YA > Nyheter

Wednesday, 03 June, 01:05

YA - 21 maj 20 kl. 09:23

Coronakrisen: Danmark öppnar snabbare än väntatDanmark inleder fas två i återöppnandet av landet snarare än väntat. Det står klart efter mer än tio timmars förhandlingar mellan Folketingets partier, enligt Danmarks Radio..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Folketingets, Danmarks Radio

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Coronakrisen, Danmarköppnar , snabbare, än, väntat
Kristianstadsbladet - 21 maj 20 kl. 09:15

Coronakrisen: Danmark öppnar upp snabbare än väntat

Danmark inleder fas två i återöppnandet av landet snarare än väntat. Det står klart efter mer än tio timmars förhandlingar mellan Folketingets partier, enligt Danmarks Radio..

Sydsvenskan - 19 apr 11 kl. 23:58

Danmark skärper språkkraven igen

600 timmar danskaundervisning kan krävas - kostar 50 000 danska kronor.
I november fick Danmark ett nytt poängsystem för utlänningar från icke-EU-länder som vill bo med permanent uppehållstillstånd i Danmark med sin danska maka/make. Då låg språkkravet på ?

PI - 20 apr 11 kl. 01:02

Danmark skärper språkkraven för invandrare ytterligare

DANMARK I november infördes ett nytt poängsystem för invandrare från icke-EU-länder som vill bosätta sig i Danmark, något som minskade antalet PUT dramatiskt. Då var språkkravet att man klarar att kommunicera med ett ”ytterst enkelt språk”, något som nu skärps i form av sexhundra danskalektioner på egen bekostnad. Regeringen vill tillsammans med Dansk Folkeparti höja språkkravet från en tidigare A1-minus-nivå till A2, vilket motsvarar kraven för främmande språk i folkskolans nionde årskurs.

IDG - 28 apr 20 kl. 09:35

It-branschen trycker på Ygeman i coronakrisen – "ställ om nu"


Coronakrisen har lett till att digitaliseringen går mycket snabbare. Och nu uppmanar IT&Telekomföretagen regeringen att ta vara på tillfället. ”Nu har vi ett momentum – ställ om nu”, säger förbundsdirektör Åsa Zetterberg..

Computer Sweden - 28 apr 20 kl. 09:35

It-branschen trycker på Ygeman i coronakrisen – "ställ om nu"


Coronakrisen har lett till att digitaliseringen går mycket snabbare. Och nu uppmanar IT&Telekomföretagen regeringen att ta vara på tillfället. ”Nu har vi ett momentum – ställ om nu”, säger förbundsdirektör Åsa Zetterberg..

Sydsvenskan - 17 nov 11 kl. 08:45

Danmark är himmelriket

Arkivfoto: Lars Dareberg 2011
Högre löner, bättre målvakter och utmärkt teknik lockar svenskorna över Sundet.
Sveriges VM-trupp har sex spelare med dansk prägel. Bland namnen som sticker ut finns Isabelle Gulldén, Linnea Torstenson och Johanna Ahlm.

Nyheter 24 - 23 sep 15 kl. 07:51

Därför har Sverige och Danmark så olika syn på invandring

Att invandringspolitiken och synen på invandring skiljer sig åt om man jämför Sverige och Danmark är knappast en nyhet. Men varför är det så att två länder som i övrigt är väldigt lika har så olika syn på frågorna? Det har Karin Borevi, lektor i statsvetenskap vid Södertörns högskola, undersökt och hittat svaret på.

BT - 23 mar 20 kl. 16:20

Snabbare bygglov ska gynna lokala företag

Snabbare handläggningstider för bygglov – det är en åtgärd Marks kommun gör för att underlätta för lokala företag under coronakrisen..

Sydsvenskan - 03 nov 11 kl. 06:30

Svensk blåslampa på Danmark

Sveriges handelsminister Ewa Björling är besviken på att Danmarks avgående borgerliga regering ägnade för lite kraft åt att eliminera gränshinder över Öresund. - Jag ska nu agera blåslampa på Manu Sareen, min nye danske kollega, säger hon.
Vid Nordiska rådets session i Köpenhamn uppstod igår en lång debatt om vad de nordiska regeringarna gjort för att bli av med de gränshinder som sätter stopp för arbetspendling mellan Nordens länder.

Fler nyheter från YA

YA - 5 minuter sedan

Bengt Göran Svensson: Bara en blind missar denna välorganiserade förnedring

Carl Bengtsson tycker att det finns vinnare i att tillåta folk förnedras för några enstaka mynt. (YA 30 maj ”Bara vinnare i tiggerifrågan”)..

YA - 15 minuter sedan

Karin Nilsson: Vidrigt hur människor har smittats och avlidit på äldreboenden

Jag blir inte alls förvånad när jag läser artikeln om Bo och Lena och deras försök att få hemtjänsten att använda munskydd. .

YA - 45 minuter sedan

Centerpartister: Oron för gruvdrift på Österlen finns kvar

Vi är många som oroar oss för hälsan och jobben i samband med coronakrisen. Men andra orosmoln, från tiden före pandemin, har inte försvunnit. Ett sådant är planerna på gruvdrift på Österlen..

YA - 45 minuter sedan

En utställning laddad med berättelser

Tjörnedala konsthall öppnar säsongen med en utställning som är både luftig och laddad med berättelser och symbolik. Efter att ha hållit stängt under våren är det en efterlängtad start på konstsommaren i Baskemölla, skriver YA:s konstrecensent Carolina Söderholm..

YA - 1 timme sedan

Från Kristianstad till New York

Gustaf lämnade sin far och mor i Villands Härad och sökte ett bättre liv långt hemifrån. I storstaden New York, som han visste så lite om. Det var nu för mer än hundra år sedan och berättelsen om sin långväga släkting inleder debuterande Anders Bromans roman ”Tobakshandlaren på Broadway”.

YA - 1 timme sedan

Patrik vill lära ut hur man överlever livet

För fem år sedan fick Patrik Ek diagnosen HUVS. En ovanlig sjukdom som förändrat hans liv. Patrik väljer att fokusera på det positiva och får kraft av att vända det han är med om till att han sedan kan lära ut sina erfarenheter till andra..

YA - 1 timme sedan

Begravning:Göte Persson

YA - 1 timme sedan

Nästa fullmäktige hålls på biografen

På vårens sista möte i kommunfullmäktige ska åter alla ledamöter vara på plats. Mötet hålls på Flora..

YA - 1 timme sedan

Coronaeffekten: Jag har blivit för fet för en truck

Somliga människor bliva magra av coronatider, andra bli feta. Jag har blivit fet..

YA - 1 timme sedan

90 procent av presentkorten utnyttjades

Det blev lite av en ketchupeffekt för kommunens presentkort som ska stödja de lokala företagen. När sista datumet passerat hade 3 860 av cirka 4 200 utnyttjats. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.