talets New York möta tidens koreografer.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

Sojakorv får inte heta korv i Frankrike

Barometern - 10 minuter sedan

Energi-vd tackar för sig och går mot nytt uppdrag

När Magnus Jonsson tillträdde vd-tjänsten för snart 14 år sedan var uppdraget att förnya och utveckla det kommunala energibolaget. Nu lämnar han Ålem Energi för ett nytt uppdrag men kan se tillbaka på händelserika år fyllda av projekt modell större..

Barometern - 30 minuter sedan

VM-rallyt i Finland ställs in

Barometern - 30 minuter sedan

Gamla motioner får ett svar

Fyra ålderstigna motioner är nu på väg att bli besvarade..

Barometern - 30 minuter sedan

Besara tillbaka i Örebro SK

Barometern - 1 timme sedan

Nöjesbranschen begär regeringshjälp

Coronakrisen har slagit hårt mot den svenska nöjesnäringen – vilket har fått branschorganisationen för sponsrings- och eventindustrin, SES, att skicka en hemställan till näringsminister Ibrahim Baylan (S) där man begär hjälp..

Barometern - 1 timme sedan

Klart: Södras medlemmar får dela på över en miljard

Södras digitala stämma klubbade vinstdelning på närmare 1,1 miljard kronor till föreningens medlemmar..

Barometern - 1 timme sedan

Hårt tryck på naturen under pandemin

Den pågående pandemin och det varmare vädret innebär ett ökande tryck på naturen. Så högt att Naturvårdsverket och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) gick ut med varningar under onsdagens presskonferens på Folkhälsomyndigheten..

Barometern - 45 minuter sedan

Inga publikbegränsningar på kommunfullmäktige

Det kan komma storpublik till kommunfullmäktige, kf, på måndag då frågan om folkomröstning om äldreboendena i Misterhult avgörs..

Barometern - 1 timme sedan

Bunkring ger lyft åt soppjätten Campbell

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.