DI > Ekonomi

Monday, 25 May, 01:26

DI - 21 maj 20 kl. 13:01

”Vi har inte lärt oss av historien”7 frågor till professorn och författaren Jared Diamond, vars Pulitzerprisbelönade bok ”Vete, vapen och virus” nu kommer i en nyutgåva på. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Jared Diamond, Pulitzerprisbelönade, Vete

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi har inte lärtoss av , historien
Sydsvenskan - 27 jan 11 kl. 00:03

"Historien upprepas inte men den rimmar"

Idag, på den internationella minnesdagen för Förintelsens offer, hedras de över tio miljoner judar, romer, homosexuella och andra som mördades i nazisternas dödsläger. Men rasism och antisemitism frodas än idag, också i Sverige, och det är ett gemensamt ansvar att bekämpa dem, skriver integrationsminister Erik Ullenhag (FP).
Idag är det 66 år sedan Auschwitz befriades.

Kristianstadsbladet - 07 jun 12 kl. 08:30

Historien - igår och idag

Välkommen till igår, säger personalen när jag öppnar dörren till Åhus museum. I sommar visas historien ? både som original och i samtidens repliker.

Skånskan - 14 apr 16 kl. 14:00

Hynek Pallas skriver historien om ett förföljt folk

recension BOK
Oanpassbara medborgare – historien om förföljelsen av de tjeckiska romerna
Författare: Hynek Pallas
Förlag: AtlasJournalisten Hynek Pallas reportagebok ”Oanpassbara medborgare – historien om förföljelsen av de tjeckiska romerna” är en skakande rapport över en marginaliserad grupp som har levt under ett historiskt förtryck och fördrivits i decennier.
De oanpassbara syftar på de som menar att romerna genom att inte vilja anpassa sig bidragit till sitt eget utanförskap. Hynek Pallas åker runt i Tjeckien och intervjuar aktivister, intellektuella, advokater och pratar med romer om deras situation.

Nyheter 24 - 12 apr 11 kl. 13:02

Historien upprepar sig på "Theater of Dreams"?


Det klassiska uttrycket "historien upprepar sig" kan vara på mångas läppar under matchen på Old Traffords gräsmatta i kväll. Men, Carlo Ancelotti, vet hur man stör de "Röda djävlarna" från Manchester. MANCHESTER.

Sydsvenskan - 31 aug 14 kl. 05:30

Historien skiner där bakom

Runt Limhamns torg hade uppemot tvåtusen samlats för att följa nazistledarens tal. Bara en bråkdel av dem var anhängare. Resten motståndare.

SmålandsPosten - 16 jan 15 kl. 00:33

Skönmåla inte historien

Mindre än femton procent av nämnda personer i skolans historieböcker är kvinnor. Scoopet presentades i Dagens Nyheter 15/1. ”Chockerande” och ”upprörande ur ett demokratiperspektiv” kommenterade professor emerita Ann-Sofie Ohlander, en gång ledamot i Smålands akademi.

Sydsvenskan - 14 okt 15 kl. 04:00

Olga Tokarczuk och historien

Olga Tokarczuks roman "Jakobsböckerna" kom ut för ett år sedan i Polen. Den har blivit en framgångssaga utan motstycke. 200 000 exemplar är redan sålda.

Ekonomistas - 30 maj 18 kl. 15:30

Riksbanken firar 350 år: Kan vi lära av historien?

I år fyller Sveriges Riksbank 350 år, vilket gör den till världens äldsta fortfarande aktiva centralbank. En ny antologi beskriver Riksbankens och elva andra centralbankers historia, vad dessa har gemensamt och vad som skiljer dem åt samt om vi kan lära av historien i hur en centralbank bör skötas. Det var år 1668 som Rikets Ständers Bank, alltså riksdagens bank, skapades i Stockholm.

Sydsvenskan - 31 jan 11 kl. 00:05

"Historien har satts i rörelse"

Är revolten som fick den tunisiske diktatorn Ben Ali på fall och det egyptiska uppror som följt tätt därefter de första stegen mot en avgörande politisk omvandling i arabvärlden? Det vore farligt att tro att demokratin väntar runt hörnet, skriver Dominique Moisi, författare och grundare av Institut Français des Relations Internationales i Paris. Men förändringar kommer att ske, menar han, och det finns mycket lite västvärlden kan göra.

Nyheter 24 - 06 feb 11 kl. 16:32

Torres: "Liverpool har historien - Chelsea har möjligheterna"


Fernando Torres slänger in ytterligare ett vedträ i den brasa den redan infekterade övergångshistorien utgör när han deklarerar det uppenbara, men specifikt det som de gamla supportrarna inte vill höra. LONDON. Det är äntligen dags för söndagen fotbollsvärlden sett fram emot ända sedan det stod klart att Fernando Torres skulle lämna nordvästra England för spel i huvudstaden och antagonisten Chelsea.

Eurosport - 21 okt 12 kl. 13:54

Fotboll - Allsvenskan - "Historien ljuger - MFF måste vinna"

"Historien säger att MFF har allt att vinna på att förlora. Men den här gången ljuger historien", skriver eurosport.se:s Jens Dahlkvist inför MFF:s match..

Fler nyheter från DI

DI - 4 timmar sedan

Ilska mot Nasdaq: Så skär robothandeln in på privatspararnas bekostnad

Kritiken mot Nasdaq för att Stockholmsbörsen skräddarsyr lösningar för robothandlare på bekostnad av svenska småsparare och daytraders….

DI - 4 timmar sedan

Ännu inget EU-klartecken för remdesivir

EU har fortfarande inte godkänt Gileads experimentella läkemedel remdesivir för användning mot covid-19..

DI - 4 timmar sedan

Miljökonflikter om skogsmark ska utredas

Avvägningen mellan skogsavverkning och behovet att skydda hotade arter har blivit allt mer konfliktfylld..

DI - 5 timmar sedan

Uppgifter: Kurskraschade lyxbilstillverkaren byter vd

Aston Martins vd Andy Palmer kommer få lämna lyxbilstillverkaren vars aktie sedan börsnoteringen 2018 har rasat över 90 procent, uppger….

DI - 5 timmar sedan

Moderat kommuntopp lämnar uppdrag efter sexköp

Kommunstyrelsens ordförande i Kungsbacka Hans Forsberg (M) lämnar alla sina politiska uppdrag med omedelbar verkan..

DI - 5 timmar sedan

Scania riskerar bli utan stöd – växande oro för nedskärningar

Det finns stigande farhågor inom lastbilsbolaget Scania för att stora personalneddragningar väntar om bolaget blir utan permitteringsstöd….

DI - 5 timmar sedan

Boris Johnson: Engelska skolor kan börja öppna igen

Delar av skolorna i England kan börja öppna igen från den 1 juni, meddelar premiärminister Boris Johnson..

DI - 6 timmar sedan

Nya förslag luckrar upp anställningsskyddet: ”10-1 till arbetsgivarna”

Anställningsskyddet luckras upp om förslagen i regeringens och januaripartiernas utredningsförslag blir verklighet, rapporterar Agenda i….

DI - 7 timmar sedan

Kampen trappas upp: Tele 2 smygstartade med 5g

Kampen mellan Tele 2 och Telia trappas upp. På söndagen tog Tele 2 ett första viktigt steg mot det som ska bli ett nytt nationellt 5g-nät..

DI - 7 timmar sedan

Harvardprofessorn Alberto Alesina har avlidit

Den välrenommerade ekonomen och Harvardprofessorn Alberto Alesina har avlidit, rapporterar Bloomberg med hänvisning till italienska medier..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.