Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Saturday, 06 June, 17:04

Trelleborgs Allehanda - 21 maj 20 kl. 19:00

Skollunchen blir schemalagd och obligatorisk i grundskolanTill höstterminen kommer skollunchen vara schemalagd och obligatorisk på kommunens grundskolor. ”Det handlar om trygghet, studiero och att minska matsvinnet”, säger Lars Mikkelä (M), ordförande i bildningsnämnden..
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
Lars Mikkelä

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skollunchenblir , schemalagdoch , obligatoriski , grundskolan
BT - 07 maj 13 kl. 11:02

Så mycket kostar skollunchen

En genomsnittlig skollunch kostar i snitt 9,80 kronor, men det är stor variation mellan kommunerna. I Sjuhärad kostar skollunchen i Mark mest: 12,25 kronor per elev. Livsmedelskostnaden 2012 för lunchen i landets grundskolor varierar mellan 5,79 och 16 kronor.

Nerikes Allehanda - 06 feb 15 kl. 05:08

Måltiden i skolan schemalagd

Skollunchen är också en lektion. På Klockarhagsskolan är måltiden schemalagd för samtliga elever. Man äter tillsammans i klasserna..

Magazin24 - 19 feb 13 kl. 08:43

Obligatorisk gymnasieskola

Socialdemokraterna föreslår att samma skolplikt som idag gäller för grundskolan ska gälla för gymnasieskolan upp till 18 års ålder. Sverige står idag inför stora framtidsutmaningar. Arbetslösheten stiger från en redan hög nivå och skolresultaten sjunker för sjätte året i rad.

Sydöstran - 24 aug 18 kl. 14:58

S vill ha obligatorisk skollunch och gratis musikskola

Socialdemokraterna presenterar nu vallöften inom skola, vård och omsorg. Fri kollektivtrafik för äldre, gratis musikskola och schemalagd skollunch är något av det man vill införa..

Expressen - 08 jan 14 kl. 10:25

Obligatorisk skola - från sex års ålder

Grundskolan förlängs till tio år och elva år för vissa elever. Det betyder att det blir obligatorisk skolgång från sex års ålder, inte sju som i dag. Det meddelade utbildningsminister Jan Björklund på en pressträff i dag.

BT - 28 jan 14 kl. 10:08

S-krav: Obligatorisk gymnasieskola

Socialdemokraterna trycker återigen på att gymnasieskolan ska vara obligatorisk. Det vill säga samma skolplikt som gäller för grundskolan, ska gälla för gymnasieskolan fram till den dag man blir myndig. Dessutom vill S att yrkesprogrammen ska utvecklas.

Kristianstadsbladet - 28 jan 14 kl. 10:06

S-krav: Obligatorisk gymnasieskola


Socialdemokraterna trycker återigen på att gymnasieskolan ska vara obligatorisk. Det vill säga samma skolplikt som gäller för grundskolan, ska gälla för gymnasieskolan fram till den dag man blir myndig.Dessutom vill S att yrkesprogrammen ska utvecklas.

Helsingborgs Dagblad - 28 jan 14 kl. 10:11

S-krav: Obligatorisk gymnasieskola

Socialdemokraterna trycker återigen på att gymnasieskolan ska vara obligatorisk. Det vill säga samma skolplikt som gäller för grundskolan, ska gälla för gymnasieskolan fram till den dag man blir myndig. Dessutom vill S att yrkesprogrammen ska utvecklas.

UNT - 28 jan 14 kl. 10:06

S-krav: Obligatorisk gymnasieskola

Socialdemokraterna trycker återigen på att gymnasieskolan ska vara obligatorisk. Det vill säga samma skolplikt som gäller för grundskolan, ska gälla för gymnasieskolan fram till den dag man blir myndig.(TT).

NT - 28 jan 14 kl. 10:06

S-krav: Obligatorisk gymnasieskola

Socialdemokraterna trycker återigen på att gymnasieskolan ska vara obligatorisk. Det vill säga samma skolplikt som gäller för grundskolan, ska gälla för gymnasieskolan fram till den dag man blir myndig..

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Besluten som hjälpte Skåne mot coronan

Skåne har klarat sig betydligt bättre än andra storstadsregioner mot coronaviruset. Även jämfört med Danmark. Det kan bero på att Skåne var tidigt ute med flera insatser och beslut..

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Inget civilkuragepris 2020 – nominerade håller inte måttet

Det tilltänkta utdelningen av civilkuragepriset ställs in 2020. Anledningen enligt kommunen är att det varit för få nominerade och att de som nominerats inte har uppfyllt kriterierna. .

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Första landslagssamlingen för Clara Lerby

Under veckan har Clara Lerby fått göra debut i blågula sammanhang. Detta när hon den 3-5 juni huserade på ett landslagsläger under nye förbundskaptenen Tomas Axnér..

Trelleborgs Allehanda - 4 timmar sedan

SMHI: Busvädret passerar – risk för åskknallar i eftermiddag

Lördagen har bjudit på ömsom sol, ömsom regn och hårda vindar. Men när molnen passerat väntar stabilare väder och högre temperaturer. .

Trelleborgs Allehanda - 4 timmar sedan

Politiker struntar i Trafikverket – säger ja till camping

Trafikverket tycker inte att det är en bra idé att anlägga camping för husbilar och husvagnar på norra sidan av väg 511. Men samhällsbyggnadsnämnden struntade i deras yttrande och godkände bygglovet..

Trelleborgs Allehanda - 4 timmar sedan

Konsertmästarens idé – för att glädja de äldre på nationaldagen

Det blev inte fråga om något vanligt nationaldagsfirande i Trelleborg i år. Alla evenemang i Stadsparken och på Stortorget ställdes in på grund av pandemin. Men så fick konsertmästare Jörgen Åkerman en idé, som livade upp dagen för många av Trelleborgs äldre.

Trelleborgs Allehanda - 5 timmar sedan

Skåne: Antalet smittade passerar snart 2 000

1 969 skåningar har konstaterats smittade av covid-19. 42 nya fall har upptäckts sedan i går. .

Trelleborgs Allehanda - Igår: 07:33

Medan du sov: Här är nattens händelser

Bil brann i garage i Anderslöv. Två trafikolyckor nästan samtidigt i Kristianstadsområdet..

Trelleborgs Allehanda - 6 timmar sedan

Trots protester: Uppmärksammade dinosaurier får vara kvar

Fallet om temalekplatsen som stör en granne gick upp i mark- och miljööverdomstolen - som nu ger Vellingeblomman rätt..

Trelleborgs Allehanda - 8 timmar sedan

I natt: Misstänkt narkotikabrott i stan

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.