SVT > Utrikes

Thursday, 28 May, 23:15

SVT - 21 maj 20 kl. 14:38

Nya dystra arbetslöshetssiffror i USA2,4 miljoner amerikaner har anmält att man blivit av med jobbet den senaste veckan. Det går i linje med de prognoser flera experter satt upp i USA. Den dystra trenden har hållit i sig nio veckor i rad där totalt drygt 38 miljoner människor förlorat jobbet till följd av coronapandemin..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
USA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya dystra, arbetslöshetssiffrori , USA
DN - 27 feb 14 kl. 08:41

Arbetsförmedling fuskade med arbetslöshetssiffror

Arbetsförmedlingen i Arlöv har fuskat med sina arbetslöshetssiffror i flera år. De arbetslösa fick i statistiken arbete för att resultaten skulle se bättre ut. Det berättar nu flera arbetsförmedlare, rapporterar SVT Sydnytt..

E24 - 06 jul 12 kl. 06:49

Arbetslöst USA hotar Obama

Hopplöst läge ? tvåsiffriga arbetslöshetssiffror i flera stater..

DI - 8 timmar sedan

14.30: Nya arbetslöshetssiffror från USA – Di TV direktsänder

Torsdag betyder nya arbetslössiffror från USA. Ytterligare drygt 2 miljoner amerikaner väntas ha förlorat sina jobb under föregående vecka….

YLE - 26 okt 16 kl. 12:24

Ljusglimtar finns i dystra österbottniska arbetslöshetssiffror

När vändingen väl kommer, då vänder det rejält, säger Mats Löfberg på Arbets- och näringsbyrån i Österbotten. Men än så länge dröjer de sjunkande arbetslöshetssiffrorna. Att arbetslösheten i Österbotten ökar är en fortsättning på en 55 månader lång, nedåtgående spiral, säger Mats Löfberg, servicedirektör på Arbets- och näringsbyrån i Österbotten.

HBL - 06 jan 14 kl. 11:53

Fler arbetslösa förra veckan

Dystra arbetslöshetssiffror både i Finland och Sverige startar det nya året. I Finland sades nästan 15 000 personer upp i fjol.I slutet av förra veckan var 232 322 personer inskrivna som öppet arbetslösa hos Arbetsförmedlingen i Sverige.

Affärsvärlden - 01 nov 12 kl. 14:00

Positiva arbetslöshetssiffror i USA

Antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA sjönk med 9.000 till 363.000 personer, under vecka 43, jämfört med föregående vecka..

DI - 02 apr 20 kl. 15:29

Nedåt på Wall Street efter nya arbetslöshetssiffror

USA-börserna inledde torsdagens handel med en mindre nedgång i spåren av av en kraftig ökning av antalet nya arbetslösa i USA. .

Affärsvärlden - 15 nov 12 kl. 15:25

Sandy drev upp arbetslöshetssiffror

Antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA steg med 78.000 till 439.000 personer, under vecka 45, jämfört med föregående vecka..

Affärsvärlden - 22 nov 13 kl. 07:09

Uppåt på Wall Street efter arbetslöshetssiffror

De ledande amerikanska aktieindexen steg på torsdagen, sedan antalet nyanmälda arbetslösa i USA sjunkit mer än väntat under förra veckan..

Realtid - 30 sep 19 kl. 16:32

Arbetslöshetssiffror överraskar

Eurostat-statistik visade att arbetslösheten i euroområdet uppgick till 7,4 procent i augusti, ned från oreviderade 7,5 procent i juli. Den lägsta arbetslösheten sedan maj 2008..

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Professor Jan Albert: Island kommer att behöva vara väldigt aktiva

På Island sattes smittade i karantän och deras kontakter spårades. Skulle Sverige gått samma väg? – Jag tror att Island med de resurser och med liten befolkning hade möjlighet att göra det som försökte göras här i Sverige, att ha en intensiv smittspårning, säger Jan Albert, professor i smittskydd vid karolinska institutet, i Aktuellt..

SVT - 45 minuter sedan

Black Lives Matter protesterar igen mot polisbrutalitet

Black Lives Matter, rörelsen som protesterar mot polisbrutalitet och rasism, bildades år 2012 i efterspelet till dödsskjutningen av 17-årige Trayvon Martin. Under våren har flera fall där afroamerikaner har utsatts av polisvåld väckt uppmärksamhet – och återigen syns rörelsens skyltar på demostrationer runt om i USA..

SVT - 1 timme sedan

Efter kritiken mot Twitter – Trump skriver under presidentorder

USA:s president Donald Trump har skrivit under en presidentorder om sociala medier. I samband med undertecknandet kallar presidenten Twitters faktakontroller för ”otillbörlig politisk aktivism”, enligt Reuters..

SVT - 1 timme sedan

USA-experten: ”Ett stort mått av rasism i det här”

Videon där George Floyd ligger på marken, omringad av fyra poliser och med den enes knä pressat mot nacken, har spridits över världen. Gripandet blev Floyds död – och sätter återigen ljuset på polisens övervåld mot afroamerikaner. – Det amerikanska samhället präglas av rasistiska strukturer, säger Dag Blanck, professor i Nordamerikastudier vid Uppsala universitet..

SVT - 1 timme sedan

Klart med nytt datum för globala klimatmötet

Det internationella klimattoppmötet ställdes in i år på grund av coronakrisen. Nu är ett nytt datum bestämt – i november 2021 arrangeras det i Glasgow..

SVT - 1 timme sedan

Boende i Hongkong om lagförslaget: ”Oroar oss att det ska bli likadant som i Kina”

Kinas parlament har gett grönt ljus till en säkerhetslagstiftning om Hongkong. Lagen berör frågor om terrorism, relationer med andra länder, aktivism och självständighetssträvandet. Många har protesterat mot lagen och boende i Hongkong är oroliga för framtiden..

SVT - 2 timmar sedan

Låga dödstal hos nordiska grannar

Dödstalen fortsätter att hålla sig på en blygsam nivå i Sveriges nordiska grannländer. I Norge rapporterades på torsdagen ett nytt dödsfall, i Danmark tre och i Finland inget nytt fall det senaste dygnet..

SVT - 2 timmar sedan

Islands statsepidemiolog: ”De som kom hem från alperna sattes i karantän direkt”

Det var över en månad sedan som Island registrerade ett dödsfall till följd av covid-19 och bara ett fåtal har en aktiv infektion i dagsläget. Islands statsepidemiolog Thorolfur Gudnason menar bland annat att landets geografiska läge och befolkningsmängd har bidragit, men också hur man hittat de smittade och tagit hand om dem. – Vi beslutade att göra omfattande tester och isolera de som testade positivt, säger han i Aktuellt..

SVT - 2 timmar sedan

Mycket omfattande testning bakom Islands låga smittspridning

På Island har kampen mot coronaviruset varit framgångsrik. Sjukdomen har skördat få liv och enligt deras motsvarighet till Folkhälsomyndigheten är landet nu i princip fritt från viruset. En avgörande förklaring är den omfattande testningen man genomfört på befolkningen..

SVT - 13 timmar sedan

Kinas parlament godkänner Hongkongs nya säkerhetslagar

Det blev 2 878 röster för och en mot, när Kinas parlament röstade om Hongkongs säkerhetslagstiftning, rapporterar Reuters..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.