SR > Nyheter

Thursday, 28 May, 22:42

SR - 21 maj 20 kl. 14:06

40 nya dödsfall i covid-19 i SverigeTotalt 3 871 personer har avlidit i sviterna av covid-19 i Sverige, visar Folkhälsomyndighetens senaste statistik. Det är en ökning med 40 personer det senaste dygnet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sverige, Folkhälsomyndighetens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 40 nya dödsfalli , covid-19i , Sverige
Cornucopia - 24 maj 20 kl. 14:28

Summerade dödsfall i Sverige januari - april 2015 - 2020 - och sedan 1980

Nedan finner ni grafen över antalet ackumulerade dödsfall i Sverige januari - april under åren 2015 - 2020. Innevarande år innebär de högsta siffrorna bland dessa sex år och överstiger antalet döda 2018 med 555 personer. Siffror för januari - april åren 1980 - preliminära 2020 finns också i inlägget, inklusive per capita.

BT - 21 feb 19 kl. 14:10

Varningen: Nya nätdroger kopplas till dödsfall i Sverige

Två nya substanser som säljs och diskuteras på drogforum på internet ska nu narkotikaklassas. Båda substanserna har kopplats till dödsfall i Sverige..

SR - 8 timmar sedan

4 266 dödsfall i Sverige

4 266 dödsfall till följd av covid-19 har nu registrerats i Sverige. Det är en ökning med 46 fall sedan igår..

SR - 10 apr 20 kl. 14:23

870 dödsfall i Sverige till följd av covid-19

870 personer i Sverige har nu avlidit efter att ha insjuknat i covid-19 0150 en ökning med 77 dödsfall sen igår. Det visar nya siffror från Folkhälsomyndigheten..

SVT - 28 apr 20 kl. 15:12

81 nya covid-19-relaterade dödsfall i Sverige

I dag rapporterades det in ytterligare 81 nya svenska dödsfall relaterade till sjukdomen covid-19. Totalt har nu 2 355 dött efter att ha smittats av det nya coronaviruset..

YA - 03 apr 20 kl. 14:36

Corona: Över 6 000 smittade och 333 dödsfall i Sverige

Antalet smittade och döda fortsätter att öka – hittills har 333 dödsfall i covid-19 inrapporterats i Sverige. Samtidigt går inte IVA-vården upp i samma takt, enligt Folkhälsomyndigheten..

SVT - 27 apr 20 kl. 16:07

80 nya rapporterade dödsfall i Sverige

2 224 personer som har varit sjuka i covid-19 har nu avlidit i Sverige. Antalet inrapporterade dödsfall det senaste dygnet är 80. Det framkom under Folkhälsomyndighetens dagliga pressträff på måndagen.

SVT - 02 maj 20 kl. 15:02

16 nya rapporterade dödsfall i Sverige

Under lördagen inrapporterades 16 nya dödsfall, men siffran förväntas stiga efter helgen. Totalt har nu 2669 personer registrerats som avlidna med bekräftad covid-19 i Sverige..

SR - 11 maj 20 kl. 14:15

31 nya dödsfall i Sverige

31 nya dödsfall i covid-19 har rapporterats det senaste dygnet i Sverige, enligt Folkhälsomyndighetens senaste statistik. Myndigheten varnar dock för en viss eftersläpning i siffrorna efter helgen..

SR - 17 maj 20 kl. 14:18

3 679 dödsfall i Sverige

Sedan i går har 5 nya dödsfall till följd av covid-19 registrerats i Sverige, enligt nya siffror från Folkhälsomyndigheten..

SR - 23 maj 20 kl. 14:09

3 992 inrapporterade dödsfall i Sverige

Nya siffror från Folkhälsomyndigheten visar att 3 992 dödsfall till följd av covid-19 nu har registrerats i Sverige. Det är en ökning med 67 fall sedan i går..

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Restauranger och parker öppnar i Frankrike

Frankrike går in i en ny fas och kommer att öppna parker och restauranger igen för första gången sen de stängdes i mars på grund av coronasmittan..

SR - 1 timme sedan

Låst läge kring försvarssamtal

Förhandlingarna kring den framtida svenska försvarspolitiken är fortfarande i ett låst läge. Det står klart efter kvällens möte. Nu har förhandlingarna förlängts till mitten av juni..

SR - 1 timme sedan

Fotbollen tillbaka när Storbritannien lättar på restriktioner

Den engelska fotbollsligan Premier League kommer återuppta säsongen igen den 17 juni om allt går enligt plan. Samtidigt meddelade den brittiske premiärministern Boris Johnson att flera nya restriktionslättnader kan införas från och med måndag..

SR - 2 timmar sedan

Kritiserade oljechefen: ”Kommer bara ha en hatt”

Centralbanken i Norge håller fast vid sin omtvistade utnämning av miljardären Nicolai Tangen som ny chef för landets statliga oljefond, trots kritik mot möjliga intressekonflikter..

SR - 2 timmar sedan

Löfvens uttalande väcker förvirring hos regionerna

Ett uttalande från statsminister Stefan Löfven har skapat förvirring bland regionerna. I en intervju med Ekot säger statsministern att regionerna ska testa för covid-19 i alla de fyra grupper folkhälsomyndigheten satt upp som prioriterade, vilket man inte kommit överens om..

SR - 3 timmar sedan

EU ska bli världsledande på produktion av vätgas

Storskalig produktion av vätgas kan bli en viktig pusselbit om EU ska klara att göra en grön omstart av ekonomin efter coronapandemin. Vätgas kan användas både inom tung industri, som fordonsbränsle och för att lagra överskottsenergi från sol- och vindkraft. Potentialen är enorm, enligt EUs klimatkommissionär Frans Timmermans..

SR - 4 timmar sedan

Våldsamma protester efter George Floyds död

För andra natten i rad förekom våldsamma protester i den amerikanska staden Minneapolis där ett uppmärksammat polisingripande i måndagskväll verkar ha lett till att en svart man, George Floyd, dog..

SR - 5 timmar sedan

Dokumentet bakom testbråket: ”Ska hanteras utanför regioner”

Som Ekot rapporterat om tidigare råder det delade meningar om vem som bär ansvaret för att testa personal inom samhällsviktig verksamhet utanför sjukvården, även kallade testgrupp 3. Regeringen menar att det är regionernas ansvar, medan Irene Svenonius (M), finansregionråd i Stockholm, menar att de inte tilldelats ansvar. Ekot har granskat det dokument som finansregionrådet hänvisar till när hon uppger att regionerna inte tilldelas ansvar för testerna.

SR - 5 timmar sedan

Oro i New York tre år efter attentaten

Inför treårsdagen av terrordåden i USA visar nya undersökningar att två av tre tillfrågade New York-bor befarar nya attacker och att en klar majoritet fortfarande tänker på händelserna minst en gång i veckan..

SR - 5 timmar sedan

Fet insjöfisk är inte helt riskfri

Världsnaturfonden WWF ger grönt ljus för fiske av flera svenska insjöfiskar, där bestånden inte längre anses hotade. Men det betyder inte att fisken alltid är riskfri att äta och Livsmedelsverket ropar inte faran över för att äta obegränsat av fet insjöfisk. Emma Ankarberg är toxikolog på myndigheten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.