SR > Nyheter

Friday, 29 May, 07:00

SR - 21 maj 20 kl. 13:30

Stort ansvar på regioner när vaccinet kommerLandets regioner kommer att få ett stort ansvar när ett coronavaccin kommer. Det står klart efter regeringens besked i onsdags om hur Sverige ska agera för att få del av ett kommande vaccin..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stort, ansvar, regionernär , vaccinetkommer
Kristianstadsbladet - 01 sep 11 kl. 06:30

Med stor frihet följer stort ansvar

Begreppet "big society" kom inte in som ett nytt uppslagsord i den nya upplagan av den engelska ordb?
Big society lanserades av David Cameron inför det brittiska valet förra året och innebär att man vill ta makt från politiker och ge det till folket. När sedan Cameron som konservativ premiärmister kraftigt började skära i statens utgifter har big society blivit ett viktigt begrepp för att stärka samhället.

SmålandsPosten - 10 aug 13 kl. 09:34

Regeringen bär ett stort ansvar för massarbetslösheten

I den senaste rapporten från Statistiska centralbyrån (SCB) så visar det sig att arbetslösheten är rekordstor. Hela 9,1 procent av Sveriges arbetsföra befolkning är för tillfället utan jobb. Då måste vi ställa frågan till oss själva samt till den alliansstyrda regeringen om vilka som bär ansvaret för den rekordstora arbetslösheten.

Kristianstadsbladet - 28 okt 14 kl. 07:30

Fortsatt stort ansvar väntar Östra Göinge

Den nya lagstiftningen ska göra fördelningen jämnare, men ändå får Östra Göinge fortsatt räkna med ett stort åtagande när det gäller ensamkommande barn.
Varför fortsätter Migrationsverket att anvisa barn till Östra Göinge när man vet om dödläget att kommunen fortsätter neka till dess att det finns ett avgörande i Kammarrätten?– Det enkla svaret är att lagen är sådan att barnen ska anvisas ut till kommuner.

Dagen - 07 feb 12 kl. 03:00

Sigfrid Deminger: Vi äldre har ett stort ansvar

Sigfrid Deminger har fått fler reaktioner på det här debattinlägget än på någon annan artikel han skrivit, berättar han för Dagen.

Deminger var själv frikyrkoledare under många år och är inte främmande för självkritik.
- När jag går tillbaka och ser vad jag skrivit och sagt så har jag haft de här synpunkterna sedan 30 år tillbaka.

Sydsvenskan - 18 feb 15 kl. 08:37

Polisens förare tar ett stort ansvar vid utryckning

Människor har skadats. Detta är något som vi i samhället aldrig kan acceptera och vi måste alla göra allt vi kan för att förebygga dessa tragiska händelser. Händelsen som du skriver om är under utredning och på grund av förundersökningssekretess får jag inte uttala mig om den.

GT - 03 nov 15 kl. 10:50

Bjärsmyr: "Vi spelare har ett stort ansvar"

Markus Rosenbergs tidiga utvisning mot IFK Norrköping i lördags retade upp mängder av IFK Göteborg-fans och spelare. Tränaren Jörgen Lennartsson och spelaren Tom Pettersson riktade kritik mot Rosenberg i media efter matchen. IFK Göteborgs lagkapten Mattias Bjärsmyr fördömer stämningen i efterspelet.

BT - 23 maj 11 kl. 12:38

McDonald?s bär ett stort ansvar för Östersjön

Tisdagen den 17 maj skriver vd:n för Svenska McDonald?s AB, Waldemar Nuvall, i Lantbruk & Skogsland att McDonald?s vill öka köttproduktionen i Sverige.

Nerikes Allehanda - 22 aug 14 kl. 04:31

Det är ett stort ansvar att utveckla kultur- och turiststaden Nora

Trästaden Nora är en plats vi är stolta över, liksom Pershyttan och Erskinehusen i Gyttorp som alla har fått Europa Nostrapris. Bryggeriområdet har också växt fram till ett stort besöksmål. Det är ett stort ansvar att förvalta och utveckla kultur- och turiststaden Nora..

BT - 18 maj 16 kl. 04:00

Stjernkvist: Romson fick ta orimligt stort ansvar

Den senaste tidens politiska avgångar är på sätt och vis beklagliga. Åsa Romson fick ta ett stort, orimligt stort, ansvar för problem som handlar mer om partiet och politiken än om personen..

Vimmerby Tidning - 05 jan 11 kl. 08:15

Stort ansvar på chauffören

Av någon anledning stannade inte taxin och såg till att 79-årige Ingemar Andersson kom ordentligt in i sitt hem. Ett avtal finns, samtidigt som stort ansvar läggs på chauffören..

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Hongkongbor kan få brittiskt medborgarskap

Storbritannien öppnar för att låta drygt 300 000 hongkongbor bli brittiska medborgare, om inte Kina drar tillbaka den säkerhetslag som väckt protester under veckan..

SR - 30 minuter sedan

Centern vill ändra coronastrategin

Centerpartiet vill se flera förändringar av den svenska coronastrategin..

SR - 45 minuter sedan

Fortsatt våldsamma protester i Minneapolis

I Minneapolis blev det ännu en kväll av protester. Demonstrationerna började efter att en svart man dog efter ett polisingripande i måndags och nu har guvernören i delstaten kallat in nationalgardet..

SR - 1 timme sedan

Pandemin har ökat krismedvetenheten

Sveriges befolkning är mer förberedda för eventuellt kommande kriser nu än före coronapandemin och mest krismedvetna är kvinnor. Det visar en undersökning som Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, gjort. Det handlar om mental beredskap men också så kallad hemberedskap.

SR - 1 timme sedan

Migrantarbetare dör på väg hem

När den indiska regeringen införde utegångsförbud den 25 mars började miljoner migrantarbetare att försöka ta sig hem till sina byar, eftersom deras arbeten försvann över en natt. Denna vandring pågår fortfarande och leder till misär för de utsatta..

SR - 1 timme sedan

Trumps krigsförklaring mot Twitter

I USA har president Trump skrivit under en presidentorder i syfte att förändra lagstiftningen kring sociala medier. Trump anklagar framför allt Twitter för politisk aktivism,och för censur, sedan flera av hans inlägg i veckan försetts med flagg om att läsarna bör faktakontrollera dem..

SR - 3 timmar sedan

Uppskovsräntan kan slopas för alla

Slopad uppskovsränta ska gälla alla, såväl befintliga som kommande uppskov, föreslår regeringen tillsammans med Liberalerna och Centerpartiet..

SR - 3 timmar sedan

Twitter svarar Trump

Det sociala medieföretaget Twitter reagerar nu på den exekutiva order som president Trump utfärdade i går kväll med syfte att skärpa lagarna för sociala medier..

SR - 4 timmar sedan

Personal på många boenden för rädda för att jobba

På över 40 äldreboenden i Stockholm har anställda varit så oroliga för att arbeta under coronapandemin att de exempelvis sjukskrivit sig eller avbokat sina arbetspass, enligt chefer på boendena..

SR - 7 timmar sedan

Trump förklarar krig mot Twitter: ”Osund monopolställning”

USA:s president Donald Trump har i kväll utfärdat en så kallad exekutiv order, även kallat presidentdekret, om sociala medier. Bakgrunden är att Twitter häromdagen och för första gången uppmanade Trumps följare att kontrollera fakta i presidentens påståenden. – En form av för-förundersökning om brott ska alltså inledas, säger Sveriges Radios tidigare USA-korrespondent Agneta Furvik..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.