SVT > Inrikes

Saturday, 06 June, 15:45

SVT - 21 maj 20 kl. 11:26

Ny rapport visar hårt ekonomiskt slag mot hotell och restaurangHotell- och restaurangbranschen drabbas hårt av coronapandemin. Nästan fyra av tio företag har förlorat en fjärdedel av sin omsättning under coronapandemin, enligt en ny rapport från Skatteverket..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Skatteverket

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny rapportvisar , hårt, ekonomisktslag mot , hotelloch , restaurang
Helsingborgs Dagblad - 02 jul 11 kl. 10:54

Ny rapport sågar sänkt lägstalön

Sänkta arbetsgivaravgifter för anställda under 26 år har inte gjort att fler unga anställts. Sedan reformen infördes 2007 har andelen anställda ungdomar mellan 18 och 26 år i stället minskat något, enligt en rapport från Handels och Hotell- och restaurangfacket..

Ekonomistas - 14 feb 14 kl. 09:18

Riksbanken: Styrräntans effekt på skuldkvoten är varken ekonomiskt eller statistiskt signifikant

Riksbanken försöker i en fördjupning i sin senaste penningpolitiska rapport bemöta min forskning och mina inlägg om penningpolitikens effekter på skuldsättningen. Riksbanken försöker visa att effekten av en sänkt styrränta är att reala skulder och skuldkvoten ökar, inte minskar, som jag har hävdat. Det är förstås mycket positivt att Riksbanken vill diskutera dessa saker och försöker motivera sin politik bättre.

Nyan - 22 nov 18 kl. 06:00

Ny rapport ska belysa fattigdomssituationen

Landskapsregeringen har beställt en ny rapport av Åsub för att kartlägga den ekonomiska utsattheten på Åland. – Frågan är ständigt aktuell och återspeglas i en stor del av de politiska beslut vi fattar, säger socialminister Wille Valve. Landskapet har höga ambitioner för att bekämpa fattigdomen på Åland.

Helsingborgs Dagblad - 06 dec 16 kl. 15:28

Fyra nordvästskånska kommuner räknas som "ekonomiskt sårbara" i ny rapport

Åstorp, Bjuv, Perstorp och Höganäs är några av landets mest ekonomiskt sårbara kommuner, enligt en ny rapport..

Ekonomistas - 01 nov 17 kl. 07:00

En övergång till marknadshyror som är ekonomiskt neutral för hyresvärdar och hyresgäster med bruksvärdeshyror

Bruksvärdessystemet på marknaden för hyresbostäder infördes 1942. Syftet var att basera hyrorna på kostnaderna hos allmännyttiga bostadsföretag. Detta lyckades, men eftersom efterfrågan har varit  högre än utbudet vid bruksvärdeshyror uppstod ransonering av hyresbostäder med hjälp av köer, kontakter och pengar under bordet.

YLE - 15 okt 15 kl. 04:32

Finska turister på hotell med tvångsarbete

Många finländska turister bor på hotell där arbetstagarna utnyttjas, visar en rapport. Rapporten får ändå kritik av en tidigare Dubaibo. Jobb från nio på morgonen till nio på kvällen, ingen övertidsersättning och indragna semesterdagar.

YLE - 02 jan 15 kl. 09:31

Båssar polisanmäler rapport

Vörås kommundirektör Christina Båssar mötte på fredagen kritiken mot henne. Från och med nu är det juridik som gäller, säger Båssar som förbereder en polisanmälan med sin jurist. Christina Båssar, kommundirektör i Vörå, höll presskonferens på fredag morgon för att bemöta utskottet som utreder hennes förtroende.

Opinionen.se - 04 mar 14 kl. 14:52

USA ska hjälpa Ukraina ekonomiskt


Den amerikanske utrikesministern John Kerry anlände till Kiev i dag och meddelade att USA är redo att stötta Ukraina ekonomiskt, för att underlätta om Ryssland minskar på gassubventionerna. En hög tjänsteman inom den amerikanska administrationen säger vid en pressträff att president Obama kommer att verka för att kongressen ska godkänna en lånegaranti på motsvarande 6,45 miljarder kronor, skriver Reuters. Vita huset meddelar också att det kommer att se till att Ukraina har tillräckligt med medel för att kunna återställa stabiliteten och den ekonomiska tillväxten i landet.

BT - 04 mar 14 kl. 14:49

USA ska hjälpa Ukraina ekonomiskt

Den amerikanske utrikesministern John Kerry anlände till Kiev i dag och meddelade att USA är redo att stötta Ukraina ekonomiskt, för att underlätta om Ryssland minskar på gassubventionerna. En hög tjänsteman inom den amerikanska administrationen säger vid en pressträff att president Obama kommer att verka för att kongressen ska godkänna en lånegaranti på motsvarande 6,45 miljarder kronor, skriver Reuters.Vita huset meddelar också att det kommer att se till att Ukraina har tillräckligt med medel för att kunna återställa stabiliteten och den ekonomiska tillväxten i landet.

Helsingborgs Dagblad - 04 okt 16 kl. 10:37

Svenska hushåll ekonomiskt starka

Sverige är det land i EU som har ekonomiskt starkast hushåll, enligt en rapport från banken SBAB. Tron på hur hushållsekonomin ska utvecklas är hög och de svenska hushållen har större utrymme att spara än hushållen i andra EU-länder, enligt rapporten. –.

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Efter corona – färre nya poliser

Polisutbildningen riskerar få många tomma platser även i höst. Inrikesminister Mikael Damberg (S) skyller på coronasmittan. – Jag är helt övertygad om att vi hade klarat målet om inte rekryteringsmyndigheten tvingats totalstoppa all verksamhet i mars, säger han..

SVT - 3 timmar sedan

Därför råder det flaggmani hos regeringen

Det råder flaggmani i regeringen. Sedan coronautbrottet har nästan alla våra politiker velat synas tillsammans med en svensk flagga. Vad handlar det här nya flaggvurmandet om?.

SVT - 4 timmar sedan

En ovanligt ovanlig nationaldag

Firanden som ställs in och ceremonier som inte blir av — nationaldagen blir en nedtonad tillställning i spåren av coronakrisen. Men vi hade i alla fall tur med vädret! Eller?

SVT - 10 timmar sedan

Antalet IVA-vårdade är nu under 300

Fredagens presskonferens var första gången som Socialstyrelsen kunde berätta att antalet personer som intensivvårdas för covid-19 är under 300. Senast det skedde var den 31 mars. Kurvan för IVA-vårdade är den som tydligast visar trenden i Sverige har statsepidemiolog Anders Tegnell tidigare sagt, och att det därför är glädjande att den går åt rätt håll..

SVT - 12 timmar sedan

Missförstådda bålgetingen förvirrar svenskarna

Anticimex spår en getingtät sommar i år, och i sociala medier delas tips på hur man kan mota bort dem från trädgården. Men getingexperten Niklas Johansson menar att vi inte står inför en anstormning av getingar – däremot kan den svenska bålgetingen dyka upp på helt nya platser..

SVT - 12 timmar sedan

Lara Alber och Zaed Hadood anordnade digitalt bröllop

Allt fler brudpar väljer att genomföra sina planerade bröllop trots coronapandemin. Genom att skära ner på antalet gäster och istället anordna en livesändning över exempelvis Zoom eller Facebook för nära och kära som inte kan närvara på plats..

SVT - 16 timmar sedan

Samarbetet mellan EU-ländernas internutredare ska stärkas

Det ska bli lättare för länderna inom Europol att samarbeta i arbetet med att bekämpa brottslighet som begås av anställda inom rättsväsendet. Med hjälp av ett nytt nätverk ska ländernas organisationer för internutredningar kunna dela de trender och risker de ser, med kollegor i andra länder..

SVT - 16 timmar sedan

Professorn: Immuniteten mot covid-19 kan variera mycket

Ett test som visar att man har antikroppar mot coronaviruset innebär inte att man kan börja leva som vanligt. Det säger professor Gunilla Karlsson Hedestam i SVT:s Aktuellt. – Vi ska fortsätta vara försiktiga med riskgrupper och inte nödvändigtvis sätta ett likamedtecken mellan antikroppar och totalt skydd, säger hon..

SVT - 18 timmar sedan

Partiledardebatt i coronatider: Kortare format, fler frågor och öppningsanföranden

Söndagens partiledardebatt kommer att innehålla en del nya inslag. Bland annat kommer duellerna ersättas med att varje partiledare får hålla ett öppningsanförande där de får rikta sig direkt till tittarna. – Det är nytt, och blir ett spänningsmoment.

SVT - 20 timmar sedan

”De som är 70-plus ska tänka till angående resor”

Även äldre personer ska kunna resa inom Sverige i sommar. Det säger Sara Byfors, enhetschef på Folkhälsomyndigheten, men lägger till att de måste vara extra försiktiga. – Att undvika trängsel är extra viktigt eftersom våra rekommendationer för dem är starkare än för andra, säger hon till SVT Nyheter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.