Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Tuesday, 26 May, 02:39

Trelleborgs Allehanda - 21 maj 20 kl. 11:00

Jättemaskin installeras hos Metso i TrelleborgMetso har trots coronapandemin lyckats få en ny stor kompressionspress på plats i Trelleborg, som snart kan börja användas. Maskinen är en del i satsningen om att producera flera och framförallt stora delar som kvarninfodringar till gruvindustrin. .
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
Metso, Trelleborg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jättemaskin, installeras, hos, Metsoi , Trelleborg
Nya Wermlands Tidningen - 29 jun 11 kl. 09:35

Nyanställningar hos Metso Paper

Metso Paper  Karlstad AB har anställt ett 80-tal personer de senaste tolv månaderna för att möta den ökande efterfrågan som finns både på exportmarknaden och den inhemska marknaden. ? Vi ser en fortsatt stark utbyggnad av mjukpappersindustrin globalt med tyngdpunkt på nya marknader, som till exempel Kina och Mellanöstern, samtidigt som den inhemska efterfrågan från pappers- och kartongbruk ökar när det gäller servicetjänster, säger Anders Björn, vd för Metso Paper Karlstad i ett pressmeddelande..

Corren - 04 apr 19 kl. 20:09

Jättemaskin intar Rimaster i Horn

"Den är gigantisk", säger platschef Pierre Vernersson om den nya laserskärmaskin som just nu installeras på Rimaster Cab & Mechanics i Horn..

VA - 06 sep 11 kl. 15:20

Metso stäms för diskriminering

6 september Den OMX-noterade Metsokoncernens dotterbolag i Skellefteå, Metso Minerals, stäms i Arbetsdomstolen av Diskrimineringsombudsmannen för att ha åldersdiskriminerat en man på 54 år.

Mannen har haft flera visstidsanställningar på Metso Minerals, den senaste avslutades 2009 när företaget sa upp personal på grund av arbetsbrist. Förra året ökade orderingången och Metso Minerals började återanställa.

Nya Wermlands Tidningen - 28 maj 13 kl. 07:45

Metso vill se fortsatt drift av Heavycast

Metso kommer att verka för fortsatt drift hos sin underleverantör Heavycast AB. ? Vi kommer att ha en dialog med konkursförvaltaren, säger Anders Björn, vd för Metso Paper Sweden AB i Karlstad..

YLE - 18 sep 12 kl. 12:48

Metallförbundet kritiserar skarpt Metso

Metallförbundet riktar skarp kritik mot verkstadskoncernen Metso efter dagens besked om att personalen ska minska med upp till 630 anställda. Facket påpekar att Metso nyligen beslöt att dela ut extra dividend till sina aktieägare. År 2010 gjorde Metso en vinst på över en halv miljard euro och enligt bolagets börsmeddelande förbättrades lönsamheten ytterligare under fjolåret.

HBL - 20 sep 12 kl. 14:45

Metso tar tillbaka förslag om extra utdelning

Aktieägarna blir utan extra utdelning. Orsaken är sparprogrammet från i förrgår. Metso vill försäkra sig om att resultatutvecklingen går i rätt riktning.

YLE - 05 aug 13 kl. 11:53

Samarbetsförhandlingar vid Metso

Industrikoncernen Metso ska inleda stora samarbetsförhandlingar. Förhandlingarna gäller sammanlagt 750 personer, främst i Finland. Företaget siktar på att spara in 50 miljoner euro med de nya samarbetsförhandlingarna.

YLE - 05 aug 13 kl. 12:07

Metso samarbetsförhandar med 750

Industrikoncernen Metso startar samarbetsförhandlingar som gäller sammanlagt 750 personer, främst i Finland. Företaget siktar på att spara in 50 miljoner euro. Förutom omplaceringar och pensionsregleringar kan uppsägningar bli aktuella.

YLE - 05 aug 13 kl. 12:16

Metso samarbetsförhandlar med 750

Industrikoncernen Metso startar samarbetsförhandlingar som gäller sammanlagt 750 personer, främst i Finland. Företaget siktar på att spara in 50 miljoner euro. Förutom omplaceringar och pensionsregleringar kan uppsägningar bli aktuella.

HBL - 01 okt 13 kl. 13:28

Metso splittras som väntat

Uppdelningen av verkstadsbolaget Metso i Metso och Valmet godkändes på en extra bolagsstämma i dag. Delningen innebär att Metsos massa-, pappers- och kraftproduktionsverksamhet flyttas över till Valmet. Kvar i Metso blir tillverkningen av utrustning för gruv-, schaktnings- och automationsindustrin.

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Jubilar: Magnus Nordangård 80 år

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Debatt: Friluftslivet riskerar att gå i konkurs

Om regeringen menar allvar med att stötta landets kulturliv bör man snarast komma med förslag på åtgärder som säkerställer friluftsorganisationernas överlevnad..

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Debatt: De redan rika vill alltid ha mer!

Internationella engelska skolan (IES) förhandlar om att etablera sig i Trelleborg, på Fagerängen, vilket i sig kan bli ett lyft för valfriheten i skolan. .

Trelleborgs Allehanda - 5 timmar sedan

Hätsk debatt om parkeringar i centrum

Hur ska alla bilar få plats i centrum när förtätningen fortsätter? Och hur ska den nya ridanläggningen kunna finansiera sin verksamhet? Dessa frågor gav hetsig debatt på måndagens fullmäktigemöte..

Trelleborgs Allehanda - 5 timmar sedan

Egna skyddsmasker får inte användas

Försvarets skyddsmask 90 blir inget förstahandsalternativ inom den skånska vården. Dessutom avråds från att personal får använda egna, privata skyddsmasker. Nu har regionen dessutom säkrat leveranser av skyddsmasker en tid framåt..

Trelleborgs Allehanda - 8 timmar sedan

Långa köer till Systembolaget – försäljningen ökar i coronatider

Sedan Folkhälsomyndigheten kom med restriktioner om avstånd och folkmassor, har köerna till Systembolaget på Algatan emellanåt varit långa. .

Trelleborgs Allehanda - 9 timmar sedan

Bedragare dömda – greps i Trelleborg

Polsktalande kvinnor blev uppringda av någon som uppgav sig vara polis och som skulle skydda dem från bedrägeri. I själva verket blev de utsatta för bedragare. Nu har två av personerna bakom brotten dömts..

Trelleborgs Allehanda - 10 timmar sedan

”De närmsta veckorna visar hur spridningen är hos oss”

Trendbrottet: för första gången på lång tid finns inga patienter som intensivvårdas för covid-19 i länet. – I den bästa av världar kan man tolka det här som att vi börjar lyckas hålla smittan borta från riskgrupperna, säger Lisa Labbé Sandelin..

Trelleborgs Allehanda - 11 timmar sedan

Nya besked om superettan att vänta på fredag

Den 14 juni står som preliminärt startdatum för superettan. Enligt Anders Tegnell kommer ett definitiv besked på fredag för TFF och de andra elitklubbarna att förhålla sig till. .

Trelleborgs Allehanda - 11 timmar sedan

Pingvinspelare fast för dopning

Pingvins landslagsspelare Oscar Larsson är avstängd fram till sista december 2021 efter att han lämnat ett positivt dopningsprov. ”Det är jätteallvarligt att det här inträffat”, säger ordförande Daniel Sörensson..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.