SmålandsPosten > Nyheter

Sunday, 31 May, 08:57

SmålandsPosten - 21 maj 20 kl. 17:03

Äldre ska få träffa sina nära och kära - kommunen skapar säkra mötesplatserMed vårvärmen kommer nya möjligheter: från och med onsdagen ska personer på särskilda boenden i Alvesta få träffa sina nära. Kommunen har skapat säkra träffpunkter där mötena ska äga rum..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Alvesta

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Äldreska , , träffasina , näraoch , kära, kommunen, skapar säkra mötesplatser
SR - 26 nov 13 kl. 05:57

"Behovet stort för äldre att få träffa specialistläkare"

Mer än hälften av alla landsting i Sverige saknar en särskild enhet för äldrepsykiatri. Det visar en kartläggning som programmet Kropp & Själ har gjort..

Expressen - 11 okt 17 kl. 20:12

Stor glädje när de äldre får träffa hästen Asco

Att ha hundar i vården har blivit en naturlig del.Men nu får jyckarna konkurrens av andra djur.På Norrgården i Sollentuna är den amerikanska miniatyrhästen Asco en omtyckt gäst av de boende.

Kristianstadsbladet - 09 maj 20 kl. 16:00

Corona: Äldre kan få träffa anhöriga via plexiglas

Axeltorps vårdhem vill skapa en mötesplats utomhus med plexiglasskärm som skulle möjliggöra för anhöriga att komma på besök..

Kristianstadsbladet - 21 apr 13 kl. 11:23

"Nu ska jag träffa andra barn som är som jag"

Foto: Johanna Wallin
Hugo Asplund har aldrig mött andra som har Alströms syndrom. I Sverige är de bara fem. Tack vare en insamling på Facebook kan familjen nu åka till en konferens i USA, för att träffa andra som lever med Alströms.

News55 - 19 sep 16 kl. 14:57

Äldre får fika – hemma hos frivilliga

Hertha Palmkron, 86, från Lidingö är en av dem som uppskattar fikastunderna som föreningen Äldrekontakt anordnar, skriver Expressen. – Det betyder jättemycket för mig. Jag är rätt ensam och Äldrekontakt betyder att jag har det sociala kvar, och jag träffar folk.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Äldre räddas från ensamheten tack vara Claras engagemangGöra skillnad

I sju års tid har Clara Alderin, 26, engagerat sig i föreningen Äldrekontakt. Föreningen finns för att äldre, som är ensamma och isolerad i sitt hem, ska få komma ut. – Det är ett enkelt sätt att engagera sig.

Skånskan - 16 jul 19 kl. 09:31

”Bästa friskvården är att få komma ut och träffa folk”

Eslöv Semestertider gäller även pensionärer, och PRO Eslöv varvar ned – med undantag för ett par raska PRO-menader.
– Det är viktigt för äldre människor att träffas, säger Ally Grönvall, studieorganisatör i föreningen.Några minuter i nio på tisdagsförmiddagen har sju personer samlats på parkeringen utanför Karlsbrobadet i centrala Eslöv.

YLE - 26 maj 17 kl. 04:37

Hemvårdare bekräftar kritik: Äldre i dåligt skick kan få vänta månader på en vårdplats

Hemvårdaren Linda Nwaogo cyklar runt hos sina äldre klienter på Drumsö i Helsingfors. Hon håller med revisionsverkets kritik av äldreomsorgen i huvudstaden. Äldre i alltför dåligt skick vårdas hemma då det är svårt att hitta en vårdplats i dagens läge.

YLE - 08 jun 15 kl. 04:52

"Läkare är inte intresserade av att vårda äldre"

För ett år sedan var det dags att flytta från radhuset till seniorhus. Inte för Dorrit Hoffmans 78 år, egen skull, utan för hennes yngre syster. Hon blev akut sjuk och Dorrit vågade inte längre sköta henne hemma.

YLE - 11 dec 16 kl. 19:50

Barbro Löfgren inspirerar äldre att röra på sig

Barbro Löfgren ville göra något meningsfullt tillsammans med andra seniorer. Hon utbildade sig till 65+ coach och grundade en motionsgrupp i Nordsjö i Helsingfors. Gruppen är nu inne på sitt fjärde år.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 3 minuter sedan

Fallen ökar – men Indien vill rädda ekonomin

En blödande ekonomi ställs mot liv och hälsa när världens mest omfattande nedstängning går mot sitt slut. Ett orosmoln är att antalet nya virusfall ökar i Indien..

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

WHO planerar för coronavaccin före årets slut

Arbetet med att få fram ett vaccin mot covid-19 går framåt i snabbare takt än vad man tidigare trott. Nu hoppas Världshälsoorganisationen (WHO) att vaccinet ska vara klart före årsskiftet, skriver .

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Risk för skogsbränder – stor spridningsrisk

Försommar, sol – och bränder. Det varma och torra vädret medför just nu en risk för gräs- och skogsbränder i stora delar av Sverige..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Dinoasteroid med dödligast möjliga vinkel

Jätteasteroidens nedslag för omkring 66 miljoner år sedan hade kanske inte behövt bli fullt så förödande. Men den slog ner med "dödligast möjliga" vinkel, nämligen 60 grader, har forskare nu slagit fast..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Mordanklagad ex-ledare lämnade Lesotho

Den långdragna mordhärvan runt Lesothos förre premiärminister Thomas Thabane och hans hustru Maesaiah Thabane har nu tagit en ny vänding sedan de uppges ha lämnat landet..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Älmhultsband finalister i P4 nästa

● Det kokar i studior och replokaler runt om i länet. Vi tar pulsen på ny musik, från klassiskt piano till dunkande hårdrock. ● Dags för artist#19.

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Beyoncé: Rättvisa för George Floyd

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Man skadad efter skottlossning i Sollentuna

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Färre äldreboenden med covid-19 i Stockholm

SmålandsPosten - 1 timme sedan

De nyanställer i kristider

Arbetslösheten stiger, men i några branscher är behovet av ny personal fortfarande stort..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.