SmålandsPosten > Nyheter

Saturday, 06 June, 23:41

SmålandsPosten - 21 maj 20 kl. 14:45

Kyrkoherde söker kollega som inte är ”sliskig eller påträngande”Önska kostar inget, sägs det. Så börjar kyrkoherden ett inlägg på Facebook i sökandet efter en till komminister till prästlaget. Kyrkoherden skriver öppenhjärtigt en önskelista med både önskvärda, och inte önskvärda egenskaper ..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Facebook

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kyrkoherde, söker, kollegasom inte är , sliskigeller , påträngande
Barometern - 26 feb 20 kl. 15:45

Kyrkoherde söker sig till Skåne

Kyrkoherde Johanna Juhlin kommer att lämna sin post i början av juni för att istället bli kyrkoherde i Skåne..

YLE - 15 mar 17 kl. 10:54

En vill bli kyrkoherde i Hangö svenska församling

Församlingspastor Niina Mura söker tjänsten som kyrkoherde i Hangö svenska församling. Kaplan Monica Cleve i Ekenäs vill bli kyrkoherde i Mariehamn. Församlingspastor Niina Mura jobbar nu i Kimitoöns församling.

YLE - 16 maj 17 kl. 19:25

Hangö svenska församling vill se Niina Mura som ny kyrkoherde

Församlingsrådet i Hangö svenska församling ställer sig enhälligt bakom Niina Mura som ny kyrkoherde. Det är första gången Hangö får en kvinnlig kyrkoherde. Rent formellt är det domkapitlet som ska godkänna församlingsrådets val.

YLE - 14 apr 14 kl. 05:00

Församlingarna försöker spara pengar

Församlingarna måste nu tänka i nya banor då medlemsantalet minskar. Under flera år har medlemsantalet stadigt sjunkit och som en följd av det har också inkomsterna minskat. Det är framförallt i de större städerna som församlingar tappar medlemmar men också många landbygdsförsamlingar börjar nu känna av trenden.

Skånskan - 14 mar 18 kl. 15:40

De vill bli ny kyrkoherde

MALMÖ ERWP.fif(0)Gunilla Hallonsten som idag är Internationell chef i Svenska kyrkan är en av dem som söker till kyrkoherdetjänsten i Malmö efter Anders Ekhem, som köptes ut från sin tjänst.
Andra sökande är också Åke Appelgren, kyrkoherde i Lövestad, Tanja Kamensky, kyrkoherde i Paris, Lasse Svensson, kyrkoherde i Sollentuna samt Pernilla Håkansdotter Olsson, enhetschef på socialförvaltningen Helsingborgs och tidigare utlandschef på Svenska kyrkan i utlandet, SKUT.

Nyhetsverket - 06 nov 13 kl. 12:53

Ny kyrkoherde i Österåker?

Distriktsprästen Stellan Bengtsson i Hovsjö kyrka i Södertälje är först med att offentliggöra (på internet) nyheten om att Österåker-Östra Ryds församling tycks ha bestämt sig för att anställa en ny kyrkoherde efter att ha letat länge och väl, och med (eller utan?) hjälp från Domkapitlet och stiftets rekryteringsexperter. Det är Södertäljes nuvarande kyrkoherde Jan Novosel som troligen kommer att anställas hos oss i Åkersberga, om det inte redan är helt klart.

Skånskan - 04 feb 16 kl. 11:00

Skurup söker ny kyrkoherde

Skurup Sökandet efter en ny kyrkoherde till Skurups församling är i full gång.
– Det är på väg. Jag ska pensioneras, säger nuvarande kyrkoherden Ally Troedsson.

YLE - 08 feb 17 kl. 07:51

Hangö söker ny kyrkoherde

Kyrkoherde Anders Laxell i Hangö svenska församling går i pension vid årsskiftet. Kyrkoherdetjänsten ledigförklaras inom kort. Anders Laxell har varit kyrkoherde i Hangö i nästan 15 år.

Dagen - 03 feb 16 kl. 09:00

Söker ny kyrkoherde via Youtube

Spånga-Kista församling söker ny kyrkoherde, och de vill hitta någon som verkligen passar för jobbet. Därför väljer de att annonsera på Youtube med en ansökningsfilm..

Dagen - 03 feb 16 kl. 09:00

Söker ny kyrkoherde via Youtube

Spånga-Kista församling söker ny kyrkoherde, och de vill hitta någon som verkligen passar för jobbet. Därför väljer de att annonsera på Youtube med en ansökningsfilm..

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Minnesstund för George Floyd i North Carolina

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Djävulskt motiverat nej till namnbyte i Kalmar

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Iran: Svarta lådorna hjälper inte

De svarta lådorna från det passagerarflygplan som sköts ned av iranskt luftvärn utanför Teheran i Iran i januari kommer inte att bidra till några utredningar, rapporterar iranska statliga medier. Men trots det säger sig Iran vara redo att låta andra länder ta del av lådornas innehåll..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Olycka: Epa-traktor körde av vägen - en till sjukhus

En epatraktor körde av vägen i Angelstad i Ljungby kommun. En pojke mellan 15 och 18 år vårdas sjukhus..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Inga smittade vid senaste PL-tester

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Vill sätta norska demonstranter i karantän

Alla norrmän som deltagit i helgens demonstrationer bör omedelbart sättas i 14 dagars karantän, det anser högerpopulistiska Fremskrittspartiets Jon Engen-Helgheim. Han kritiserar även beslutet att inte stoppa demonstrationen av smittskyddsskäl..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Ortens skamfläck kan åter bli turistmagnet

Smultronstället ska rivas. Det finns planer för en husbilsparkering när det fallfärdiga värdshuset är borta. – Nu städar vi, säger Patrik Ivarsson, samhällsserviceförvaltningschef på Uppvidinge kommun..

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Löfven: Saker kommer att förändras

Statsminister Stefan Löfven (S) påminde i sitt nationaldagstal att det kommer en tid efter coronakrisen – och underströk att saker inte kommer att vara som förut..

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Jimmie Åkesson: Anders Tegnell bör avgå

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Fredrik Gertten får Sydsvenskans kulturpris

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.