GT > Nyheter

Sunday, 07 June, 02:52

GT - 21 maj 20 kl. 16:13

Varning för skogsbrand i VästsverigeDet är stor risk för bränder i skog och mark i Västsverige.SMHI går ut med en varning som gäller från fredagen..
Läs mer på GT
Läs mer om:
Västsverige, SMHI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Varningför , skogsbrandi , Västsverige
GT - 27 aug 15 kl. 13:38

SMHI utfärdar varning över Västsverige

Regn, regn och åter regn – nu varnar meteorologerna Västsverige. SMHI har utfärdat en klass 1-varning över Göteborg, Bohuslän och Värmland. – Det kan komma lokala översvämningar, säger Solbjörg Apeland, meteorolog vid Storm..

BT - 23 aug 18 kl. 15:32

SMHI har utfärdat en Klass 1-varning i Västsverige

Stora regnmängder väntas i Västsverige under torsdagseftermiddagen. Ovädret kommer in från Norge..

Cornucopia - 05 dec 15 kl. 13:37

Klass 3-varning höga flöden i Trestadsområdet

Med redan helt vattensjuka marker och förväntat fortsatt hög nederbörd i stormarnas och den nuvarande varningen för mycket hård vind med tillhörande regn, så går SMHI nu ut med en klass 3-varning för Trestadsområdet gällande höga flöden i mindre vattendrag.
Inte Trestad, utan den 170 m långa bryggan på Sätilasand. Högt vattenstånd och viss sjögång.

GöteborgsPosten - 03 maj 17 kl. 14:34

Skogsbrand rasar i Västsverige

En skogsbrand i ett område på 5 000 kvadratmeter rasar just nu utanför Falköping i Västsverige. I området finns flera fastigheter som räddningstjänstens nu inriktar sig på att skydda. – Just nu finns det ingen direkt spridningsrisk, men det brinner fortfarande, säger Perry Malmberg på räddningstjänsten..

GT - 10 dec 14 kl. 06:09

Varning för kraftiga vindar i Västsverige

Nu är det dags att hålla i hatten igen. SMHI har under onsdagen utfärdat klass 1-varning i nästan hela Västsverige – och det är som värst på morgonen. Vindstyrkorna kan nå upp till 25 meter per sekund.

GöteborgsPosten - 21 maj 17 kl. 14:05

Stor räddningsinsats - skogsbrand i Västsverige

En skogsbrand rasar just nu utanför samhället Sätila i Västergötland. Räddningstjänsten finns på plats med sex enheter för att bekämpa branden. – Vi har fått information om en skogsbrand, säger Peter Adlersson på polisen..

GT - 26 dec 13 kl. 07:04

Ny varning för höga flöden i Västsverige

GÖTEBORG. Det ihållande regnet hotar att dränka utsatta områden i Västsverige. SMHI uppgraderade på juldagen till en klass 2-varning för höga flöden i Bohuslän, Halland, Sjuhärad och delar av Dalsland.

Expressen - 26 jan 15 kl. 07:35

Klass 1-varning för halka i Västsverige

Det råder mycket stor risk för halka i Västsverige under måndagen. Regn på kalla vägar har gjort att SMHI valt att skicka ut en klass 1-varning om isbeläggning..

GT - 07 jan 17 kl. 18:23

Trafikverkets skarpa varning: Extremhalka

Kör försiktigt – men helst inte alls.Väglaget har orsakat stora problem på vägarna runtom i Västsverige – och nu går Trafikverket ut med en varning till alla bilister i Västsverige.– Det råder mycket besvärligt väglag.

Sydsvenskan - 09 aug 18 kl. 07:54

Varning: Storm väntas i Västsverige

En storm väntas blåsa upp i Västsverige under fredagen. SMHI har utfärdat en klass 2-varning för vindbyar i både Västra Götaland och Bohuslän under dagen. Efter några soliga månader kommer nu sommarstormen till Sverige.

Fler nyheter från GT

GT - 5 timmar sedan

Man misshandlad – två män gripna

En man misshandlades på lördagskvällen i Vara, enligt ett larm till polisen.På platsen fann de en skadad man, som fördes till sjukhus.Två män har gripits..

GT - 6 timmar sedan

Ödehus helt övertänt: ”Kommer brinna ned”

Ett ödehus står i lågor i Tranemo kommun.– Det är helt övertänt och kommer brinna ned, säger Jan Kuusisto vid räddningstjänsten..

GT - 6 timmar sedan

Sms:en innan M-toppen avslöjas som sexköpare

”Hi i am here”, skrev M-toppen Hans Forsberg i ett sms till den rumänska kvinnan – sedan gick han in i lägenheten i Örgryte och köpte sex.Vad han inte visste när han en stund senare lämnade den temporära bordellen var att polisen väntade på honom i trapphuset.”Han blir nojig så fort han ser oss”, förklarar polismannen som ertappade politikern.

GT - 8 timmar sedan

Vd:ns försvar efter smygtagna filmerna

En smygtagen film under Bohus Havsbruks musselodlingar i naturreservatet Stigfjorden visar långa drivor med nät och plast på botten.Nu svarar bolagets vd Katrin Persson:– Det är värdefullt utrustning som olyckligtvis har skadats i stormar och något som vi kommer självklart ta hand om, säger hon till P4 Väst. .

GT - 10 timmar sedan

Polisens löfte efter kaotiska scenerna

En defensiv inriktning på bemötandet, informera och hjälpa människor att hålla avstånd – och samtidigt se till att alla följer lagen.Det är polisens taktik inför söndagens demonstration i Göteborg till stöd för Black lives matter-rörelsen.– Poliserna där ute kommer att ha ett tålamod av guld, säger Teodor Smedius, chef för lokalpolisområde Göteborg City.

GT - 12 timmar sedan

Bra när en S-politiker vågar kritisera sitt eget parti

Riksdagsledamoten Johan Büser (S) riktar kraftig kritik mot de egna partikamraterna i Göteborg. Det är en välkommen självkritik, även om alliansen och Socialdemokraterna lokalt har enats om en coronasatsning för att stärka äldreomsorgen, skriver kommunalrådet Elisabet Lann (KD)..

GT - 17 timmar sedan

”Är en drömspelare – här finns det potential”

Allsvenskan 2020 blir minst sagt speciell.Hur har lagen påverkats av uppehållet under våren?Vilka spelare har utvecklats sedan i fjol?

GT - 18 timmar sedan

Helena Hysén varnar för fällan hon gick i med Glenn

Helena Hysén syns i underhållningsprogram på tv, är ute i dejtingsvängen och börjar snart på ett nytt jobb – men det har inte bara varit vind i seglen.Tidigare har hon kämpat med sorg efter skilsmässan från Glenn Hysén, som också ledde till ett tufft ekonomiskt bakslag för henne.– Jag skyller inte på Glenn – jag skyller på mig själv.

GT - 19 timmar sedan

Boel och Leif berättar: Sonen Eddie mördades

Eddie Svensson, 31, blev mördad i sitt eget hem i Högsbo i mars 2018. Nu väljer hans föräldrar att göra en intervju för första gången, och i P4 Dokumentär berättar mamman om sista gången hon träffade sin son och saknaden efter honom. – Eddie-kramen, en alldeles speciell, riktigt go kram.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.