SR > Nyheter

Tuesday, 26 May, 15:40

SR - 21 maj 20 kl. 16:58

Nilenkonflikten trappas upp: ”Svälter hellre än böjer sig”Konflikten mellan Egypten och Etiopien om hur den livsviktiga Nilens vatten ska få användas trappas upp. Alla samtal länderna emellan har strandat och nu har Egypten tagit konflikten till FN:s säkerhetsråd..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Egypten, Etiopien, Nilens, FN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nilenkonflikten, trappasupp , Svälter, hellre, än, böjersig
BT - 08 aug 14 kl. 13:00

Gazakonflikten trappas upp på nytt

Frågan om ett hävande av blockaden av Gaza stjälpte samtalen om en förlängd vapenvila. "Vi dör hellre än att leva under blockaden", säger Gazabon Farah Ayesh. De väpnade grupperna Islamiska jihad och Hamas i Gaza avfyrade över 30 raketer mot Israel på fredagen och skadade minst två personer, enligt den israeliska militären.

Nyhetskanalen - 03 aug 12 kl. 08:40

Annans avgång mörk skugga över FN

FN-medlaren Kofi Annans avgång ligger som en mörk skugga över FN och dess säkerhetsråd. Rådet får skarp kritik för sin oförmåga att stoppa konflikten i Syrien och mandatet för FN:s observatörer verkar inte förnyas. Enligt oppositionen svälter 1,5 miljoner människor och våldet blir allt grövre från såväl rebeller som regimtrogna.

Nyhetskanalen - 03 aug 12 kl. 08:40

Annans avgång kastar mörk skugga över FN

FN-medlaren Kofi Annans avgång ligger som en mörk skugga över FN och dess säkerhetsråd. Rådet får skarp kritik för sin oförmåga att stoppa konflikten i Syrien och mandatet för FN:s observatörer verkar inte förnyas. Enligt oppositionen svälter 1,5 miljoner människor och våldet blir allt grövre från såväl rebeller som regimtrogna.

Sydsvenskan - 06 nov 15 kl. 04:00

Lustmord och färgring stor

En augustidag 1983 stod författaren Hilary Mantel i sitt fönster i Windsor, då hon plötsligt fick se ingen mindre än Margaret Thatcher – obevakad – lämna sjukhuset på andra sidan gatan. Den konservativa premiärministern, som med nyvunnen popularitet efter Falklandskriget precis blivit omvald, hade genomgått en enkel ögonoperation och var nu på väg hem till Downing Street. I en intervju trettio år senare beskriver Hilary Mantel vad hon tänkte när hon såg den kontroversiella järnladyn och insåg att en lönnmördare skulle ha haft perfekt skottläge från just hennes fönster: ”Om jag inte var jag, om jag var någon annan, då skulle hon vara död.

Dagen - 08 feb 12 kl. 03:00

Religiösa övertoner präglar Syriens konflikt

Jerusalem. Blodbadet i Syrien trappas upp ? och får allt mer sekteristiska förtecken.

Blekinge Läns tidning - 27 feb 19 kl. 05:00

Avskaffa ränteavdragen, de är socialism för de rika

Det är rimligt att ränteavdragen trappas ned eller ännu hellre avskaffas. Varför ska den med miljonlån på fina villor få rabatt på inkomstskatten? Avskaffade skattesubventionerade på lån kan med fördel finansiera sänkta inkomstskatter..

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Hallengren: Restriktioner för äldre ligger fast

Restriktionerna för personer över 70 år ligger fortsatt fast, meddelade socialminister Lena Hallengren (S) på en pressträff på tisdagseftermiddagen..

SR - 1 timme sedan

Lena Hallengren håller pressträff

Klockan 14.45 håller socialminister Lena Hallengren presskonferens med anledning av coronavirusets spriding i Sverige..

SR - 1 timme sedan

Fem gripna efter tillslag mot kriminellt nätverk

Fem personer har gripits efter polistillslag mot flera adresser i Södertälje. Samtliga räknas som "strategiskt viktiga" personer med kopplingar till det så kallade Södertäljenätverket..

SR - 1 timme sedan

Ytterligare 96 döda i covid-19

Det senaste dynet har 96 dödsfall till följd av coronaviruset rapporterats i Sverige, enligt Folkhälsomyndighetens sammanställning. Totalt har nu 4 125 personer i landet dött efter att ha bekräftats smittade av viruset..

SR - 1 timme sedan

Förslag: Inrätta ny myndighet för psykologiskt försvar

En ny myndighet för psykologiskt försvar bör inrättas, föreslår en statlig utredning. Uppgiften blir att leda och samordna Sveriges psykologiska förvar. Myndigheten ska ha nära samarbete med försvarsunderrättelsemyndigheterna och få rätt till signalspaning..

SR - 2 timmar sedan

Efter kritiken: Även svenskt avloppsvatten hamnar i havet

35 miljarder liter orenat avloppsvatten har släppts ut av Köpenhamns kommun mellan 2014 och 2018, något som Danska TV2 Lorry kunde avslöja. Men även i Sverige släpps stora mängder orenat avloppsvatten ut vid kraftiga regnfall, enligt Peter Sörngård, miljöexpert på branschföreningen Svenskt Vatten..

SR - 2 timmar sedan

Ineta misshandlades av sin man: ”Vad som helst gör honom arg”

Ryska kvinnor i våldsamma relationer har det mycket svårt, då det är mycket besvärligare än tidigare att kunna lämna sina hem när de blivit slagna..

SR - 2 timmar sedan

Åklagaren presenterar bevis mot pojkvännen

Idag startade rättegången i Uddevalla tingsrätt mot den 23-årige man som är åtalad för mord på en 17-årig flicka som försvann i Uddevalla i höstas. Mannen var hennes pojkvän och fallet har blivit mycket uppmärksammat..

SR - 3 timmar sedan

Barn till regimkritiker gripna i Saudiarabien

I Saudiarabien har säkerhetstjänsten gripit, eller kidnappat, sonen och dottern till en känd saudisk regimkritiker, Saad al Jabri, som lever i exil i Kanada. De två vuxna barnen har hållits isolerade från omvärlden sedan de greps. Deras pappa, Saad al Jabri, var tidigare en högt uppsatt säkerhetsrådgivare i Saudiarabien..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.