GöteborgsPosten > Nyheter

Friday, 29 May, 06:47

GöteborgsPosten - 20 maj 20 kl. 19:35

Känd svensk författare åtalas för misshandelMisstänks ha slagit och sparkat en närstående samt kastat en vedkorg i ryggen på henne..
Läs mer på GöteborgsPosten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kändsvensk , författareåtalas för , misshandel
Expressen - 30 maj 14 kl. 22:20

Författare anklagas för misshandel

En känd kvinnlig författare och medieprofil är misstänkt för misshandel av sin exmake. Enligt uppgifter till Expressen tvingades exmaken uppsöka sjukhus efter händelsen som ägde rum i centrala Stockholm i april..

DN - 28 apr 20 kl. 18:46

Författare anklagad för misshandel i poesibok – nu stoppas den

Evelina Varas bok ”Hjärtslagen” marknadsfördes av förlaget It-lit som en självbiografisk historia som anklagar en svensk författare för….

Cornucopia - 07 feb 16 kl. 21:38

Därför låtsas Jan Guillou att han läser andra författare

"Men anfallet mot Sverige är ett ­totalt orealistiskt krigsscenario, inte ens våra sämre thrillerförfattare skulle komma på något ­sådant." - Jan GuillouJag har fått en del påtalanden om ovanstående kommatering och meningsbyggnad av Jan Guillou i en krönika där Sveriges ledande författare av kontrafaktiska historiska romanserier (som Arn-serien och den nya kontrafaktiska alternativa verkligheten Det stora århundrandet) skriver om "Därför låtsas dessa Natoanhängare att ryssen ska anfalla". Många verkar reagerat på ovanstående citat av någon anledning.

Skånskan - 22 aug 18 kl. 06:00

Världens författare samlas på Louisiana

Anne Carson, Javier Marías, CAConrad, Teju Cole, Johannes Anyuru och Sally Rooney är några av de författare som kommer till Louisiana Literature för att under fyra dagar delta i intervjuer, samtal, uppläsningar och performances.Louisiana Literature 2018:
Pågår från och med torsdag 23/8 till och med söndag 26/8 på konstmuseet Louisiana i Danmark.
Medverkande författare är bland annat: Vita Andersen, Johannes Anyuru, Anne Carson, Teju Cole, Helle Helle, Daniel Kehlmann, Javier Marías, Peter Nadas, Olga Ravn, Guadalupe Nettel, Kim Leine, Sally Rooney
Länder som finns representerade med författare på årets festival: Bulgarien, Irland, Sverige, USA, Kanada, Mexiko, Japan, Tyskland, Italien, Spanien, Marocko, Norge, Schweiz, Frankrike, Ungern, ArgentinaFör niond

Skånskan - 26 feb 19 kl. 06:00

Skånska författare om bokrean

Bokstaplar, trängsel, röda prislappar - i dag går startskottet för årets bokrea. Vi passade på att fråga ett antal skånska författare om deras relation till denna klassiska begivenhet som började redan på 1920-talet för att förlagen ville bli av med sina restlager.Susanna Alakoski Vem?

Cornucopia - 25 mar 19 kl. 15:25

Artikel 11 och 13 kommer inte ge författare några mer pengar - var är min privatkopieringsersättning, Copyswede?

Författarförbundet har gått ut och tagit ställning för de destruktiva och kontraproduktiva artikel 11 och 13 i EU:s copyrightdirektiv. I sammanhanget är det lämpligt att påminna om hur jag som författare inte får ett öre av privatkopieringsersättningen från Copyswede trots både bästsäljande och prisbelönta ljudböcker. Att tro att någon svensk författare skulle gynnas av artikel 11 och 13 är djupt naivt, utom möjligen de allra mest säljande författarna (mer än mig).

Cornucopia - 13 mar 15 kl. 16:01

Fredagsmys: Författare dör som flugor

Författare verkar dö som flugor och hembibliotekets två största (=flest böcker inköpta) författare har nu dött inom mindre än tolv månader. Vad är det som händer med världen?

Som uppvärmning dog det ärkekonservativa högerspöket Tom Clancy 1:a oktober 2013.

Cornucopia - 21 feb 17 kl. 13:48

En yrkesförfattare försörjer sjutton personer

En yrkesmässig författare, som kan leva på sin bokförsäljning, kan sägas försörja åtminstone drygt sjutton personer på sin bokförsäljning, förutom sig själv.
Siffrorna varierar, men det säg att mellan 50 och 100 svenska författare kan leva helt på sin bokförsäljning. Jag är en av dem.

YLE - 26 feb 14 kl. 09:03

Förföljda författare kan få fristad i Finland

Lägenheten i Helsingfors står klar att ta emot en författare som behöver en fristad. Bara parterna kommer till en överenskommelse kan någon av de många förföljda författarna i världen få skydd och hjälp där. Det är författarnas organisation för yttrandefrihet, finländska PEN som ska förhandla om saken med Helsingfors kulturadministration.

YLE - 12 jun 16 kl. 18:41

Hon vill skapa en fristad åt förföljda författare i Jakobstad

Förföljda författare och konstnärer kunde få beskydd i Jakobstad. Det hoppas Lisen Sundqvist som försöker övertyga beslutsfattare om att Jakobstad borde bli den första staden i Finland som via organisationen ICORN ger fristad åt förföljda personer. Organisationen ICORN står för International Cities of Refuge Network.

Skånskan - 30 apr 19 kl. 06:00

Författare och fika på Litteraturrundan

Efter påskens konstrunda är det litteraturens tur. Med drygt 30 programpunkter bjuder årets Litteraturrunda på författarmöten och uppläsningar Skåne runt nu i helgen.
– Just de här personliga författarmötena med utrymme att prata och att det handlar om så olika författare och olika genrer är det viktiga med Litteraturrundan, säger poeten Helen Halldórsdóttir som är ny general för Litteraturrundan.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Tusentals danskar firade långhelg i Sverige

I söndags ringlade kilometerlånga bilköer på Öresundsbron i riktning mot Danmark efter långhelgen. En förklaring som nämndes var att många danskar tog vägen över Skåne på väg hem från danska Bornholm. Men nu visar siffror från Öresundsbrokonsortiet och Bornholmlinjen att merparten av bilarna hade varit på besök i Sverige..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Frias från mord på ung kvinna i Vällingby

En 18-årig kvinna sköts ihjäl i en lägenhet i Vällingby. Nu frias de två män som stått åtalade för mordet i augusti förra året..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Trängselskatten pausas inte

Det blir ingen coronapaus av trängselskatten i Stockholm och Göteborg. Stockholm är inte längre intresserat, men hade ändå velat möta regeringen för att diskutera miljardnotan för stora investeringar..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Myrornas nya giv – ska sälja designerprylar på Tradera

Marknadschefen: Kan vara porslin av Stig Lindberg eller kläder från Marimekko..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Ägare kan stämma förre Swedbankordföranden

Swedbanks förre ordförande Lars Idermark kan komma att hållas ansvarig av ägarna..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Jaime Wyatt är ännu en ytterst begåvad countrytalang

Outlaw-country så hårt saltad att den fräser sig ut genom högtalarna..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Marockanska Meryem Aboulouafa är rimligen snart en stjärna

Hela tiden vacker, öppen och i sina stunder nästan meditativ musik..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Janne Andersson förlänger – skriver långt kontrakt

Förbundskaptenen blir Sverige trogen: "Världens bästa jobb"..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Spelmissbruket fick kvinnan att förskingra 3,5 miljoner

Småbarnsmamman slipper fängelse..

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

Därför vill Trump reglera sociala medier

Utspelet drar hela debatten om yttrandefrihet i sociala medier till sin spets..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.