Expressen > Nyheter

Thursday, 28 May, 21:10

Expressen - 21 maj 20 kl. 16:10

Statistik: Sverige har högst dödstal i världenSett till den senaste veckans genomsnitt har nu Sverige flest dödsfall per capita i hela världen.  Detta enligt siffror från Oxford university och statistiksajten Our world in data. Men statsepidemiolog Anders Tegnell säger att det är svårt att göra jämförelse i detta stadium.  – Vi ligger på olika delar av epidemikurvan. Sverige ligger ganska långt fram, säger han till DN.
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sverige, Oxford, Our, Anders Tegnell, DN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Statistik, Sverigehar , högst, dödstali världen
SVT - 21 maj 20 kl. 22:02

Den senaste veckan har Sverige högst coronadödstal per invånare

Den senaste veckan har Sverige haft den högsta genomsnittliga dödsiffran i världen, sett till antal invånare, enligt statistik från Our world in data. Men jämförelsen ifrågasätts från svenskt håll. – Det är inte så enkelt att jämföra antal döda eftersom länderna räknar på olika sätt, säger statistikprofessor Dan Hedlin..

GöteborgsPosten - Igår: 18:08

Sverige hade återigen högst dödstal i världen av corona

Tegnell: "Förskräckligt att vi har så höga dödstal".

DN - 20 maj 20 kl. 21:51

Sverige har högst dödstal senaste veckan - vad betyder det?

Under de senaste sju dagarna har Sverige haft högst dödssiffror i världen, sett till befolkningsmängd, enligt statistik från….

SVT - 22 maj 20 kl. 09:11

Professorn om att Sverige har högst coronadödstal per invånare: ”Inte rätt att räkna per capita”

Enligt statistik från Our world in data har Sverige den senaste veckan haft den högsta genomsnittliga dödsiffran i världen, sett till antal invånare. Men att räkna dödstalen per capita ger inte en rättvis bild, det menar vaccinforskaren och professorn Matti Sällberg. – Jag tror inte att det är riktigt rätt att räkna per capita.

BT - 07 jan 15 kl. 06:01

Fortsatt låga dödstal i trafiken

Vägtrafiken tog 275 liv i fjol enligt preliminär statistik. Det är visserligen en liten ökning, men fortsatt på samma nivå som under andra världskriget. De svartaste trafikåren i Sverige var 1965 och 1966.

Aftonbladet - Igår: 17:01

Sverige hade världens högsta dödstal - igen

▸ I dag onsdag har Sverige återigen rapporterat högst dödlighet i världen i covid-19, enligt University of Oxford..

Cornucopia - 27 apr 20 kl. 15:27

SCB har ändrat sin rubrik till århundradets

SCB har nu ändrat sin tidigare rubrik från "årtusendets högsta dödstal" till "århundradets högsta" men verkar inte veta om bruket av årtusendets är missledande.
Tangentbord.Bloggen mailade SCB:s pressansvarige angående rubrikvalet kring dödstalen (bloggens mail är nu rättstavat):"Hej!

Cornucopia - 27 apr 20 kl. 12:33

SCB: Överdödligheten fortsätter stiga - högsta dödstalet enskild vecka på tjugo år

Överdödligheten i Sverige ser ut att fortsätta stiga på grund av coronaviruset. SCB skriver även att man mätt upp "årtusendets högsta dödstal", varför man nu väljer en sådan rubriksättning när det handlar om de senaste 20 åren.
Antal döda per månad i Sverige 2017 - 2020.

Sydsvenskan - 27 apr 20 kl. 10:54

Högsta dödstalet under en vecka på 2000-talet

Under vecka 15 i år, den 6–12 april, uppmättes 2000-talets högsta dödstal i Sverige någonsin. Enligt SCB:s preliminära siffror dog 2 505 personer under veckan, motsvarande 358 dödsfall per dag. Det är nästan 150 fler döda än den näst högst uppmätta döds.

Helsingborgs Dagblad - 27 apr 20 kl. 10:54

Högsta dödstalet under en vecka på 2000-talet

Under vecka 15 i år, den 6–12 april, uppmättes 2000-talets högsta dödstal i Sverige någonsin. Enligt SCB:s preliminära siffror dog 2 505 personer under veckan, motsvarande 358 dödsfall per dag. Det är nästan 150 fler döda än den näst högst uppmätta döds.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Svenskar som dött i covid-19 syns inte i statistiken

Antalet döda i covid-19 i Sverige är troligtvis högre än de 4 220 som hittills har registrerats, skriver DN.Just nu finns ytterligare 1 000 dödsfall som inte ingår i statistiken, de utgör så kallad ”överdödlighet”, skriver tidningen.– En del av de 1 000 kommer att kunna härledas till covid-19.

Expressen - 10 minuter sedan

JUST NU: Skärmflygare kraschlandade på åker

En skärmflygare kraschlandade på torsdagskvällen på en åker mellan Lund och Dalby. Ambulans och räddningstjänst larmades ut..

Expressen - 15 minuter sedan

”Nu behövs besked om livet på stranden”

Hur tätt får man ligga på stränderna i sommar? Vad gör myndigheterna om besökarna struntar i rekommendationerna?I Skåne har Marcus Björklund, länsstyrelsens beredskapsdirektör, krävt raka besked från Folkhälsomyndigheten.

Expressen - 1 timme sedan

Svenska experternas kritik: Masstesterna för långsamma

Enligt professor och överläkare Jan Albert kan de kliniska labben analysera fyra gånger fler prover än vad man gör i dag. Svenska experter riktar kritik mot de svenska testernas ineffektivitet.– Det går för långsamt, säger Tove Fall, professor i molekylär epidemiologi..

Expressen - 1 timme sedan

Rune låg i respirator med corona i 23 dygn

Rune Larsson i Värnamo är lycklig över att få återvända till livet. Han låg 23 dygn nedsövd i respirator med covid-19 innan krisen var över.– Det var en obehaglig upplevelse.

Expressen - 1 timme sedan

En person greps efter knivbråk

En person greps på torsdagskvällen i Helsingborg som misstänkt för inblandning i ett knivbråk under eftermiddagen.En skadad person har förts till sjukhus..

Expressen - 1 timme sedan

Hallengren om bråket: ”Är ett missförstånd”

Enligt Stefan Löfven ska regionerna testa alla prioriteringsgrupper för covid-19.Men SKR säger att de bara har ansvar för tre av fyra grupper.Socialminister Lena Hallengren (S) menar att det hela är ett missförstånd.

Expressen - 1 timme sedan

Experter varnar för ny inredningstrend bland unga

Att göra så kallade ”popcornmöbler” är en inredningstrend som snabbt blivit populär att visa upp i sociala medier.Men att använda fogskum kan vara farligt eftersom det kan vara cancerframkallande och utlösa allergi samt astma.– Som yrkesarbetare måste man ha gått en utbildning för att arbeta med fogskum, säger Karin Saaf vid Arbetsmiljöverket..

Expressen - 1 timme sedan

Larmet från boendet: ”Som att se på när ett hus brinner”

Nästan hälften av de boende på fyra avdelningar inom äldreboendet Sabbatsbergsbyn har avlidit under ett par veckors tid, uppger flera källor för Expressen.Uppgifterna tillbakavisas av ägaren Attendo. Men anställda vittnar om att det varit kaos.

Expressen - 2 timmar sedan

Partiet stöder inte Sonessons beslut

Staffanstorps kommunalråd Christian Sonesson har uppmärksammats för sitt beslut att inte medverka i intervjuer som låses bakom betalväggar. Men hans strategi får inte något gehör i det egna partiet. – Den är lite ovanlig kan man tycka naturligtvis, men jag tror att det har att göra med att han blev illa åtgången i massmedia vid sitt ställningstagande kring SD, säger Lars-Ingvar Ljungman, förbundsordförande för Moderaterna i Skåne.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.