Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 03 June, 21:33

Nyan - 21 maj 20 kl. 18:00

Enportionsregeln historia den 1 juniRegeln om att man enbart får servera en portion alkohol per person åt gången är historia från och med den 1 juni, eftersom nya alkoholregler gäller från och med då. Annat som ändras är restauranger ska få ha sin uteservering öppet senare och att fartyg som trafikerar Åland ska få servera alkohol mellan klockan 04 och 05.30. Däremot avvaktar landskapsregeringen med att ge tillåtelse till 16-åringar att servera alkohol, vilket tidigare ingått i förslaget till ny förordning. – Orsaken är remissvaren, där det här kommenterades mycket.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Åland, Finland, Annette Holmberg-Jansson, MSÅ, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Enportionsregeln, historiaden 1 , juni
Nyan - 09 jan 15 kl. 14:00

Arbetsgrupp för enportionsregeln dröjer

Arbetsgruppen som skulle se över den så kallade enportionsregeln och annan alkohollagstiftning har inte tillsats av socialvårdsbyrån. Anledningen är att personalresurserna inte räckt till. I juli 2014 sade social- och miljöminister Carina Aaltonen (S) att en arbetsgrupp ska utses under hösten.

Nyan - 23 aug 13 kl. 10:08

Polisen och ÅMHM försvarar enportionsregeln

I går uttalade sig polisen och Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet om Ålands näringslivs skrivelse angående enportionsregeln.
.

Nyan - 21 jul 14 kl. 06:00

Arbetsgrupp ska se över enportionsregeln

Den omdebatterade enportionsregeln gäller fortfarande och vållar också i år festivalarrangörer och krögare en hel del huvudbry.
– Jag hoppas att den ändras till nästa år, säger Thomas Strandvik vid Pub Niska i Sjökvarteret..

YLE - 05 dec 16 kl. 14:22

Nedslag i det självständiga Finlands historia

Nedslag i det självständiga Finlands historia Nationen Finland började skapas redan under den svenska tiden, och som storfurstendöme under Ryssland (1809-1917). Hur har den självständiga nationens historia sett ut? Vi gör några nedslag i 1900-talet och 2000-talet.

Kristianstadsbladet - 23 maj 13 kl. 10:00

Andersson-Borstam slutar redan den 1 juni

Redan den 1 juni är det tänkt att Thomas Andersson-Borstam ska avsluta sin anställning hos Mjällby. Nu får han stöd av vännen Peter Swärdh. ?

Sydsvenskan - 24 jun 11 kl. 06:30

Konkret Textila uttryck Egen historia Timbuktu i "Sommar" Källarklubb Pophopp Litteratur på hjul Erasure i Köpenhamn Fest på Klaffbron

Med sina envetna upp-repningar är Magdolna Szabo alltid lika spännande. Hur kan hon skapa en sådan l?
Med sina envetna upp-repningar är Magdolna Szabo alltid lika spännande.

Trelleborgs Allehanda - 09 jun 13 kl. 18:34

Ett hus som skyltar med sin historia

Foto: Sara Johari
Köpmansmagasinet i Smygehuk har en lång och spännande historia. Nu finns en del av historien inpräntad på en bronsplatta på magasinets framsida.
Klockan 13 i lördags skedde avtäckningen.

YLE - 16 jun 16 kl. 11:15

Mickelsörarna lockar med historia och lugn

Efter en lång båtfärd från Köklot fiskehamn så kommer vi fram till Kummelskär och till den före detta sjöbevakningsstationen som numera är en naturstation. Uppe i stationens torn möts man av en storslagen utsikt över Mickelsörarnas skärgård. En del av Kvarkens världsarv är Mickelsörarna som ligger i den yttre skärgården och består av omkring 300 holmar, grynnor och skär.

BT - 09 jun 14 kl. 09:13

Vår historia syns i den svenska fanan

Den är en av de äldsta i världen och den är vår. Vid sportevengemang så sammanför den oss oavsett intresset kring den aktuella sporten som utövas. Som en polstjärna på resultattavlan så ser vi den som vår och kan snabbt känna både glädje eller sorg över resultatet.

Regeringen - 13 mar 18 kl. 11:08

Uppdrag till Forum för levande historia att inkomma med förslag till innehåll och teman för en Förintelsekonferens 2020

Regeringen uppdrar åt Forum för levande historia att inkomma med olika förslag till innehåll och teman för en internationell Förintelsekonferens 2020. Som en del i uppdraget ombeds Forum för levande historia att också inkomma med förslag om hur man kan uppmärksamma frågorna nationellt i samband med konferensen. Uppdraget ska redovisas i en rapport till Regeringskansliet (Kulturdepartementet) senast den 1 juni 2018..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 9 timmar sedan

Mycket ljus i nya Rosengård

Tolv rum för boende samlade kring ett vardagsrum som får ljus från en lanternin som sticker upp ur taket ”som en sjöfågelhals”- bland annat det ska den planerade tillbyggnaden av äldreboendet Rosengård i Godby innehålla. .

Nyan - 6 timmar sedan

Trafikolycka i Björsby

Två personbilar kolliderade i Jomala Björsby på onsdagseftermiddagen. Bilarna körde efter varandra i norrgående körfält.
– Den ena bilen körde på den andra.

Nyan - 7 timmar sedan

Kvinna körde av vägen

En personbil kördes av vägen i Finström Grelsby på onsdagsförmiddagen. Singelolyckan inträffade strax före klockan halv elva. – En kvinna fanns i bilen och hon fördes till sjukhus för kontroll, säger brandinspektör för Räddningsområde Ålands landskommuner Thomas Mattsson.

Nyan - 10 timmar sedan

Skadegörelse av museet

Ålands konst och Naturhistoriska muséet blev utsatt för skadegörelse natten mot onsdagen. En person kastade en sten mote ett fönster så att skador uppstod. Brottet uppdagades av polisen som patrullerade området.

Nyan - 12 timmar sedan

Allt fler unga utan jobb

Arbetslösheten ligger nu på 13,4 procent, en ökning med 0,7 procentenheter sedan april. Antalet permitterade har minskat, men antalet arbetslösa har ökat. Värst ser det ut för personer under 25 år, där ligger arbetslösheten på 20,7 procent.

Nyan - 14 timmar sedan

Polisen jagade fortkörare

På tisdagskvällen utförde polisen trafikövervakning i Jomala Björsby och registrerade en personbil som färdades längs med Nya Godbyvägen i en hastighet som polisen uppmätte med polisbilens radare till 169 kilometer i timmen.
– Polisen svängde om och körde efter personbilen som inte stannade på polisbilens stoppsignal.
Polisen fortsatte följa efter och påträffade personen och bilen.

Nyan - 15 timmar sedan

Hon har väntat över två månader på AMS-stöd

I över två månader har permitterade Manna Juslin fått klara sig utan arbetslöshetsförmåner från AMS. Detta trots att man från AMS sida menar att man inte har haft problem att hålla den normala handläggningstiden på fyra veckor.
Manna Juslin är en av de många ålänningar som på grund av Coronapandemin blivit permitterade från sina arbeten.

Nyan - Igår: 21:16

THL virustestar Lotsbroverkets vatten

THL, Institutet för hälsa och välfärd, analyserar avloppsvatten från bland annat Lotsbroverket i Mariehamn för att se om det finns spår av det nya coronaviruset i vattnet. Mer exakt letar man efter virusets RNA, arvsmassa. Prover tas från 28 reningsverk runt om i landet, men från alla orter tas inte prover varje vecka.

Nyan - Igår: 21:00

Försök att skrämma örnar med drönare floppade

– Skrämseln fungerade till viss del, säger landskapets jaktförvaltare Robin Juslin, om försöket att använda drönare för att skrämma bort örnar som attackerar ådor och deras ungar på Lågskär. .

Nyan - Igår: 21:00

Anhöriga till klienter erbjuds ansiktsvisir

Anhöriga till klienter i stans äldreboenden erbjuds nu möjlighet att använda ansiktsvisir när de träffar klienterna. Visiren fås av äldreboendenas enheter. – Ifall man är närmare än två meter är det nu möjligt att använda ett visir från den enhet där din närstående bor, skriver stan i en medföljande instruktion.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.