BT > Nyheter

Wednesday, 03 June, 15:26

BT - 21 maj 20 kl. 18:15

Drönarflygning över Borås Djurpark ska kartlägga rovdjurDet surrade på ett lite ovanligt sätt över björnhägnet på torsdag eftermiddag. Djuren är vana vid helikoptrar och flygplan och kikade nyfiket. Men ingen fara. Det var bara två studenter som flög drönare för sitt masterprojekt..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Borås Djurpark

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Drönarflygningöver , Borås, Djurparkska , kartlägga, rovdjur
BT - 31 mar 14 kl. 07:56

Borås djurpark får 150 nya parkeringsplatser

Parkeringssituationen vid Borås djurpark har varit ansträngd. För att lätta något på trycket ska nu 150 nya parkeringsplatser anläggas. I samband med att Borås stad köpt delar av den fastighet som OK/Q8 ägt har det nu blivit möjligt att anlägga fler parkeringsplatser på området.

YLE - 19 jul 13 kl. 09:59

Myndigheter vill kartlägga bosättningar vid riskanläggningar

Explosionsfaran som uppstod vid Forcits sprängämnesfabrik i Laukas förra veckan visade på brister i myndigheternas uppgifter om riskabla fabrikers närområden. Miljöministeriet vill nu utreda hur mycket bostäder och invånare det finns i närheten av fabriker där olycksrisken kan vara stor. Enligt säkerhets- och kemikalieverket Tukes finns det närmare 300 anläggningar i Finland där man hanterar farliga kemikalier och där det finns risk för en större olycka.

SR - 23 jan 15 kl. 07:00

Mobilsignaler ska kartlägga besökare i Borås

Borås planerar att som andra stad i Sverige sätta upp sensorer i stadskärnan som via signaler från mobiltelefoner kan kartlägga hur besökarna rör sig i stadens centrum..

Skånskan - 05 sep 16 kl. 08:42

Hon ska kartlägga skånskt sex

Bör regeringen snoka i vad du har för dig i sovrummet? Verkligen inte, skrek en arg kör av debattörer när folkhälsoministern tillkännagav att han vill genomföra en kartläggning av svenska folkets sexvanor. Men sexologiprofessor Lotta Löfgren-Mårtenson ser stora fördelar med idén.

YLE - 20 feb 13 kl. 15:48

Bensow ska kartlägga vårdbehov

Styrelsen för Bensows stiftelse har inte fattat något beslut att lägga ner barnhemsverksamheten för gott. Däremot ska den nuvarande verksamheten avslutas och man ska ompröva olika alternativ som bättre motsvarar dagens behov, konstaterar styrelsen i ett pressmeddelande. Nu ska stiftelsen göra en kartläggning av olika barnskydds- och stödbehov inom Grankulla, Esbo och Kyrkslätt.

BT - 28 jun 17 kl. 17:39

Nobina och Telia vill kartlägga Boråsarnas resemönster

Nobina och Telia har inlett ett samarbete. Med hjälp av mobilen ska resenärers resemönster kartläggas. "Borås är ett område där tekniken kan användas", säger Nobinas kommunikationschef..

SmålandsPosten - 25 jun 14 kl. 06:09

S vill kartlägga Växjös pensionärer

Socialdemokraterna i Växjö tycker att kommunen vet för lite om de pensionärer som bor i kommunen. Därför föreslår de att en kartläggning görs. De båda Socialdemokraterna Åsa Karlsson Björkmarker och Carl-Olof Bengtsson skriver i en motion till kommunfullmäktige att pensionärerna är en stor och växande grupp i Växjö och att deras behov från kommunen är för dåligt kartlagt.

SR - 23 jan 15 kl. 06:45

Besökare kartläggs via mobiltelefoner

Borås vill kartlägga besökare i city genom att registrera signaler från mobiltelefoner. Samtidigt ska Datainspektionen nu granska systemet, som redan finns på prov i Västerås..

SvD - 12 jun 15 kl. 08:47

Polisen: Vi ska kartlägga alla som rör sig i området

SvD är på plats vid Kinnekulle, där sökningarna efter försvunna Lisa Holm har pågått hela natten. Polisen kartlägger nu vilka som bor och rör sig i ett stort område omkring platsen där 17-åringen försvann..

BT - 15 maj 20 kl. 11:53

Översvämningen blev en väckarklocka – nu vill kommunen kartlägga riskerna

Som ett av riskområdena för att drabbas av översvämningar undersöker Borås stad möjliga åtgärder för framtiden. I en ny kartläggning vill kommunen se över vilka områden som drabbas värst..

Nerikes Allehanda - 06 dec 17 kl. 06:15

Kommunen ska kartlägga finska behov

Sedan fem år tillbaka får Lindesberg 660 000 kronor per år i statliga bidrag för att ge särskilt stöd åt den finska minoritet som bor i kommunen. Men först nu ska man ta reda på hur många som verkl....

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

VM-rallyt i Finland ställs in

BT - 15 minuter sedan

Besara tillbaka i Örebro SK

BT - 30 minuter sedan

Budskapet från kommunchefen: ”Jätteviktigt att inte slappna av”

För att ge medborgare svar på frågor om coronaläget i kommunen valde Tranemo kommun ett nytt grepp. Under onsdagen svarade flera chefer på frågor i livesändning..

BT - 45 minuter sedan

Hårt tryck på naturen under pandemin

Den pågående pandemin och det varmare vädret innebär ett ökande tryck på naturen. Så högt att Naturvårdsverket och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) gick ut med varningar under onsdagens presskonferens på Folkhälsomyndigheten..

BT - 45 minuter sedan

Nöjesbranschen begär regeringshjälp

Coronakrisen har slagit hårt mot den svenska nöjesnäringen – vilket har fått branschorganisationen för sponsrings- och eventindustrin, SES, att skicka en hemställan till näringsminister Ibrahim Baylan (S) där man begär hjälp..

BT - 1 timme sedan

Piteå får oväntad hjälp – gratis hotellnätter

Piteå har varit högljudda och besvikna i debatten kring det damallsvenska spelschemat. Men med hjälp från oväntat håll ser klubben nu ut att få bo gratis på hotell hela säsongen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.