YA > Nyheter

Wednesday, 03 June, 02:04

YA - 21 maj 20 kl. 13:52

Gudstjänst i ottan och vandring under tystnadHela morgonen hade göken hörts gala över Björka, men när Sjöbo församlings gökotta startade tystnade fågeln – och ersattes av vårpsalmer från församlingshemmets trädgård..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Björka, Sjöbo

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gudstjänsti , ottanoch , vandringunder , tystnad
SmålandsPosten - 13 sep 13 kl. 06:43

Jag vill fira gudstjänst varje söndag

?Runtom i vårt land, i alla församlingar, finns kyrkor. De är underbara byggnader, som har ändamålet att vara en plats, där Gud möter oss människor.

HBL - 02 mar 14 kl. 19:12

Försoning i fokus under gudstjänst

Samma människor är vi, tycker de ortodoxa ukrainare och ryssar som varit på gudstjänst. Det känns passande att det i dag är försoningsdag.Då den ortodoxa St.

Världen Idag - 20 okt 14 kl. 00:00

Gudstjänst populärt på SVT Play

På måndagsförmiddagen låg bland annat talkshowen "Skavlan" och serien "Downton Abbey" bland de populäraste på SVT Play. Och tillsammans med dem en gudstjänst. Söndagens tv-gudstjänst på SVT stod OAS-rörelsen för och den kom ifrån Åh stiftsgård.

Dalarnas tidningar - 31 mar 15 kl. 04:07

Gudstjänst i kyrkan igen

På Palmsöndagen var det åter dags att fira gudstjänst i kyrkan, efter att under vintern firat gudstjänst och mässa i Maria kapellet eller Sockenstugan.  Gudstjänstvärd Evy Haga hälsade besökarna välkommen. Komminister Carl-Johan Rudman tjänstgjorde och predikade över dagens tema "Vägen till Korset".

SN - 13 jul 14 kl. 08:40

Gudstjänst på Högsten i Oxelösunds skärgård

Under söndagen bjuder Oxelösunds församling in till gudstjänst ute på ön Högsten i Oxelösunds skärgård. Att församlingen har en gudstjänst varje sommar på Högsten är en tradition sedan ett antal år tillbaka..

Helsingborgs Dagblad - 26 feb 15 kl. 13:59

Gudstjänst i jazzens tecken

På söndag den 1 mars klockan 18 är det gudstjänst i Torekovs kyrka. En gudstjänst som går i jazzens tecken. Temat är "Den kämpande tron".

Västerbottens Folkblad - 24 feb 17 kl. 11:21

Gudstjänst på isbanan i helgen

Den nya isbanan på Tavelsjön har gjort succé. Nu flyttar kyrkan dit söndagens gudstjänst. Förslaget om att fira gudstjänst vid isbanan kom först från isbanegeneralen och Svenska kyrkan var inte sena att anta inbjudan.

SmålandsPosten - 27 feb 18 kl. 17:54

Ny typ av gudstjänst: Sinnesro i fokus

En ny typ av gudstjänst ska arrangeras i Kyrkan mitt i byns lokaler i Alvesta. Temat ska vara sinnesro och riktas mot de som normalt inte besöker en vanlig gudstjänst i kyrkan. – Vi riktar oss till en ny målgrupp, säger Anne-Sophie Färdigh, präst i Alvesta församling.

YLE - 17 nov 18 kl. 09:30

PULS – gudstjänst, en av specialgudstjänsterna i Borgå stift sänds i Yle Fem och Radio Vega

Nya kyrkobesökare som av någon anledning tar del av en traditionell gudstjänst upplever den ofta som stel och tråkig. PULS-gudstjänsten är ett alternativ till den traditionella gudstjänsten..

BT - 10 maj 20 kl. 16:35

TV: Kyrkans nya grepp – drive in-gudstjänst

En efter en rullar bilarna in på grusplanen framför scenen i Dalsjöfors folkets park. Det är drive in-gudstjänst på gång, den första i våra trakter. – Vi längtar efter att fira gudstjänst tillsammans med våra församlingsbor, säger prästen Carina Tretow i Toarps församling..

Nya Wermlands Tidningen - 17 jul 13 kl. 12:20

Gudstjänst på Espenäs

På söndag är det dags för den tredje gemensamma gudstjänsten på sommargården Espenäs. En gudstjänst som Pingstförsamlingen och Rävåskyrkans församling i Karlskoga firar gemensamt..

Fler nyheter från YA

YA - 45 minuter sedan

Thomas Haskel: I demokratins absoluta gråzon

Nu har det hänt igen, bun i Simrishamn förnekar sig inte..

YA - 1 timme sedan

Bengt Göran Svensson: Bara en blind missar denna välorganiserade förnedring

Carl Bengtsson tycker att det finns vinnare i att tillåta folk förnedras för några enstaka mynt. (YA 30 maj ”Bara vinnare i tiggerifrågan”)..

YA - 1 timme sedan

Karin Nilsson: Vidrigt hur människor har smittats och avlidit på äldreboenden

Jag blir inte alls förvånad när jag läser artikeln om Bo och Lena och deras försök att få hemtjänsten att använda munskydd. .

YA - 1 timme sedan

Centerpartister: Oron för gruvdrift på Österlen finns kvar

Vi är många som oroar oss för hälsan och jobben i samband med coronakrisen. Men andra orosmoln, från tiden före pandemin, har inte försvunnit. Ett sådant är planerna på gruvdrift på Österlen..

YA - 1 timme sedan

En utställning laddad med berättelser

Tjörnedala konsthall öppnar säsongen med en utställning som är både luftig och laddad med berättelser och symbolik. Efter att ha hållit stängt under våren är det en efterlängtad start på konstsommaren i Baskemölla, skriver YA:s konstrecensent Carolina Söderholm..

YA - 1 timme sedan

Från Kristianstad till New York

Gustaf lämnade sin far och mor i Villands Härad och sökte ett bättre liv långt hemifrån. I storstaden New York, som han visste så lite om. Det var nu för mer än hundra år sedan och berättelsen om sin långväga släkting inleder debuterande Anders Bromans roman ”Tobakshandlaren på Broadway”.

YA - 2 timmar sedan

Patrik vill lära ut hur man överlever livet

För fem år sedan fick Patrik Ek diagnosen HUVS. En ovanlig sjukdom som förändrat hans liv. Patrik väljer att fokusera på det positiva och får kraft av att vända det han är med om till att han sedan kan lära ut sina erfarenheter till andra..

YA - 2 timmar sedan

Begravning:Göte Persson

YA - 2 timmar sedan

Nästa fullmäktige hålls på biografen

På vårens sista möte i kommunfullmäktige ska åter alla ledamöter vara på plats. Mötet hålls på Flora..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.