SR > Nyheter

Sunday, 07 June, 00:36

SR - 21 maj 20 kl. 17:00

Luftföroreningarna ökar – högre nivåer än 2019I takt med att ekonomin tar fart igen i Kina efter coronaviruset så ökar luftföroreningarna igen och överskrider nu förra årets nivåer, visar en ny rapport..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Kina

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Luftföroreningarna, ökar, högre, nivåer, än, 2019
DN - 05 nov 18 kl. 15:49

Luftföroreningarna når kritisk nivå i New Delhi

Luftföroreningarna i Indiens huvudstad New Delhi nådde på måndagen kritiska nivåer – 24 gånger högre än WHO:s gränsvärde. Den kommande tiden väntas läget förvärras ytterligare. Delhi är den huvudstad i världen där luften är giftigast.

Supermiljöbloggen - 15 okt 13 kl. 12:52

Luftföroreningar ökar risk för låg födelsevikt bland nyfödda

En internationell studie visar att luftföroreningar ökar risken för låg födelsevikt hos spädbarn, vilket kan leda till hälsoproblem senare i livet. Institutet för Miljömedicin på Karolinska Institutet har medverkat till den internationella studien som är den största i sitt slag och har publicerats i tidskriften The Lancet Respiratory Medicine. Studien innehåller 14 studier från 12 olika länder och omfattar 74 000 bebisar mellan 1994-2011.

Supermiljöbloggen - 01 sep 16 kl. 16:26

Så kan luftföroreningarna minska – och miljontals liv räddas

Årligen dör cirka 6,5 miljoner människor av luftföroreningar.  Det kan jämföras med att 180 000 personer dog i krig och konflikter 2014, vilket är en ovanligt hög siffra. Det innebär att ungefär 36 gånger fler människor dör av luftföroreningar än av krig och konflikter.

Supermiljöbloggen - 24 jun 18 kl. 18:57

Delhis luftförorening bortom mätbara nivåer

Delhi ligger på plats 14 av 20 på listan över världens mest förorenade städer. I mitten av juni under en för tidig sandstormssäsong uppmättes historiskt höga nivåer i staden. I mitten av juni slogs den indiska staden Dehli av sin säsongsriktiga sandstorm - flera månader för tidigt.

DN - 27 okt 16 kl. 23:46

Luftföroreningarna har nått kritisk nivå i Delhi

Luftföroreningarna i Indiens huvudstad New Delhi hart de senaste dagarna nått kritiska nivåer. De kommande dagarna väntas läget förvärras i en av världens mest förorenade städer..

SVT - 18 dec 15 kl. 20:32

Så skyddar sig familjen Rantil mot luftföroreningarna

I Shanghai är nivåerna på luftföroreningarna på nästan lika höga som i Peking. I Rasmus Rantils familj bär både barn och vuxna mask när luften är dålig. – En riktig bra dag här är som en dålig dag på Hornsgatan i Stockholm, säger han till SVT Nyheter.

DN - 22 nov 19 kl. 05:19

”Luftföroreningarna måste tas på allvar”

Luftföroreningarna i Pakistans näst största stad Lahore har nått nivåer som är akut hälsovådliga..

Aftonbladet - 24 maj 20 kl. 20:30

Luftföroreningarna i Kina högre än före coronakrisen

▸ Luften har i vår varit renare än på många år. Men nu ökar utsläppen snabbt i Kina – och föroreningarna är till och med….

Supermiljöbloggen - 31 okt 16 kl. 10:35

Unicef: ”Inget samhälle har råd att ignorera luftföroreningar”

Vart sjunde barn andas luft som har dömts vara alltför förorenad för mänskligt liv, det presenterar Unicef i en ny rapport idag. Det rör sig enligt rapporten om 300 miljoner barn världen över som bor i områden där luftföroreningarna ofta är sex gånger högre än de riktlinjer som satts av WHO. Störst fara är det för barn som lever i södra Asien och i Afrika.

DN - 16 jun 18 kl. 20:29

Extrema luftföroreningar i Delhi – trots ”fel” årstid

Invånarna i Indiens huvudstad New Delhi uppmanas att stanna  inomhus och tusentals byggarbetsplatser i 20-miljonerstaden hålls stängda. Luftföroreningarna har nått extrema nivåer trots att det är ”fel” säsong för den giftigaste luften..

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Åkesson kräver att Tegnell avgår

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson riktar hård kritik mot Sveriges coronastrategi och kräver att statsepidemiolog Anders Tegnell avgår. Det skriver Åkesson i en debattartikel i Dagens Nyheter..

SR - 2 timmar sedan

Oroligt framåt kvällen i London

Vissa oroligheter uppstod vid 19-tiden ikväll svensk tid vid en demonstration i London till till stöd för Black lives matter-rörelsen. Kravallpolis kallades in efter att demonstranter bland annat kastat föremål mot poliser framför regeringskansliet Downing street..

SR - 2 timmar sedan

Demonstrationerna mot rasism växer över världen

Runt om i världen går människor i tiotusentals ut på gatorna i solidaritet med USA:s svarta befolkning. I USA har den demonstration som väntas bli den största hittills inletts i Washington DC. I New York finns vår korrespondent Fernando Arias på plats bland demonstranterna i Washington Square Park, hör hans rapport genom att trycka på play-knappen..

SR - 3 timmar sedan

Omfattande protester världen över – Ekot sänder direkt

Den 25 maj dog afroamerikanen George Floyd i samband med ett polisingripande i Minneapolis, USA. Händelsen återuppväckte debatten om rasism och polisövervåld, vilket resulterade i både fredliga och våldsamma demonstrationer över hela landet. Protesterna har sedan dess spridit sig över världen och under lördagen samlades tusentals människor i bland annat Storbritannien, Mexiko, Sydkorea och Australien för att demonstrera i solidaritet med Black lives matter-rörelsen..

SR - 5 timmar sedan

Amerikanska poliser anklagas för misshandel

Två amerikanska poliser har idag formellt anklagats för att ha misshandlat en 75-årig demonstrant i staden Buffalo..

SR - 7 timmar sedan

Tusentals britter demonstrerar mot rasism – trots avrådan

I London samlades tusentals människor under lördagen för att demonstrera till stöd för Black Lives matter-rörelsen. – Det är svårt att uppskatta folkmängden, men på Brexit-natten, den 31 januari, var det fullsmockat här och då räknade man med 10 000 till 15 000 personer. I den storleksordningen är det nu, rapporterar Ekots korrespondent Daniel Alling, på plats på Parliament square..

SR - 7 timmar sedan

Annorlunda firande under krisen: ”Gör det bästa av det”

Många traditionella nationaldagsfiranden har ställts in i spåren av coronapandemin, och istället väljer många att fira digitalt. Men fortfarande är det långt ifrån alla som firar högtiden framför skärmar. Ekot begav sig till Skansen för att prata med nationaldagsfirare som gett sig ut i försommaren..

SR - 8 timmar sedan

RF:s ordförande: ”Handlar inte bara om Allsvenskan”

Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson kräver att idrotten får mer pengar av staten för att täcka upp de intäkter man förlorat under coronakrisen. – Konsekvenserna för idrottsklubbarna påverkar hela samhället, säger han i Ekots lördagsintervju..

SR - 10 timmar sedan

Fördjupning: LAS-utredningens effekter

Utredningen "En moderniserad arbetsrätt" vållar stor debatt. Hur stora är förändringarna som föreslås och hur påverkar det samtalen mellan arbetsmarknadens parter?.

SR - 10 timmar sedan

Italienska Codogno hyllar coronahjältar: ”Jag är rörd”

Nu hyllas 57 personer för förtjänstfullt arbete under coronaepidemin i den lilla kommunen Codogno i norra Italien, där landets första fall av coronavirus konstaterades den 20 februari. En av dem som hyllas är apotekaren Giuseppe Maestri. – Jag är rörd, men jag har bara gjort mitt arbete med mina kollegor, säger han..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.