GöteborgsPosten > Nyheter

Friday, 29 May, 11:20

GöteborgsPosten - 21 maj 20 kl. 06:22

Återkallade skydd kan användas i vårdenAnvända eller inte använda? Det har varit frågan som gällt för 230 000 andningsskydd som Socialstyrelsen i april skickade till 13 sjukvårdsregioner..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Socialstyrelsen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Återkallade, skyddkan , användasi , vården
YLE - 19 dec 12 kl. 06:28

"Kreditkort är till för att användas"

I fjol använde Vandas sex stadsdirektörer sitt kreditkort för sammanlagt 27 742 euro. I år har kreditkortsanvändningen varit mer återhållsam. Det här framkommer i en granskning som Yle Huvudstadsregionen har gjort.

Kristianstadsbladet - 24 okt 12 kl. 13:09

LMV: Cytotec bör inte användas


Det kontroversiella medlet Cytotec bör inte användas för att sätta i gång förlossningar, fastslår Läkemedelsverket. Medlet är inte godkänt för den användningen.Av verkets granskning framgår också att användningen av Cytotec inte hotar patientsäkerheten.

Barometern - 20 nov 13 kl. 09:27

?Varje krona kan bara användas en gång?

Hur mycket får det kosta att rädda ett liv? I förra veckan kom tysk tv till Kalmar länssjukhus för att höra lite om prioriteringar inom Sveriges sjukvård. Jag har under åren skrivit några artiklar i tyska tidskrifter om nationella prioriteringar som Socialstyrelsen är ansvarig för och även om mer regionala projekt.

ÖstersundsPosten - 09 dec 14 kl. 16:25

Lägenheterna får användas igen

Nu får lägenhetskomplexet Mörvikengården vid Åre torg användas igen. Det har Åre kommun beslutat efter att byggnämnden fått in de efterfrågade dokumenten om brandskyddet från bostadsrättsföreningen. Nämnden beslutade i november att förelägga föreningen och införa ett användningsförbud för hela fastigheten tills dokumenten lämnats in.

DI - 18 maj 16 kl. 15:25

Nu ska robotar användas i lokalvården

Städrobotar ska användas i lokalvården. När arbetet är slutfört mejlar roboten en rapport till operatören..

IDG - 05 sep 18 kl. 06:02

Nu vill vården testa blockkedjan – men vad den ska användas till?


Hur kan blockkedjetekniken användas i vården? Nu tittar Stockholms läns landsting närmare på det. Under hösten byggs en teknisk testmiljö..

Computer Sweden - 05 sep 18 kl. 06:02

Nu vill vården testa blockkedjan – men vad den ska användas till?


Hur kan blockkedjetekniken användas i vården? Nu tittar Stockholms läns landsting närmare på det. Under hösten byggs en teknisk testmiljö..

SmålandsPosten - 19 apr 20 kl. 19:38

Militära masker ska användas i sjukvården

Region Kronoberg har fått låna skyddsmasker av försvaret som snart kommer att börja användas i sjukvården. – De kan se lite obehagliga ut för vissa, men de tjänar sitt syfte, säger Martin Myrskog..

YA - 08 apr 20 kl. 11:06

Museet köpte skyddsoveraller efter mögelangrepp – nu ska de användas i vården

Skyddsoveraller som köpts in för att användas vid textilsanering kommer nu till användning i kampen mot Covid-19. Österlens museum har skänkt 50 overaller till sjukhuset i Ystad. .

SvD - 07 jun 15 kl. 16:41

Vårdplatser till svårt sjuka kan inte användas: ”Allvarligt läge"

Intensivvården på Nya Karolinska kommer att ha Sveriges dyraste vårdplatser. Men bristen på sjuksköterskor gör att flera av de 55 specialbyggda vårdplatserna inte kan användas till de svårast sjuka. Där kommer i stället helt vanliga patienter att vårdas, medger nu sjukhusledningen på Karolinska..

YLE - 24 maj 18 kl. 15:17

Grantorp får inte användas som åretruntbostad - politikerna säger nej till undantagslov

Den tidigare lägergården Grantorp vid Pojoviken får inte användas som bostadshus året om. Politikerna i planläggningsnämnden säger nej till Raseborgs stads anhållan om undantagslov..

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Läckberg och bröderna Karim gör film ihop

Författaren Camilla Läckberg och skådespelaren Alexander Karim fann varandra under 2019 års upplaga av "Stjärnorna på slottet". Nu startar de ett produktionsbolag tillsammans med Alexander Karims bror Baker, regissör och producent. Bolaget heter Bad Flamingo och är redan i gång med sin första långfilm..

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Försvarsanställd greps för sexköp i samma tillslag som Paulo Roberto

"Det här beteendet är helt oacceptabelt"..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Erik Selin om misstankarna mot Baldertoppar

Balders vd: ”Det är jättesorgligt"..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Stora protester efter polisvåld i Minneapolis

De drabbade samman med polis i Minneapolis, blockerade motorvägar i Los Angeles och skanderade krav på rättvisa i Memphis..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Trumps krigsförklaring mot sociala medier

Donald Trump har skrivit under en presidentorder som kan öppna för rättsliga påföljder för sociala medier..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Ny Hongkong-lag väcker internationell oro

Storbritannien uttrycker stor oro över Kinas förslag på säkerhetslag för Hongkong. Förslaget, som under torsdagen fick grönt ljus i den kinesiska folkkongressen, väntas skärpa spänningarna i Hongkong, där läget redan är mycket nervöst..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Klart med nytt datum för globala klimatmötet

Det internationella klimattoppmötet ställdes in i år på grund av coronakrisen. Nu är ett nytt datum bestämt – i november 2021 arrangeras det i Glasgow..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Baldertoppar misstänkta för grovt insiderbrott

Misstänkta nekar. Erik Selin: ”Jättesorgligt". Häktningsförhandling under fredagen..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Små rörelser på USA-börserna – svag nedgång

De ledande USA-börserna rörde sig nästan i sidled under torsdagens handel, och pekade svagt nedåt vid stängning. Svängningarna var små under dagen..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Centerpartiet vill se ändrad coronastrategi

Anders W Jonsson, vikarierande partiledare för Centerpartiet, föreslår förändringar av den svenska coronastrategin i fem punkter. "Utifrån de senaste månadernas erfarenheter ser Centerpartiet ett behov av en utvecklad och något förändrad svensk strategi", skriver Jonsson I en debattartikel i.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.