Expressen > Nyheter

Wednesday, 03 June, 10:25

Expressen - 21 maj 20 kl. 15:10

Kritiken: ”Tegnells ord är inte Guds lag”Björn Olsen, professor i infektionssjukdomar, säger att han förstår att vissa grannländer vill stänga gränsen till Sverige i sommar.Han menar att Folkhälsomyndigheten misslyckats med att förstå hur smittan rör sig i Sverige.– Vi är fortfarande på en platå och hackar..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Guds, Olsen, Sverige, Folkhälsomyndigheten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kritiken, Tegnells, ordär inte , Guds, lag
Dagen - 20 apr 11 kl. 03:00

Påsken borde firas när Guds ord anger det

Varför har kyrkan inte gjort upp med sitt antisemitiska arv angående påsken? Det judiska påskfirandet sker till minne av Israels uttåg ur Egypten. Det var den judiska påsken som Jesus firade och det var vid den högtiden som han sedan korsfästes och dog.

Dagen - 06 apr 11 kl. 03:00

Tillgången på ord är större än efterfrågan

Som talare har vi en uppgift att hantera ord. Vi står i ordets tjänst och talarens främsta verktyg är ord. Det är ett stort förtroende att vårda och förmedla lämplig mängd ord till uppmuntran, förmaning och inspiration.

Dagen - 08 feb 12 kl. 03:00

Guds tid är inte ute

Det var både spännande och sorgligt att läsa Sigfrids Demingers debattinlägg. Spännande för att jag känner igen så mycket i min egen församling och sorgligt för att frikyrklighetens tid är ute. Och det är inte första gången i kyrkans historia som Guds församling har kommit till korta.

Dagen - 22 feb 11 kl. 03:00

Mark Meynell undervisar hur man bäst predikar Guds ord

LUND. Mark Meynell är "Senior Associate Minister" i John Stotts gamla kyrka, All Souls i London. Sex veckor om året reser han runt i Europa och undervisar om hur man bäst predikar Guds ord, i bästa Stotts-anda.

Dagen - 31 mar 11 kl. 03:00

John Burke: "Andlig tillväxt är Guds ansvar"

Nätverket Stockholm 2020:s andra konferens har fördubblat sitt deltagarantal, från förra årets 60 till årets 120. - Men det är klart vi gärna skulle ha sett att 1000 personer kommit, säger Kjell Axel Johansson, en av initiativtagarna bakom nätverket, och ler.

Förra årets konferens bjöd på undervisning med exempel från Holy Trinity Bromptons församlingsplanteringar i London.

Världen Idag - 15 jan 14 kl. 00:01

Sätt Guds ord i centrum

Det är en stark upplevelse att vara med när den judiska högtiden Simchat Tora firas. Festen som kommer i direkt anslutning till lövhyddohögtiden är fylld av bön och befriande glädje. Just glädjen tar sig ofta uttryck i dans och i centrum för hela skeendet befinner sig Torarullen med Guds ord.

Världen Idag - 04 nov 16 kl. 00:01

Guds Ord öppnar porten till paradiset för var och en som tror.

Den briljante unge munken hade ingen hjälp av sin utbildning, varken den som jurist eller teolog. Ingen hjälp av att han var doktor och professor i Nya testamentet. Inte för att lösa det allt överskuggande problemet att han uppfattade Gud som en hård och dömande Gud.

Världen Idag - 15 nov 17 kl. 00:00

Vi får vara med och föda fram Guds vilja för landet.

Vi kan läsa i Apostlagärningarnas 13:22 att Gud sökte efter en man som hade samma hjärta som Gud själv, och att Gud fann David, en människa som i alla stycken skulle göra hans vilja. Jag tror att Gud också i dag söker efter människor som är villiga att ställa sig till hans förfogande och göra hans vilja. Hur kan vi få del av Guds hjärta och hur kan vi veta vad hans vilja är?

Dagen - 30 jun 11 kl. 03:00

John hoppas på mer än bara ord

Hej......John Derneborg, pastor i Pingstkyrkan i Vänersborg som är med och arrangerar New Wine sommarkonferens som startade i går.Vad förväntar du dig av konferensen?

SVT - 15 maj 20 kl. 14:46

Tegnells svar på kritiken: ”Vissa verksamheter idag måste begränsa sin verksamhet”

Svensk elitfotboll och Svenska fotbollförbundet delade ut hård kritik mot Folkhälsomyndigheten tidigare idag, då de var besvikna över att inte kunna få något beslut kring när fotbollen kan återupptas. Folkhälsomyndighetens statsepidemiolog, Anders Tegnell svarade på kritiken under den myndighetsgemensamma presskonferensen idag. – Det är ungefär som med restauranger, vissa verksamheter idag måste begränsa sin verksamhet, säger han..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 minuter sedan

Tidigare S-toppen: ”Allvarligt för Ekström”

Expressens avslöjande om de svenska Pisa-resultaten har väckt skarpa reaktioner.Den tidigare S-politikern Stefan Stern, i dag lobbyist inom den privata välfärdssektorn, kritiserar utbildningsministern i ett inlägg på Twitter:”Allvarligt för Sverige och inte minst Anna Ekström.”.

Expressen - 15 minuter sedan

Kraftig jordbävning i norra Chile

En kraftig jordbävning med magnitud 6,8 har inträffat i norra Chile.Det rapporterar den amerikanska geologiska byrån, USGS.Det finns ännu inga uppgifter om skadade efter händelsen..

Expressen - 10 minuter sedan

Mammans skräckvälde över barnen: ”Helvete”

Under ett drygt halvår satte mamman skräck i familjen.Den sjuårige sonen tvingades under vintern att lättklädd stå utomhus i nästan en timme. Och dottern misshandlades vid flera tillfällen.

Expressen - 45 minuter sedan

Chatta med Expressens Jennifer Wegerup

I dag klockan 12.00 kan du chatta med Expressens kolumnist Jennifer Wegerup om coronapandemin i Italien. Hon har själv sett hur smittan spridit sig i landet, hur dödstalet stigit och hur det påverkat italienarnas vardagsliv.

Expressen - 45 minuter sedan

Pojke död efter att ha klättrat på tåg

En pojke i 15-årsåldern har avlidit efter att ha kommit i kontakt med elledningar med högspänning över järnvägsspåret i Västerås..

Expressen - 1 timme sedan

JUST NU: Region Skåne håller presskonferens

Från och med måndag den 8 juni börjar Skånetrafiken köra tåg över bron, meddelar regiondirektör Alf Jönsson på en pressträff. – Då kan man också slippa sitta i långa köer. .

Expressen - 1 timme sedan

Återigen långa köer på Öresundsbron mot Danmark

Under onsdagsmorgonen har det ännu en gång varit långa köer på Öresundsbron i riktning mot Danmark. Enligt P4 Malmöhus har bilister fått vänta i 35 minuter innan de har kunnat ta sig över. .

Expressen - 1 timme sedan

Larm om brand i bostad på Limhamn

Polis, ambulans och räddningstjänst har larmats till platsen.

Expressen - 2 timmar sedan

MORGONENS NYHETER: 1 600 soldater i Washington när protesterna fortsätter • Mördade Edwins pappa efter domen: ”Kan börja läka” • Förra testkoordinatorn: Vi måste testa bredare

1 600 soldater har placerats runtom i Washington DC när protesterna fortsätter i USA.■■■Mördade Edwins pappa beskriver sina känslor efter domen mot 4-åringens mamma.■■■Sverige måste testa bredare.

Expressen - 2 timmar sedan

Demonstranter drevs bort med tårgas – för ett foto

Demonstranter drevs bort med gummikulor och tårgas.Sedan anlände Donald Trump, för att bli fotad med en bibel utanför Vita husets närmaste kyrka.Nu avslöjar Washington Post vad som ledde fram till måndagens dramatiska utspel..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.