Sydöstran > Nyheter

Thursday, 28 May, 10:29

Sydöstran - 21 maj 20 kl. 17:07

Är äldreomsorgen ett sjunkande skepp?Vården är omänsklig, bränner ut sin personal. Det var rubriken på en debattartikel som psykologen Minna Forsell skrev i Aftonbladet för snart ett år sedan. Hon skrev då att det som saknas mest i vården just nu är varken pengar, styrning eller personal. Det är mänsklig hållbarhet. De mänskliga resurserna som är centrala för god vård är snart helt förbrukade..
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
Minna Forsell, Aftonbladet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Är äldreomsorgenett , sjunkande, skepp
Nya Wermlands Tidningen - 04 nov 15 kl. 14:00

"Inget sjunkande skepp"

På onsdagen gjorde Andreas Johansson första träningspasset som ny tränare i Modo sedan Larry Huras hade fått sparken efter bara 15 omgångar.– Det här är inget sjunkande skepp. Det gäller bara att se till så att killarna får något att tro på, säger Andreas..

Dagens PS - 28 mar 18 kl. 09:00

Nödlarm: EBM är ”ett sjunkande skepp”

Arbetsmiljön på Ekobrottsmyndigheten i Stockholm under lupp – den beskrivs som kaosartad. Det här berättar Di och förklarar att facket ST nu kräver att ledningen vidtar åtgärder. ”Det ligger i arbetsgivarens intresse att undersöka den psykosociala arbetsmiljön för att förebygga fler sjukskrivningar av arbetstagare beroende av bemötande från kammarledning och kollegor”, står det i skrivelsen, enligt tidningen.

Expressen - 28 maj 18 kl. 20:09

Jenny: ”Förskolan är ett sjunkande skepp”

För stora barngrupper, för lite personal och för många kringuppgifter. Stress, oro och sjukskrivningar.– Svensk förskola är ett sjunkande skepp.

Expressen - 07 maj 19 kl. 09:43

”Svensk speedway är ett sjunkande skepp”

Svensk speedway domineras av utländska förare. Nya siffror visar att de svenska talangerna får stå åt sidan. Något som rör upp starka känslor – och splittrar sporten.

Kristianstadsbladet - 02 jun 12 kl. 11:46

Familjen räddar ett sjunkande skepp

Foto: Johanna Wallin
Det är något speciellt med att se Familjen i Hässleholm. Få personer på denna jord besitter samma kärlek till staden som Johan T Karlsson. Och den kärleken är definitivt besvarad.

Sydsvenskan - 02 okt 12 kl. 23:56

Det sjunkande skeppet TFF

Den gigantiska färjan Peter Pan och hans kompisar korsar tryggt Östersjön till Sassnitz, Travemünde, Rostock och Swinoujscie i alla väder.
Men på Vångavallen är höstvindarna tuffa mot det sjunkande skepp som heter Trelleborgs FF..

Sydsvenskan - 26 aug 15 kl. 04:00

Vi i Chilli-butikerna blev lämnade i den sjunkande båten vid konkursen

Den 15 juni 2015 försattes Chilli AB i konkurs. En konkurs innebär olika saker för olika människor, jag ska beskriva det som har hänt ur några skilda perspektiv. Med företagsekonomiska ögon sett, var det en exemplarisk konkurs.

Sydsvenskan - 05 jun 11 kl. 06:30

Dagspressen: ett sjunkande skepp

Illustration: Petter Bjerregaard
Dagspressens upplagesiffror sjunker och vi går miste om gemensamma debattarenor skriver Per Svensson.
Vi lunkar ut mot planet som ska ta oss till Malmö. Bakom mig två yngre män.

BT - 17 sep 11 kl. 11:51

Dalsjöfors ? ett sjunkande skepp

Med en långsiktig satsning finns chansen att laget åter spelar i Allsvenskan inom ett par år. Den kortsiktiga satsning som nu genomförts riskerar i stället att laget snart kan spela i division 3. Dalsjöfors GoIF?

E24 - 22 nov 11 kl. 14:41

Lyxbygget som blev ett sjunkande skepp

Svenska Oceanic-Creations hade storslagna planer att bygga flytande lyxhotell och bostäder. Men så blev det inte. Bolaget bakom projektet har gått i konkurs och en av ägarna stämmer nu styrelsen och ledningen för att olagligen ha fört ut bolagets pengar till Luxemburg..

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 20 timmar sedan

Gruppträning med tacklingar tillåts i PL

Sydöstran - 21 timmar sedan

Forskare: Snus kan skydda mot corona

Svenska forskare har kontaktats av franska kollegor som vill undersöka snusets effekter på covid-19, rapporterar Dagens Nyheter. En tidigare studie från Frankrike antyder att rökare inte löper en lika hög risk att drabbas av allvarliga komplikationer av coronaviruset..

Sydöstran - 21 timmar sedan

Kulturskolans nya avtal skickas till domstol – ”Vi slösar bort skattepengar”

Kristdemokraterna i Karlskrona har valt att överklaga kommunfullmäktiges beslut om att godkänna hyresavtalet som är värt 84 miljoner kronor för kulturskolans nya lokaler. Frågan ska nu behandlas av förvaltningsrätten. .

Sydöstran - 21 timmar sedan

Mourinho: "Jobbigt att se andra spela"

Sydöstran - 21 timmar sedan

Möllebacksrocken sänds digitalt

Årets upplaga av Möllebacksrocken i järnvägsparken ställs in på grund av corona. Istället satsar man på att sända festivalen digitalt. .

Sydöstran - 21 timmar sedan

Liljevalchs utser ny San Michele-stipendiat

Sydöstran - 21 timmar sedan

Säpo: Lagskärpning mot extremism vid skolor

Sydöstran - 21 timmar sedan

Ryssland: Vi strider inte i Libyen

Ryssland har inte skickat försvarsstyrkor till Libyen, kontrar talesmannen Vladimir Dzjabarov, efter USA:s uppgifter om stridsflyg till östra Libyen..

Sydöstran - 21 timmar sedan

Stort intresse för sommarbostäder när vi ”hemestrar” mer

− Vi har märkt av ett stort sug efter fritidshus. Det beror delvis på ovissheten kring reserestriktioner, men också på klimattänk, säger Tobias Norling, vd på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Blekinge och norra Skåne..

Sydöstran - 21 timmar sedan

SAS öppnar flera flyglinjer i juni

Under juni öppnar SAS flera flyglinjer, både inrikes och internationella rutter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.