DN > Utrikes

Friday, 05 June, 17:50

DN - 21 maj 20 kl. 20:01

Vad vet vetenskapen om vad som hjälper mot en pandemi?Metoder från medicin och fattigdomsforskning kan användas för att vetenskapligt utvärdera vilka åtgärder som har varit mest effektiva för. .
Läs mer på DN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vad vet, vetenskapenom vad som , hjälpermot en , pandemi
Sydsvenskan - 01 jul 11 kl. 06:30

Risk för biverkningar även vid nästa pandemi

Sambandet mellan narkolepsi och vaccinet mot svininfluensan stärks av en ny rapport från Läkemedelsverket. -?Det vore idioti att säga att det inte finns risk för biverkningar vid nästa vaccination mot en pandemi, säger myndighetens vetenskaplige direktör Tomas Salmonsson.

DN - 10 feb 19 kl. 21:00

”En rationell religiös tro ger vetenskapen en fast grund”

DN DEBATT 11/2. Det är en populär missuppfattning att religion och vetenskap står i konflikt med varandra. Det stämmer inte.

Kristianstadsbladet - 13 aug 14 kl. 06:00

Rätt träning hjälper mot dyslexi

Det finns en uppsjö av behandlingsmetoder för barn med läs- och skrivsvårigheter. Men det enda som säkert hjälper är att öva på kopplingen mellan språkljud och bokstäver på ett strukturerat sätt. Det konstaterar SBU i en ny rapport.

BT - 13 aug 14 kl. 06:00

Rätt träning hjälper mot dyslexi

Det finns en uppsjö av behandlingsmetoder för barn med läs- och skrivsvårigheter. Men det enda som säkert hjälper är att öva på kopplingen mellan språkljud och bokstäver på ett strukturerat sätt. Det konstaterar SBU i en ny rapport.

Nyheter 24 - 24 mar 14 kl. 13:32

De hjälper familjer i nöd: "Underbart att se barnens glada ögon"Tackmeddelande

FALKÖPING. I januari i år startade 19-åriga Lina Svensson Facebookgruppen Hjälpande Hjärtan. Hon såg att det fanns familjer som var i behov av hjälp med det ekonomiska för att kunna köpa mat och materiella förnödenheter.

SVT - 25 feb 18 kl. 11:35

100 år sedan Spanska sjukan: ”En ny pandemi är oundviklig”

Våren 1918 började den värsta smitta som drabbat mänskligheten sedan digerdöden att spridas över världen. En tredjedel av jordens befolkning smittades och över 50 miljoner dog.  – En ny pandemi är oundviklig, vi vet bara inte hur allvarlig den blir nästa gång, säger Björn Olsen, professor i infektionssjukdomar vid Uppsala Universitet..

Cornucopia - 29 jan 19 kl. 13:24

Ja, människor hjälper varandra vid kris

En vanlig myt bland personer som har en tveksam människosyn är att det blir någon form av anarki och alla-mot-alla när det blir en kris, akut eller långvarig. Men tvärt om pekar all erfarenhet på att människor hjälper varandra utifrån den information och de förmågor de besitter. Däremot finns kriminella och psykopater kvar även i kris, och kommer som rovdjur förstås precis som vanligt försöka utnyttja situationen, vilket får en del att tro att det gäller allmänheten.

Sydsvenskan - 11 mar 14 kl. 17:19

"Hjälper mindre klasser? Ja. Och nej."

Regeringens miljardsatsning på mindre klasser i skolan är ett förslag som går helt i linje med folkviljan - mindre klasser står högst på önskelistan när svenskarna själva får välja vad som borde förändras för att få en bättre skola. Det är lite synd att ingen kommer att kunna följa upp om de satsade pengarna faktiskt gör nytta. Ingen vet idag hur stora skolklasserna är i Sverige.

Dagensanalys.se - 05 jul 18 kl. 14:25

”Med stöd av AI hjälper teknologier marknadsförare att fatta smartare beslut”

Redan idag påverkar AI våra dagliga liv. Netflix förutspår vilken serie vi vill sträcktitta på och Nest lär sig vilken temperatur vi föredrar hemma. Med AI-tekniken blir våra arbeten enklare, snabbare och mer effektiva, inom marknadsföring likaså vilket kommer leda till smartare varumärken och medieföretag.

BT - 11 nov 13 kl. 17:21

Nätspan som hjälper och stjälper

Ett brott begås, polis och åklagare börjar förhöra, samla bevis, hitta vittnen – allt för att till slut kunna få den skyldige dömd. Samtidigt pågår många gånger en parallell utredning, förd av privatpersoner, på nätet. På gott och på ont.

Fler nyheter från DN

DN - 30 minuter sedan

Poliser avstängda efter att han knuffat 75-åring – läget allvarligt

Två poliser i Buffalo i delstaten New York har stängts av utan lön sedan de knuffat en 75-årig man så att han fallit och slagits medvetslös….

DN - 1 timme sedan

Många döda efter blodig attack i Nigeria

Beväpnade gäng har dödat 21 personer i en blodig attack mot byar i nordvästra Nigeria, uppger lokal polis..

DN - 1 timme sedan

Man dömd för människorov i centrala Stockholm

En man i 40-årsåldern döms för att ha misshandlat och hållit tre personer fångna i en källarlokal på Södermalm i Stockholm en natt i….

DN - 1 timme sedan

Trots regeringens besked – fortfarande oklarheter kring hur testningen ska gå till

Det kommer att ta ett tag innan den ”fria” testningen för nya coronaviruset som regeringen flaggade för på torsdagen kan starta..

DN - 1 timme sedan

Riktlinjer för statliga gröna obligationer – så ska pengarna användas

Nu finns riktlinjer för gröna statliga obligationer. Syftet är att säkerställa att pengarna som staten lånar ut finansierar miljö- och….

DN - 2 timmar sedan

Snart öppnar det efterlängtade polishuset i Rinkeby

Sex år efter att poliskontoret i Rinkeby stängts öppnas nu ett nytt polishus. Lokalpolisområdeschef Therese Rosengren har redan flyttat in….

DN - 2 timmar sedan

Bokrecension: Elisabeth Gerle påminner om åttiotalets fredsrörelse

I memoarboken ”Den stora fredsrörelsen” berättar prästen och mångsysslaren Elisabeth Gerle historien om 1980-talets kärnvapenmotstånd och….

DN - 3 timmar sedan

Smittskyddsläkaren till demonstranterna: ”Visa respekt”

Göteborg. De ökande smittspridningssiffrorna i Västra Götaland beror enligt smittskyddsläkaren Leif Dotevall på att även antalet tester….

DN - 3 timmar sedan

Oväntad vändning på USA:s jobbmarknad

Antalet sysselsatta utanför jordbrukssektorn i USA ökade med 2,5 miljoner personer under maj jämfört med april, enligt landets….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.