SVT > Utrikes

Thursday, 28 May, 23:04

SVT - 21 maj 20 kl. 16:14

Spänd förväntan när den kinesiska folkkongressen mötsNu ska tonen sättas för Kinas politik det närmaste året. Premiärminister Li Keqiang levererar sin rapport till den årliga folkkongressen som samlas i Folkets sal vid Himmelska Fridens torg i Peking med start på fredag. I år är rapporten av extra stort intresse, eftersom världens näst största ekonomi är hårt pressad. Kinas tillväxt har minskat de senaste åren och pandemin lägger givetvis extra sten på bördan..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Kinas, Li Keqiang, Folkets, Himmelska Fridens, Peking

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Spänd, förväntannär den , kinesiska, folkkongressen, möts
SR - 24 feb 20 kl. 11:55

Mötet i kinesiska folkkongressen skjuts upp

I Kina gör coronaviruset att årets viktigaste politiska möte, folkkongressen, skjuts på framtiden..

SR - 11 mar 18 kl. 11:35

Kinesiska politiker lovar minska läxbördan

Under den pågående kinesiska folkkongressen diskuteras den orimliga läxbördan för skolbarn i Kina..

SR - 13 timmar sedan

Folkkongressen godkänner säkerhetslagen för Hongkong

Det är nu klart att Folkkongressen i Kina godkänner den nya säkerhetslagen för Hongkong. Det innebär bland annat att kinesiska säkerhetssyrkor kan verka i Hongkong..

DN - 05 mar 18 kl. 19:18

Xi Jinping i centrum när folkkongressen inleddes

Det styrande kommunistpartiets generalsekreterare Xi Jinping satt på ett podium och lyssnade när Kinas premiärminister Li Keqiang i ett 105 minuter långt anförande på måndagen redovisade den kinesiska ledningens policyrapport när folkkongressen öppnades..

DN - 21 maj 20 kl. 15:07

Folkkongressen tillfälle för Kina förklara seger mot viruset

Räkna med skryt när den årliga folkkongressen inleds i Peking på fredagen. Regimen kommer betona det kinesiska systemets överlägsenhet i….

BT - 10 mar 14 kl. 17:57

Kinesiska siffror tyngde börshandeln

Kurserna på Stockholmsbörsen slutade oförändrade i dag. På de ledande börserna i världen föll kurserna. Krisen på Krim och svaga kinesiska exportsiffror tyngde börshandeln.

Kristianstadsbladet - 05 mar 13 kl. 08:17

Folkkongressen har inletts


Kinas premiärminister Wen Jiabao lovade i sitt sista öppningstal av den årliga folkkongressen i Peking att korruptionen ska bekämpas och folket ska få det bättre.Omkring 3 000 delegater från hela landet har samlats för folkkongressen som kommer att pågå i nästan två veckor. Förutom att diskutera aktuella politiska ämnen ska kongressen välja Xi Jinping till ny president och Li Keqiang till ny premiärminister..

NSD - 16 mar 13 kl. 11:10

Nya kinesiska ministrar utsedda

Kinas förre Japanambassadör, 59-årige Wang Yi, har utsetts till ny utrikesminister, meddelar folkkongressen i Peking. Wang Yi, som nu har hand om Kinas relationer med Taiwan, ersätter Yang Jiechi på posten..

SvD - 22 dec 16 kl. 07:04

Svart statistik på kinesiska vägar

Dödolyckor är ett stort problem i Kina där trafikreglerna ofta nonchaleras. Förra året dog över 58 000 personer i samband med över 180 000 trafikolyckor, enligt en rapport som publicerats på webbsidan för den nationella folkkongressen (NPC)..

HBL - 05 jul 12 kl. 14:53

ECB sänker styrräntan

Europeiska centralbanken (ECB) sänkte på torsdagen styrräntan med 0,25 procentenheter till den rekordlåga nivån 0,75 procent. Den förra räntesänkningen skedde i december då styrräntan sattes vid jämnt en procent. ECB sänkte samtidigt inlåningsräntan från 0,25 procent till noll procent.

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Professor Jan Albert: Island kommer att behöva vara väldigt aktiva

På Island sattes smittade i karantän och deras kontakter spårades. Skulle Sverige gått samma väg? – Jag tror att Island med de resurser och med liten befolkning hade möjlighet att göra det som försökte göras här i Sverige, att ha en intensiv smittspårning, säger Jan Albert, professor i smittskydd vid karolinska institutet, i Aktuellt..

SVT - 45 minuter sedan

Black Lives Matter protesterar igen mot polisbrutalitet

Black Lives Matter, rörelsen som protesterar mot polisbrutalitet och rasism, bildades år 2012 i efterspelet till dödsskjutningen av 17-årige Trayvon Martin. Under våren har flera fall där afroamerikaner har utsatts av polisvåld väckt uppmärksamhet – och återigen syns rörelsens skyltar på demostrationer runt om i USA..

SVT - 45 minuter sedan

Efter kritiken mot Twitter – Trump skriver under presidentorder

USA:s president Donald Trump har skrivit under en presidentorder om sociala medier. I samband med undertecknandet kallar presidenten Twitters faktakontroller för ”otillbörlig politisk aktivism”, enligt Reuters..

SVT - 45 minuter sedan

USA-experten: ”Ett stort mått av rasism i det här”

Videon där George Floyd ligger på marken, omringad av fyra poliser och med den enes knä pressat mot nacken, har spridits över världen. Gripandet blev Floyds död – och sätter återigen ljuset på polisens övervåld mot afroamerikaner. – Det amerikanska samhället präglas av rasistiska strukturer, säger Dag Blanck, professor i Nordamerikastudier vid Uppsala universitet..

SVT - 1 timme sedan

Klart med nytt datum för globala klimatmötet

Det internationella klimattoppmötet ställdes in i år på grund av coronakrisen. Nu är ett nytt datum bestämt – i november 2021 arrangeras det i Glasgow..

SVT - 1 timme sedan

Boende i Hongkong om lagförslaget: ”Oroar oss att det ska bli likadant som i Kina”

Kinas parlament har gett grönt ljus till en säkerhetslagstiftning om Hongkong. Lagen berör frågor om terrorism, relationer med andra länder, aktivism och självständighetssträvandet. Många har protesterat mot lagen och boende i Hongkong är oroliga för framtiden..

SVT - 2 timmar sedan

Låga dödstal hos nordiska grannar

Dödstalen fortsätter att hålla sig på en blygsam nivå i Sveriges nordiska grannländer. I Norge rapporterades på torsdagen ett nytt dödsfall, i Danmark tre och i Finland inget nytt fall det senaste dygnet..

SVT - 2 timmar sedan

Islands statsepidemiolog: ”De som kom hem från alperna sattes i karantän direkt”

Det var över en månad sedan som Island registrerade ett dödsfall till följd av covid-19 och bara ett fåtal har en aktiv infektion i dagsläget. Islands statsepidemiolog Thorolfur Gudnason menar bland annat att landets geografiska läge och befolkningsmängd har bidragit, men också hur man hittat de smittade och tagit hand om dem. – Vi beslutade att göra omfattande tester och isolera de som testade positivt, säger han i Aktuellt..

SVT - 2 timmar sedan

Mycket omfattande testning bakom Islands låga smittspridning

På Island har kampen mot coronaviruset varit framgångsrik. Sjukdomen har skördat få liv och enligt deras motsvarighet till Folkhälsomyndigheten är landet nu i princip fritt från viruset. En avgörande förklaring är den omfattande testningen man genomfört på befolkningen..

SVT - 13 timmar sedan

Kinas parlament godkänner Hongkongs nya säkerhetslagar

Det blev 2 878 röster för och en mot, när Kinas parlament röstade om Hongkongs säkerhetslagstiftning, rapporterar Reuters..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.