DI > Ekonomi

Saturday, 30 May, 06:47

DI - 21 maj 20 kl. 10:30

Ras på 25 procent – så har svenska fonder klarat krisenSkillnaden mellan hur svenska fondförvaltare klarat börsturbulensen är gigantiskt..
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Raspå 25 procent , har svenska , fonder, klarat, krisen
Cornucopia - 16 nov 15 kl. 10:04

Svenskarna har slutat spara i fonder

För första gången sedan 2012 har svenskarna inte längre något nettosparande i fonder. Istället tar man sedan tredje kvartalet 2015 ut mer pengar ur fonderna än man sätter in.
Sedan börsnedgången 2011 och lågkonjunkturen 2012 har de svenska hushållens fondsparande nått nya rekordnivåer och toppade ut på över 20 GSEK under första kvartalet i år.

Cornucopia - 24 mar 20 kl. 08:33

Lannebo och SEB har öppnat upp fonder

Lannebo fonder har öppnat upp sin likviditetsfond och mixfond för handel igen, och SEB verkar ha öppnat sina obligationsfonder igen (får iaf inga meddelanden om annat - informationen från SEB är dock usel). Spiltan har dock fortfarande sin penningmarknadsfond Spiltan Räntefond Sverige låst, men hoppet är det sista som överger människan.
En form av dasspapper.

Expressen - 18 dec 17 kl. 15:16

Hundratals fonder försvinner när PPM görs om

Nu kommer rensningen i PPM-träsket med fonder som ska städas bort. Redan till sommaren ska nya regler införas. Fonder som livnär sig på PPM slängs ut.

Dagens PS - 09 nov 18 kl. 09:27

Aktiespararna säljer Aktieinvest Fonder

Aktiespararna säljer sitt fondbolag Aktieinvest Fonder till Cicero Fonder samtidigt som ett samarbete mellan parterna inleds. Det framgår av ett pressmeddelande. Aktieinvest Fonder har ett förvaltat kapital på närmare tre miljarder i fonderna Aktiespararna Topp Sverige och Aktiespararna Direktavkastning.

BT - 11 dec 14 kl. 20:08

AP-fonder dumpar Stora Enso

Barnarbete bryter mot de internationella konventionerna. Därför har alla AP-fonder som äger aktier i skogsföretaget Stora Enso i tysthet sålt av stora delar av sina innehav, rapporterar TV4 Nyheterna. I våras avslöjade TV4:s Kalla fakta att Stora Enso använde sig av en underleverantör som hade barnarbetare, vilket skogsbolaget kände till.

SR - 04 nov 19 kl. 13:03

PPM-systemet ska göras om – färre fonder

Den som själv vill bestämma var pensionspengarna ska placeras kommer att ha betydligt färre fonder att välja på framöver. För att säkra kvalitén på fonderna föreslår särskilde utredaren Mikael Westberg att dom ska minska från dagens 500 till max 200 fonder..

YLE - 05 dec 12 kl. 05:04

Tågen klarar snön men kan inte jämföras med metron

Vid VR uppger man att den spanska vagnleverantören CAF har klarat av den finska vintern utan några stora problem. CAF har haft hand om VR:s närtåg sedan 1999 och ska leverera metrovagnarna till automatmetron. Problemen under snöstormen förra veckan berodde inte på brister i vagnarna, säger VR:s närtrafikchef Antti Korhonen.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Ras för aktiehandeln

Handeln med aktier och fonder på Stockholmsbörsen har gått trögt en längre tid. I oktober rasade aktiehandeln med hela 26,5 procent, jämfört med oktober i fjol, till en genomsnittlig daglig handel på 10,8 miljarder kronor, enligt siffror från börsens ägare Nasdaq OMX. Jämfört med september har handeln fallit med 6,9 procent.

E24 - 05 maj 15 kl. 14:46

Ny satsning visar: så hållbara är dina fonder

Från och med i dag blir det dramatiskt enklare att se hur etiskt dina sparpengar investeras. En helt ny branschstandard lanseras, med målet att alla landets fonder ska kunna jämföras utifrån sin hållbarhetsprofil..

Affärsvärlden - 05 maj 17 kl. 11:57

Ålandsbanken tar över Allras PPM-fonder

Ålandsbanken har tecknat avtal om att ta över pensionsbolaget Allra premiepensionsfonder. De fyra fonderna kommer att läggas ned och pengarna att överföras till fonder som förvaltas av Ålandsbanken. Det rapporterar Svenska Dagbladet..

Fler nyheter från DI

DI - 7 timmar sedan

Lista: Här kan du fynda på krisande lyxhotell

Sommarsäsongen står för dörren och krisande hotell gör nu allt för att hålla uppe ekonomin..

DI - 7 timmar sedan

Hotellkedjan om Löfvens besked: ”Vår bokningstakt avstannade markant”

Regeringens besked om att svenskar bara får resa en till två timmar från sitt hem har bromsat upp sommarbokningarna..

DI - 8 timmar sedan

KI-professorn om att USA lämnar WHO: ”Mycket allvarligt”

Att USA bryter alla samarbeten med WHO kan få stora konsekvenser. ”Det här är mycket allvarligt..

DI - 8 timmar sedan

USA-börserna stängde nära dagshögsta efter Trumps presskonferens

Det blev en svängig avslutning på börsveckan där Wall Street spurtade och stängde nära dagshögsta..

DI - 8 timmar sedan

Nya attackerna mot Kina doftar desperation

Vita husets senaste åtgärder mot Kina innebär en rejäl upptrappning av konflikten mellan länderna och är ett hot mot handelsvapenvilan..

DI - 9 timmar sedan

Oljepriset lyfter på fredagskvällen

Spotpriset på både Brent- och WTI-oljan tog ett ordentligt kliv uppåt på fredagskvällen. .

DI - 9 timmar sedan

Trump drar tillbaka stödet till WHO

Donald Trump gör allvar av sitt hot att dra tillbaka finansieringen till WHO, det meddelar han under en presskonferens där han även lägger….

DI - 9 timmar sedan

Nytt besked: Aktieåterköp kan stoppa stöd – slår brett

Bolag som köper tillbaka aktier eller genomför incitamentsprogram riskerar nu att gå miste om det statliga permitteringsstödet. .

DI - 10 timmar sedan

Spiffbet offentliggör idag informationsmemorandum med anledning av den kommande företrädesemissionen om 26,5 miljoner kronor

I samband med det pågående förvärvet av Vrtcl Gaming Group Sweden AB (”Metal Casino”) genomför Spiffbet en företrädesemission om 26,5….

DI - 10 timmar sedan

Gevaliaägaren rusade i börsdebuten

Kaffejätten JDE Peet, som på fredagen blev ett av få större bolag som noterats under coronaviruspandemin, fick en lyckad start på karriären….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.