Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 30 May, 17:11

Cornucopia - 21 maj 20 kl. 16:41

Måttligt ner på börserna - kronan stärks kraftigt mot dollarnÄven om vi har Kristi Flygare och röd dag idag, så gäller inte det större delen av resten av världen, där marknaderna således är öppna. Börserna gapar generellt rött över hela linjen, och en stärkt krona spär på fallet för oss som har våra utgifter i SEK, vilket talar för en börsnedgång i Stockholm i morgon när vi ska ikapp husse USA.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Kristi Flygare, SEK, Stockholm, USA, Russel, Dow Jones Industrial Average, Husse, USDSEK, EURSEK, Gbpsek, NOKSEK, Sverige, Lägger, Stockholmsbörsen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Måttligt, ner, börserna, kronan, stärks, kraftigtmot , dollarn
Cornucopia - 01 aug 14 kl. 08:11

Amerikansk PMI kraftigt ner - börserna följer efter

Det amerikanska inköpschefsindexet Chicago PMI kom in rejält under förväntningar, och drog ner de amerikanska (och europeiska) börserna rejält under gårdagen. Nedgångarna är dock relativt måttliga i Asien under morgonen.

Frågan blir dock om uppgången är över och även den amerikanska "högkonjunkturen" nu nått sin topp.

SvD - 21 jan 15 kl. 14:02

Upp men först ner för kronan

Kronan fortsätter nedåt den närmaste tiden, enligt SEB:s valutastrateger. Men någon gång under våren, när dammet har lagt sig efter ECB:s väntade program för stödköp av statspapper, är det bäddat för återhämtning. Åtminstone mot euron..

UNT - 21 jan 15 kl. 14:02

Upp men först ner för kronan

Kronan fortsätter nedåt den närmaste tiden, enligt SEB:s valutastrateger..

Affärsvärlden - 31 aug 15 kl. 11:47

Asien drar ner Europabörserna

De ledande Europabörserna trycktes tillbaka på måndagen. På Londonbörsen höll marknaderna däremot helgstängt med anledning av summer bank holiday. Börsutvecklingen sker i spåren av lägre kurser under måndagen på Asienbörserna..

Expressen - 30 nov 16 kl. 15:37

Oljeproduktionen ner – börserna vänder upp

Uppgifterna om ett Opec kommer överens om minskad oljeproduktion fick humöret att stiga på börserna i Europa. Även USA-börserna väntas smittas av glädjeyran. – Amerikanska aktier har fortfarande utrymme att stiga med tanke på att Trumps politik verkar gå åt ett bättre håll än vad folk räknade med inför valet", säger Heinz-Gerd Sonnenschein, aktiestrateg vid Deutsche Postbank, till Bloomberg News..

DI - 11 jul 18 kl. 22:25

Handelsoro drog ner börserna

De ledande USA-börserna stabiliserades under onsdagskvällen men slutade handelsdagen klart under nollstrecket efter en svag inledning. Oron för handelskrig har ökat då Trump-administrationen har kommit med nya hot gällande importtullar på varor från Kina till ett exportvärde om 200 miljarder dollar. .

Expressen - 04 maj 20 kl. 08:30

Iskyla mellan USA och Kina tynger ner börserna rejält

Beskyllningar från USA om att coronaviruset uppstått på kinesiska laboratorier i Wuhan har skapar oro för tullar och nytt handelskrig mellan länderna.När veckan inleddes fick ”Trade War 2.0” börser i Asien att dyka.

Cornucopia - 13 maj 20 kl. 07:20

Nedåt på börserna i USA och Asien

Efter ännu en positiv dag på Stockholmsbörsen var det ett hårt ras på de amerikanska börserna. I Asien fortsätter nedgången måttligt. Och svenska kronan fortsätter stärkas.

Cornucopia - 02 aug 19 kl. 10:18

Börserna hårt ner på eskalerat handelskrig - guldet rusar

Börserna världen över är kraftig ner sedan USA:s president Donald Trump meddelat en omfattande eskalering av handelskriget med Kina. Guldpriset rusade och har slagit nytt rekord mätt i svenska kronor när kronan förstås rasade på beskedet.
Inte mycket till tjur på Wall Street.

Cornucopia - 25 maj 20 kl. 07:17

Veckan öppnar med spretiga börser i Asien - kronan faller

Veckan öppnar med spretiga börser i Asien där den forna brittiska kolonin Hong Kon står för fallen, medan Australien och Japan stiger. Svenska kronan försvagas mot världsvalutorna, men norska kronan faller ännu mer. Även guldpriset är ner.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 2 timmar sedan

Bokmässan i Göteborg 2020 blir gratis och online - och spelas in i Stockholm

Årets stora branschevent bokmässan i Göteborg ställs in fysiskt, men kommer istället delvis köras online som seminarier och större scenframträdanden online via tjänsten Bokmässan Play. Det blir gratis och man kan nå ut till en enorm publiks om normalt inte går på mässan av intresse- eller geografiska skäl. En enorm möjlighet för de mindre kända författarna och förlagen, men tyvärr innebär det också att de flesta scenpunkter stryks, och risken blir snarare likriktning och bara de stora namnen.

Cornucopia - 5 timmar sedan

Konjunkturen enskidla sektorer - sämre för bygg, mataffärer, hotelll och restaurang, finans, samt tekniska konsulter - bättre för elektronik, fritid och Internethandel

Många branscher återhämtade sig något i konjunkturbarometern per bransch, medan andra föll tillbaka. Intrycket är att efter den initiala paniken i april så har konsumtionen hos företag och hushåll stabiliserats något, även om man ändrat fokus. Bland förlorarna hittas hela byggsektorn och de relaterade tekniska konsulterna och arkitektbyråerna, mataffärerna som upplevde överhettning under hamstringspaniken, medan hotell och restaurang fortsätter falla, liksom bank- och finansbranschen.

Cornucopia - Igår: 13:54

Veterandagen - fredagsmys utgår - stöd VRR eller Gula bandet

Idag är det Veterandagen, och därför utgår det annars obligatoriska fredagsmyset. Du kan stödja våra inrikes- och utrikesveteraner, som har riskerat liv, hälsa och relationer för att genomföra demokratiska beslut och stå upp för frihet, demokrati och rättvisa med sina liv i vågskålen, genom att stödja Gula Bandet eller VRR - Veteranstöd Rapid Reaction. Den senare hjälper veteraner som hamnat i ekonomiska problem, vilket med dagens ekonomiska läge för många utsatta kanske är mer aktuellt än någonsin.

Cornucopia - Igår: 11:41

Tesla sänker priserna på S och X - Polestar 2 blir försenad

Tesla sänker priserna på sina premiummodeller Model S och Model X med 50 000:- SEK. Samtidigt meddelas att den potentiella exportsuccén från Kina till Sverige, den så kalladee elbilsvolvon Polestar, blir försenad och kommer inte levereras till svenska kunder i sommar.Telsa Model X 100D - lånebil från Tesla vid service, motsvarande bolagets tjäsntebil S 100D.

Cornucopia - Igår: 10:19

Är de borgerliga beredda att på veterandagen offra flottan och Sverige för populistiska poäng?

"From time immemorial, the purpose of a navy has been to influence, and sometimes to decide, issues on land. This was so with the Greeks of antiquity; the Romans, who created a navy to defeat Carthage; the Spaniah, whose armada tried and failed to conquer England; and most eminently, in the Atlantic and Pacific during two world wars. The sea has always given man inexpensive transport and ease of communication over long distances.

Cornucopia - Igår: 08:13

Riksdagen säger enhälligt nej till EU:s krisbidragsförslag om 5900 miljarder kronor

EU-kommissionen vill ta ett lån om 5900 miljarder kronor för att köpa välvilja från bidragsberoende medlemsländer, som sedan de rikare EU-länderna ska betala av på via höjd medlemsavgift. Sveriges riksdag säger enhetligt nej och inga partier stöder förslaget som skulle innebära en kostnad på flera hundra miljarder kronor för Sverige att betala tillbaka.
Cecilia Malmöström.

Cornucopia - Igår: 07:13

Ny topp på Stockholmbörsen - men ner i USA och Asien

Stockholmsbörsen fortsatte starkt uppåt under gårdagen till en ny post-coronakraschtopp, men i USA föll börserna marginellt och dollarn föll hårt mot svenska kronan. Nedgången fortsätter sedan i Asien, så bli inte förvånade om vi får vinsthemtagningar idag efter en vecka med fyra dagars uppgång på raken.Dagschart OMXSPI.

Cornucopia - Igår: 17:18

Nytt utbrott av Covid-19 i Sydkorea efter lättade restriktioner - stänger ner igen

Det hyllade Sydkorea har fått början på en ny spik av utbrott av Covid-19 efter att ha lättat på restriktionerna. Man stänger återigen ner stora delar av landet, och nedstängningen visade sig alltså inte utrota viruset och att det är sommarväder hjälpte inte heller. Det hela bådar inte gott för de länder och ekonomier som hade tänkt sig att öppna upp igen efter att fallen klingat av.

Cornucopia - I förrgår: 14:21

Slutet är nära: PostNord och DHL hemlevererade paket på utsatt tid

Det slutliga tecknet på den förestående undergången har slutligen anlänt. I tisdags hemlevererade PostNord ett paket på första minuten av angivet tidsintervall, och i går onsdag gjorde DHL det samma. Oddsen för detta är som bekant så små att de ej kan mätas, och det är således ett tecken på den omedelbart förestående apokalypsen (upplysningen, till skillnad mot Harmageddon, undergången).

Cornucopia - I förrgår: 11:44

Svag återhämtning i blodröd konjunktur - köpsignal enligt konjunkturmodellen

Konjunkturinstitutets barometerindikator ("konjunkturbarometern") steg något från blodrött till blodrött i maj månads mätning. Med två blodröda månader på raken är nu den prognosticerade köpsignalen enligt konjunkturmodellen aktiv, och det är således dags att kliva in på börsen om man följer den modellen.
Konjunkturbarometern.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.