Nyan > Svenskfinland

Thursday, 28 May, 23:40

Nyan - 21 maj 20 kl. 16:28

Östersjöprojekt delar på 445 000 euroEmmaus på Åland får 120 000 euro för ett tvåårigt projekt att skapa en kretsloppspark på Åland. .
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Åland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Östersjöprojektdelar på , 445, 000, euro
YLE - 19 feb 16 kl. 14:22

Täktbukten i Hangö får 20 000 euro

Projektet Rädda Täktbukten kom på andra plats i en Östersjötävling. Prissumman är 20 000 euro. Rädda Täktbukten är ett projekt som inleddes år 2010 och drivs av Hangö stads turistbyrå och föreningen Täktominlahden hoitoyhdistys.

Nyan - 13 jul 19 kl. 13:23

Östersjöprojekt kan dela på rekordsumma

Nyligen startade ansökningstiden för att få finansiering från Ålandsbankens Östersjöprojekt.
I år ligger en rekordsumma på 500 000 euro i potten. Det är i år femte gången man kan söka pengar från Ålandsbankens Östersjöprojekt.

Nyan - 22 maj 18 kl. 13:33

360 000 euro för Östersjön

Ålandsbanken delar ut upp till 360 000 euro till åtgärder för att skydda Östersjön.
Östersjöprojektet heter bankens kampanj. I fjol fick nio projekt dela på 250 000 euro, antalet ansökningar var 124.

Nyan - 22 nov 17 kl. 18:00

Tolv finalister i Östersjöprojekt

Tolv projekt har gått vidare till omröstningen för Ålandsbankens Östersjöprojekt. Bland dem finns Ålands fiskevårdsförenings projekt att stärka rovfiskbestånd för att förbättra vattenkvalitén utmed Östersjöns kuster. Samt Mariehamns stads projekt att anlägga multifunktionell våtmark i Slemmern för att motverka mikroplaster.

Nyan - 12 mar 19 kl. 09:27

300 000 euro för Östersjön

Ålandsbankens Östersjöprojekt finansierar i år projekt som främjar Östersjöns tillstånd med 300 000 euro. .

Nyan - 26 nov 15 kl. 14:00

12 Östersjöprojekt har chans på stöd

Drygt 300 000 euro i finansiering och expertstöd ligger i potten när vinnaren i Ålandsbankens Östersjöprojekt ska utses. Juryn har valt ut tolv av närmare hundra projektansökningar med koppling till Östersjöns miljö som allmänheten nu kan granska. På sajten balticproject.

YLE - 14 maj 13 kl. 23:00

Axxell får 100 000 euro av Kulturfonden

Svenska kulturfonden delar ut 17 miljoner euro i understöd och stipendier baserat på den årliga ansökningsomgången i november 2012. Axxell Utbildning får 100 000 euro bland annat för att höja kvaliteten på undervisningen. Axxell Utbildning Ab får 100 000 euro av Svenska kulturfonden ?

Nyan - 11 dec 16 kl. 10:13

Toppnamn till juryn för Östersjöprojekt

Ilkka Paananen, verkställande direktör för spelbolaget Supercell, och Skype-grundaren Niklas Zennström sitter i juryn för Ålandsbankens Östersjöprojekts digitala innovationer, skriver banken i ett pressmeddelande.

Skype-grundaren Niklas Zennström blev medlem i juryn tidigare i höst.

Paananen och Zennström kommer att utvärdera projektidéer tillsammans.

Nyan - 23 mar 17 kl. 17:00

Östersjöskydd fick 60 000 euro

Viking Lines plastpåsekampanj inbringade 60 000 euro till Östersjöskyddet. Insamlingen gjordes förra året och kommer från försäljningen av återvinningsbara plastpåsar på Viking Lines fartyg.

Pengarna delas jämnt mellan Håll Skärgården Ren och Håll Sverige Rent och ska användas till konkret miljöarbete i skärgården.

Nyan - 08 mar 15 kl. 10:13

Efterlyser barn till Östersjöprojekt

”Vill du kunna simma i havet? Är du orolig för hur Östersjön mår? Tycker du blågrönalger är äckliga?

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 4 timmar sedan

Corona skapade permanenta jobb

Hamstringen i coronans spår i mars tömde lagren hos Orkla i Saltvik Haraldsby. Efterfrågan på fabrikens snacks och frysvaror är snart tre månader senare fortfarande över det normala. .

Nyan - 5 timmar sedan

Archipelago Sea Jazz flyttas till nästa år

Archipelago Sea Jazz, där Baltic Jazz, Turku Sea Jazz, Korpo Sea Jazz och Åland Sea Jazz ingår, flyttar fram hela festivalserien till nästa sommar på grund av coronapandemin och dess konsekvenser. Bosse Mellberg, vid Korpo Sea Jazz, beklagar situationen i ett pressmeddelande. – I praktiken har allt planeringsarbete för festivalen varit klart sedan februari, så hela coronavåren har vi bara inväntat beslut från myndigheterna.

Nyan - 5 timmar sedan

Rutin när polisen var i Geta

Polisens patrullering i Geta under dagen har väckt uppmärksamhet och frågor, skriver polisen i ett pressmedelande, där man föräkrar att det inte finns någon orsak till oro, ”ingenting speciellt har hänt”. – Ett av polismyndighetens gällande inriktningsmål är polisens närhet och tillgänglighet för ökad trygghet i samhället. Enligt verksamhetsplanen ska fältcheferna planera patrullering så att polisen är tillgänglig för hela Åland.

Nyan - 6 timmar sedan

De vann alkohol- och trafiktävling

Linnea Eriksson, Moa Nordman och Julia Byholm vid Ålands Lyceum är vinnarna i alkohol- och trafiktävlingen år 2020. Den utlystes i höstas till minne av Christer Strand som var aktiv inom Ålands Motorförares Helnykterhetsförbund och var engagerad i trafiknykterhetsfrågor. Tävlingen gick ut på att deltagarna skulle producera kampanjmaterial med tema trafiknykterhet.

Nyan - 8 timmar sedan

Ministerns stugby saknade tillstånd

Harry Jansson, vice lantråd och kansliminister, har drivit gästhem tillsammans med sin fru sedan 1988 utan att inneha näringsrätt för rörelsen. .

Nyan - 10 timmar sedan

Helikopter återvänder till högsäsongen

Helikopterföretaget Procopter återvänder till Mariehamn i juli för att erbjuda privata flygningar. .

Nyan - 11 timmar sedan

Helikopter återvänder till högsäsongen

Helikopterföretaget Procopter återvänder till Mariehamn i juli för att erbjuda privata flygningar.
Och piloterna vidtar åtgärder för att flygningarna inte ska störa lika mycket som i fjol.   I fjol gjorde Procopter runt 500 privata flygningar med start från en parkeringsplats vid Österleden, stadens östra utfart.

Nyan - 12 timmar sedan

Ett smörgåsbord av streamad kultur

Åland Live bjuder på en buffé av digital kultur i kväll torsdag. .

Nyan - 13 timmar sedan

Vandrar för både kroppen och knoppen

MOTION. Flera gånger i veckan går Christina Jansson, Marianne Westerholm och Birgitta Häggblom ut och vandrar. En av veckans utmaningar var Godbyrundan i Finström.

Nyan - 13 timmar sedan

Vårdölärare bjus på middag

Lärarna på Vårdö ska bjudas på middag av kommunen, har kommunstyrelsen bestämt. – Så här långt i hanterandet av covid-19 så är det lärarkåren som har behövt anstränga sig till det yttersta med nya arbetssätt och med stor flexibilitet har lyckats få arbetsdagarna att fungera, sägs i beslutet, där man hänvisar till att efter stormen Alfrida var det Strömsgårdens personal och Vårdö FBK som tackades för fina insatser med en middag. (ms)   Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.