BT > Nyheter

Saturday, 06 June, 23:59

BT - 21 maj 20 kl. 18:30

Beslutet ska rädda föreningarna: ”De måste överleva, så är det bara”Gratis lokalhyra, akutbidrag och säkrat aktivitetsstöd ska rädda Marks föreningar ur coronakrisen. – Våra föreningar måste ju överleva detta - så är det bara, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande, Birgitta Andersson (S)..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Marks, Andersson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Beslutetska , rädda, föreningarnaDe måste , överleva, är , det bara
Skånskan - 26 apr 16 kl. 12:00

Pensionärer rädda för helgstängd sjukvård

Skurup Vårdcentralen riskerar att behöva ha stängt under helger, uppger fyra pensionärsföreningar i Skurup.
I ett brev protesterar de nu mot planerna.
– Man kan göra besparingar på andra sätt, säger Kerstin Löfström, ordförande i KPR.

YLE - 07 nov 16 kl. 15:47

Vem ska rädda Talvivaara?

Den nedläggningshotade Talvivaara-gruvan i Sotkamo är fortfarande olönsam. Om inga privata investerare dyker upp kommer gruvan att köras ner efter årsskiftet. Statsägda Terrafame, som äger gruvan och ansvarar för gruvdriften, presenterade sin resultatrapport för perioden juli-september på måndag.

YLE - 29 sep 15 kl. 16:34

Idrottsföreningar i Karleby samarbetar för barnens bästa

Ett barn ska inte behöva välja bara en idrottsgren i ung ålder. Det kan vara roligt och bra för motivationen att få pröva på till exempel både fotboll, innebandy, volleyboll och ishockey. Ungefär så tänker idrottsföreningarna GBK, Hermes, Tiikerit och Nibacos i Karleby som nu inleder samarbete.

Ekonomistas - 23 okt 13 kl. 06:55

Dödar nationalekonomer möss?

I ett spektakulärt forskningsprojekt, vars resultat nu publicerats i Science använder ekonomerna Armin Falk och Nora Szech en annorlunda metod för att studera moraliskt beteende: i ett stort experiment lät de sina deltagare välja mellan att rädda livet på en mus och att få pengar. På så sätt studerar de hur människor värderar skada som åsamkas en tredje part i olika situationer. Studien genomfördes under några dagar i Bonn i Tyskland och hundratals personer, som utgjorde en blandad skara Bonn-bor (alltså inte enbart studenter), deltog.

YLE - 04 dec 14 kl. 04:36

Vasa stad tar över Mira-huset

Vasa stad ska ta över verksamheten vid Mira-huset. Något som Kultursällskapet Mira starkt motsätter sig. Men Vasa stads kulturchef Sanna Bondas böjer sig inte.

Skånskan - 13 mar 17 kl. 05:00

Byar tar strid för sina skolor

Hörby Ett landsbygdsuppror har startat för att rädda byskolorna från nedläggning. En samarbetsgrupp har bildats - Rädda landsbygdsskolorna - och en namninsamling är på gång.
– Vi vill att alla fyra byskolorna ska utvecklas, inte avvecklas, säger Ingela Brickling i Svensköp, sammankallande i gruppen.

YLE - 01 apr 14 kl. 14:47

Det svåra samtalet

För tillfället finns inga officiella rekommendationer för hur läkare ska berätta för blivande föräldrar att deras barn har ett handikapp. Detta kan ändå komma att ändras redan under våren.
John Stenberg fick höra om sin dotters medfödda syndrom på värsta möjliga sätt.

Kristianstadsbladet - 22 maj 13 kl. 10:22

Siesta: Vi kämpar för att ersätta biljettköparna

Det var en nedstämd Siestageneral, Mikael Fredholm, som satte sig vid podiet för att hålla presskonferens dagen efter det tunga beslutet att ställa in årets festival.
? Det är med sorg i hjärtat vi står här i dag, men inte utan stotlhet.

Kristianstadsbladet - 23 maj 13 kl. 09:00

Markan försöker hitta lösningar

Foto: Lasse Ottosson
Även Kulturföreningen Markan är i fara efter att Siesta ställts in. Nu kämpar de anställda för att både rädda föreningen och ge biljett­köparna pengarna tillbaka.
När knappt 2 400 hade köpt biljett en och en halv vecka före Siestafestivalen bestämde sig Kulturföreningen Markan för att ställa in.

Skånskan - 26 apr 18 kl. 14:00

Gav klartecken för rivning av Kågerödslund

KÅGERÖD Kågerödslund kommer att rivas.
Bygg och räddningsnämnden tog beslutet om rivningslov på sitt senaste möte för att kunna forsla bort vad som finns kvar av den gamla dansbanan.Byggnaden är brandskadad i så stor omfattning att en restaurering av det som finns kvar inte ses som möjligt.

Fler nyheter från BT

BT - 45 minuter sedan

Iran: Svarta lådorna hjälper inte

De svarta lådorna från det passagerarflygplan som sköts ned av iranskt luftvärn utanför Teheran i Iran i januari kommer inte att bidra till några utredningar, rapporterar iranska statliga medier. Men trots det säger sig Iran vara redo att låta andra länder ta del av lådornas innehåll..

BT - 1 timme sedan

Stefan Eklund: Problem? Det är bara förnamnet...

Hur använder vi för- och efternamn i våra rubriker? Det är en komplicerad fråga....

BT - 1 timme sedan

”Det är ju inte bra, bara lite mindre svart”

De flesta har korttidspermitterat personal och fått sämre lönsamhet. Men nu kan de större företagen i Mark se ett litet ljus i tunneln. Det finns också några företag som har klarat sig bra under coronakrisen..

BT - 1 timme sedan

Vill sätta norska demonstranter i karantän

Alla norrmän som deltagit i helgens demonstrationer bör omedelbart sättas i 14 dagars karantän, det anser högerpopulistiska Fremskrittspartiets Jon Engen-Helgheim. Han kritiserar även beslutet att inte stoppa demonstrationen av smittskyddsskäl..

BT - 1 timme sedan

Så olika slår krisen mot företag

Sätilaföretaget har tvingats sägas upp nästan alla sina anställda medan Kinnaföretaget har tagit in extrapersonal för att hinna med. Coronakrisen drabbar vissa hårt och skonar andra. .

BT - 2 timmar sedan

Löfven: Saker kommer att förändras

Statsminister Stefan Löfven (S) påminde i sitt nationaldagstal att det kommer en tid efter coronakrisen – och underströk att saker inte kommer att vara som förut..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.