SR > Nyheter

Thursday, 28 May, 13:48

SR - 21 maj 20 kl. 17:06

Arbetsmiljöverket: ”Vi kan inte rusa igenom det här”De 230 000 andningsskydd som Socialstyrelsen godkände i fredags kan ännu inte användas i sjukvården i regionerna. Det som återstår är att Arbetsmiljöverket måste ge dispens för den så kallade CE-märkningen, EU:s gemensamma produktmärkning, på skydden eftersom det finns frågetecken om märkningen är utförd av rätt instans..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Socialstyrelsen, Arbetsmiljöverket, CE

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ArbetsmiljöverketVi kan inte , rusa, igenomdet här
ÖstersundsPosten - 7 timmar sedan

Arbetsmiljöverket inleder inspektion av länsstyrelsen: ”Vi fick ögonen på dem”

Arbetsmiljöverket hade redan planerat att inspektera statliga myndigheter när en begäran om....

Uppsalanyheter.se - 23 sep 15 kl. 03:16

Arbetsmiljöverket kräver utredning efter bett av en vårdare

En vårdtagare på ett gruppboende gick i mitten av augusti till attack och bet en vårdare. Fallet anmäldes till Arbetsmiljöverket som nu kräver en utredning av händelsen. En vårdtagare på ett gruppboende gick i mitten av augusti till attack och bet en vårdare.

Magazin24 - 12 okt 12 kl. 14:45

Arbetsmiljöverket kräver åtgärder hos företag

I slutet av september gjorde Arbetsmiljöverket ett besök hos Ovako i Hallstahammar. Där upptäckte de flera punkter där arbetsmiljön brister och kräver därför åtgärder från företaget. Vid en överenskommern uppföljning den 31 januari 2013 ska Ovako i Hallstahammar informera Arbetsmiljöverket om vad de har gjort för att åtgärda de brister som Arbetsmiljöverket upptäckte hos företaget under en inspektion i september.

Kristianstadsbladet - 21 maj 14 kl. 07:58

Arbetsmiljöverket lovar inspektion

Arkivfoto: Bosse Nilsson
Skyddsombuden agerar med kraft i arbetsmiljöfrågan på tidningen Norra Skåne. Och nu lovar Arbetsmiljöverket en noggrann analys av ärendet.
Den infekterade situationen på tidningen Norra Skåne, där journalistfacket hävdar att kommunreporter Berit Önell omplacerats efter politiska påtryckningar, har utvecklats till vad fackklubben beskriver som en ”katastrofal arbetsmiljö”.

Dagens PS - 19 jun 19 kl. 09:56

Voi får kritik av Arbetsmiljöverket

Det unga företaget som hyr ut elsparkcyklar får kritik för undermålig arbetsmiljö. Det skriver Di Digital som tagit del av handlingar från Arbetsmiljöverket. Voi är ett av de ledande bolagen på den nya marknaden för elsparkcyklar i Sverige, och värderades nyligen till en miljard kronor.

Skånskan - 17 feb 20 kl. 18:16

Anmäler kommunen till Arbetsmiljöverket

HÖRBY Facken är inte nöjda med kommunens svar på deras framställan om brister i arbetsmiljön och skickade därför på måndagen in en 66a-anmälan till Arbetsmiljöverket med krav på åtgärder.
– Vi behöver komma ur det låsta läge som råder, säger Maria Westlund, ordförande i Sacorådet.Efter att ha läst svaret från HR-chefen Paul Eklund i fredags, om kommunens syn på arbetsmiljöproblematiken, beslöt Vision, Saco och SSR att ta ärendet vidare till Arbetsmiljöverket.

SmålandsPosten - 23 sep 13 kl. 06:12

Arbetsmiljöverket lägger ner utredning

Arbetsmiljöverket har lagt ned utredningen kring arbetsmiljöproblemen på stadsbyggnadskontoret. Personalen som hanterar byggloven har tidigare haft en tung arbetsbelastning. I våras förklarade fack och huvudskyddsombud sitt missnöje med arbetsmiljön på stadsbyggnadskontoret.

BT - 27 dec 13 kl. 14:40

Skola kritiseras av Arbetsmiljöverket

Det är trångt på Lyckeskolan sedan flera undervisningssalar stängts på grund av mögelskador. Nu ställer Arbetsmiljöverket krav på förbättringar av arbetsmiljön.–Vi är många som ska få plats på en liten yta just nu, säger skolans rektor Eva Stenberg.

Alingsås tidning - 16 dec 16 kl. 05:30

Arbetsmiljöverket nöjd med åtgärder

Efter två år avslutar Arbetsmiljöverket ett ärende gällande arbetsmiljön inom hemtjänsten i Herrljunga.
För två år sedan ställde Arbetsmiljöverket krav på en förbättrad arbetsmiljö inom hemtjänsten. Sedan dess har myndigheten gjort flera besök i verksamheten men inte varit helt nöjd med resultatet.

YA - 30 nov 17 kl. 00:00

Arbetsmiljöverket avskriver anmälan

I tisdags gick Arbetsmiljöverket, Byavångens verksamhetschef och skyddsombud samt Österlenhem igenom lokalerna i jakt på misstänkt mögel. Nu avskrivs ärendet..

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Jan Björklund blir ambassadör i Italien

Regeringen har idag utsett Liberalernas tidigare partiledare Jan Björklund till ny ambassadör i Rom. Han tillträder den 1 september. Jan Björklund avgick som partiledare för Liberalerna i juni förra året..

SR - 45 minuter sedan

”Kommuner vidtog inte tillräckliga åtgärder tidigt”

Inför coronaepidemin beskrev regeringen Sveriges beredskap som god, trots att Ekots granskning kunnat visa att det redan då fanns påtalade risker, samt saknades kunskap om beredskapen på flera områden. Och det lugnande budskapet kan ha bidragit till att exempelvis kommuner inte vidtog tillräckliga åtgärder tidigt, enligt Micael Widerström som är smittskyddsläkare i Jämtland Härjedalen..

SR - 45 minuter sedan

Sverige får miljarder av EU:s nya återhämtningsfond

Sverige tilldelas drygt 50 miljarder kronor i bidrag från EU.s nya återhämtningsfond på sammanlagt 5000 miljarder kronor som ska betalas ut som bidrag fram till år 2024. Mest pengar får Italien, Spanien och Frankrike vars ekonomier drabbats hårdast av coronapandemin..

SR - 1 timme sedan

JUST NU: Swedbanks styrelse får ansvarsfrihet

Aktiespararna ville se att Swedbanks förra styrelse skulle nekas ansvarsfrihet efter penningtvättsskandalen som briserade 2019. Men som väntat gick storägarna på den motsatta linjen. Den enda som årsstämman inte ger ansvarsfrihet är den före detta vd:n Birgitte Bonnesen..

SR - 1 timme sedan

Smitthärden kan ha uppstått på varuhuslager

Oron är stor i Sydkorea där man noterat det högsta antalet nya fall av covid-19 på sju veckor. Den nya smittohärden verkar ha uppstått på varuhuslager väster om huvudstaden Seoul..

SR - 2 timmar sedan

Stefan Löfven: ”Frustrerad över att fler inte testats”

Fler borde testas för covid-19. Det slog statsminister Stefan Löfven fast i Studio Etts specialsändning på torsdagen. En anledning till att inte fler testats kan handla om otydlighet mellan staten och regionerna, säger han..

SR - 3 timmar sedan

De vill neka hemtjänst för sommargäster

En majoritet i riksdagens socialutskott uppmanar nu regeringen att så snabbt som möjligt ta fram en tillfällig lagändring som gör att kommuner med många sommarboende ska kunna neka hemtjänst till personer som egentlige bor i andra kommuner..

SR - 3 timmar sedan

Missvisande statistik i coronatider

Statistiken över de kraftiga fallen i länders BNP måste nu tas med en betydligt större nypa salt än normalt och siffrorna kan mycket väl ge en alltför negativ bild av verkligheten. Det säger banken SEB:s chefekonom Robert Bergqvist..

SR - 4 timmar sedan

”SAS blöder – helt avgörande med ett kaptialtillskott”

Enligt flygbolaget SAS vd Rickard Gustafson pågår nu intensiva diskussioner med de största ägarna, svenska och danska staten, om att rekapitalisera bolaget. Ekots ekonomikommentator Kristian Åström säger att ett kapitaltillskott är avgörande för att hålla bolaget flytande. Hör Kristian Åströms kommentar i klippet ovan.

SR - 4 timmar sedan

Folkkongressen godkänner säkerhetslagen för Hongkong

Det är nu klart att Folkkongressen i Kina godkänner den nya säkerhetslagen för Hongkong. Det innebär bland annat att kinesiska säkerhetssyrkor kan verka i Hongkong..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.