DI > Ekonomi

Thursday, 28 May, 09:43

DI - 21 maj 20 kl. 10:22

Vändning märks i tyska ekonomin – inköpschefsindex steg kraftigt i majDet tyska näringslivets sammanvägda inköpschefsindex steg till preliminära 31,4 i maj efter att ekonomin så sakteliga börjar öppnas upp..
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vändning, märksi , tyska, ekonomin, inköpschefsindex, steg, kraftigti , maj
Skånskan - 03 mar 16 kl. 14:00

Nytändning för utbyte

Skurup I veckan har kommunledningen haft besök av politiker och tjänstemän från tyska Niepars.
Det planeras utbyten för unga och äldre och rent organisatoriska frågor kommunerna emellan.Det har uppstått en liten nytändning i det gamla vänortsutbytet med Niepars kommunledning och invånare.

YLE - 25 nov 16 kl. 20:13

Cirkulär ekonomi kan få ekonomin i spinn

Cirkulär ekonomi är en megatrend det länge bäddats för. Om finländarna blir bättre på att utnyttja möjligheterna kan både ekonomin och miljön förbättras avsevärt, har Statens teknologiska forskningscentral VTT räknat ut. - Vilka ekonomiska följder det kan ha för Finland är svårt att uppskatta.

Cornucopia - 18 apr 17 kl. 14:03

Varför vänder ekonomin alltid när festen är på topp?

Varför är det så eländigt att ekonomin alltid vänder när festen är på topp och allt är som mest positivt? Svaret ligger förstås i att det handlar om den eviga frågan om hönan eller ägget och att nivån av fest inte är en prognosfaktor i sig.När den ekonomiska festen är "på topp" så vänder det.

Supermiljöbloggen - 14 mar 15 kl. 15:38

De globala koldioxidutsläppen stod stilla 2014- trots att ekonomin växte

Mängden koldioxidutsläpp från världens energianvändning stod stilla mellan 2013 och 2014, rapporterar Internationalla Energirådet (IEA). Detta är första gången, sen IEA för 40 år sedan började samla information om koldioxidutsläpp, som de ser att utsläppen står still eller minskar utan att det beror på ekonomiska problem. Även under det tidiga 80-talet, 1992 och 2009 så  stod koldioxidutsläppen still eller minskade.

Supermiljöbloggen - 14 mar 15 kl. 15:59

Ingen global ökning av koldioxidutsläppen 2014- trots att ekonomin växte

Mängden koldioxidutsläpp från världens energianvändning stod still mellan 2013 och 2014, rapporterar Internationalla Energirådet (IEA). Detta är första gången, sen IEA för 40 år sedan började samla information om koldioxidutsläpp, som de ser att utsläppen står still eller minskar utan att det beror på ekonomiska problem. Även under det tidiga 80-talet, 1992 och 2009 så  stod koldioxidutsläppen still eller minskade.

YLE - 15 apr 16 kl. 08:31

Vibbar av miraklet i Istanbul för Liverpool efter magisk vändning – Klopp: ”En underbar kväll”

Den tidigare Borussia Dortmund-tränaren Jürgen Klopp firade vilt när hans nya klubb Liverpool stod för en häpnadsväckande upphämtning i Europa League. Allt hände, summerade Klopp – som möttes av arga gester från de tyska fansen. Glädjen kände inga gränser när Liverpool fullbordade en smått otrolig vändning i Europa Leagus kvartsfinal.

Nyheter 24 - 04 dec 13 kl. 09:24

Tyska polisen ska stoppa nazisterna – med hjälp av appNynazister blåstes

SACHSEN. Den tyska polisen är eventuellt på väg att lansera ett nytt vapen i kampen mot landets nynazistiska strömningar. Tanken är att minska risken för att minderåriga ansluter sig – med hjälp av en ny app, skriver Der Spiegel.

Nerikes Allehanda - 12 dec 15 kl. 05:15

Obehaget söker en förevändning ...

Hjälper många till med pengar, gåvor och arbete kan Örebros allra mest utsatta invånare få ett bättre liv. Det behövs omedelbar hjälp, mat för dagen och tak över huvudet, men också hjälp som bidrar till att ge utslagna en omstart i livet.Det är advent och köpfest.

SR - 01 feb 16 kl. 17:09

Primärvalen i Iowa - en dag som märks av

I natt svensk tid är det dags för första omgången av primärvalen. I Iowa märks den högtidliga primärvalsstämningen av. Korrespondent Agneta Furvik svarade på frågor direkt i Ekots kvart i fem sändning..

Dalarnas tidningar - 08 jan 18 kl. 22:26

KIK:s nyförvärv efter första träningen: "Märks att det är en annan nivå"

Mittbacken Wilma Andersson var det enda av Kvarnsvedens nyförvärv som var på plats under lagets första träning för säsongen. På en gång kände hon av en kvalitetsskillnad från Sunnanå där hon tidigare spelade. – Ja, det märks.

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Företagarnas investeringar minskade med 3 procent

Företagens investeringar uppgick till 77,8 miljarder kronor första kvartalet i år, vilket är en nedgång med 3 procent från motsvarande….

DI - 5 minuter sedan

SCB: Detaljhandeln sjönk 1,3 procent i april

Försäljningsvolymen i detaljhandeln, i fasta priser och kalenderkorrigerad, sjönk 1,3 procent i april, jämfört med samma månad föregående….

DI - 15 minuter sedan

Vi kan räkna med en nyemission modell större

Även om SAS kassaflöde var bättre än väntat i kvartalet börjar det bli kritiskt för bolaget om inte flygandet snart sätter igång..

DI - 15 minuter sedan

Nätmodehandlaren rusar 10 procent

Nätmodehandlaren Boohoos aktie steg med över 10 procent på torsdagsmorgonen efter bolagets tillkännagivande att de återstående 34 procenten….

DI - 15 minuter sedan

Lite lånefest skadar inte nu

På fredag släpper SCB siffror över hur mycket bankers och finansinstituts utlåning till hushållen växte i april..

DI - 15 minuter sedan

Peab lägger ned driften av flygplats

Byggbolaget Peab har beslutat att lägga ned driften av Ängelholm Helsingborg Airport tills vidare..

DI - 30 minuter sedan

Kina godkänner ny kontroversiell säkerhetslag

Kinas folkkongress godkänner förslaget på en ny säkerhetsförordning i Hongkong, ett förslag som väckt stora protester i området..

DI - 45 minuter sedan

Fortsatt rekordlåg nivå för KI-barometern – men mindre pessimism om framtiden

KI:s barometerindikator, som sammanfattar läget i svensk ekonomi, steg med 4,1 enheter till 64,1 i maj, och tog därmed ett litet kliv uppåt….

DI - 1 timme sedan

Nya uppgångar att vänta när Stockholmsbörsen öppnar

Stockholmsbörsen ser ut att inleda torsdagens handel uppåt. Hittills under veckans gång har storbolagsindexet stigit över 4 procent..

DI - 1 timme sedan

Epiroc tar stor order från kopparjätte

Gruvutrustningsbolaget Epiroc har tagit en ”stor order” för utrustning och service i Chile..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.