Nyteknik > Teknik

Tuesday, 26 May, 15:41

Nyteknik - 21 maj 20 kl. 06:00

Kurser för yrkesverksamma på JTH lyfter industrinTekniska Högskolan i Jönköping (JTH) vid Jönköping University utvecklar kurser i livslångt lärande i samverkan med industrin. Kursdeltagarna får ett kompetenslyft inom kunskapsintensiv och innovativ produktrealisering..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
JTH, Ho, Jo, University

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kurserför , yrkesverksamma, JTH, lyfter, industrin
DI - 18 okt 16 kl. 09:38

Börsen: Com Hem lyfter i öppningen

Stockholmsbörsen öppnar tisdagens handel med stigande kurser. Com Hem lyfter på en stark rapport..

SmålandsPosten - 14 nov 14 kl. 10:02

18 miljoner till kurser i hållbart träbyggande

Genom en 18-miljonerssatsning från KK-stif­telsen ska Linnéuniversitetet erbjuda kurser inom hållbart träbyggande. Distanskurserna sker i nära samarbete med trä- och byggbranschen och riktar sig mot personer som är yrkesverksamma.
Projektet inleddes redan för två år sedan och ingår i KK-stiftelsens satsning Expertkompetens för inno­vation med syfte att stötta utbildning på avancerad nivå inom områden där näringslivet anser att det finns goda förutsättningar för innovation och utveckling.

Regeringen - 19 feb 18 kl. 16:20

Uppdrag att genomföra pilotprojekt för flexibla korta kurser för yrkesverksamma specialister

Regeringen uppdrar åt Verket för innovationssystem (Vinnova) att genomföra insatser för att stärka kompetensförsörjningen inom strategiskt viktiga områden. Insatserna ska främja det livslånga lärandet genom ett mindre antal pilotprojekt gällande flexibla korta högskolekurser på avancerad nivå för redan yrkesverksamma specialister..

Vestmanlands Läns Tidning - 17 apr 20 kl. 12:45

MDH startar kurser för arbetslösa i coronatider

Mälardalens högskola startar kurser som främst vänder sig till yrkesverksamma som blivit....

Dagensanalys.se - 14 feb 20 kl. 16:39

Tips om kurser i digital marknadsföring på distans

Med kurser i digital marknadsföring lyfter du din kompetens till nya högre nivåer. Kurserna blandar teoretiska delar med praktiska moment där du själv får lära dig att hantera verktyg som behövs. Tillsammans med Dagensanalys erbjuds en rabatt på 10 procent på alla kurser.

Dalarnas tidningar - 16 dec 15 kl. 11:40

Hagströms musikskola öppnar i Dalarna med yrkesverksamma musiker som lärare

I februari drar undervisningen i gång på Wallinskolan i Borlänge, där det även blir premiär för Borlänge pop & soulkör. Senare under 2016 kommer kurser att påbörjas i Falun. Dessutom startar "Bykören!

DN - 21 feb 18 kl. 20:00

Högskolestudier: Korta kurser ska locka medelålders till vidareutbildning

Regeringen satsar 20 miljoner kronor på nya, avancerade fortbildningskurser för yrkesverksamma mitt i livet. Pilotprojektet pågår till 2020 och handlar om korta, flexibla högskolekurser. Tjänstemannafacken applåderar..

DN - 29 okt 18 kl. 10:15

Kurser i ”svenskt” föräldraskap lyfter barnens rätt att må bra

Under de senaste åren har det kommit tiotusentals barn till Sverige med sina föräldrar. De utgör en utsatt grupp. I Stockholm satsar man nu på kurser med temat ”Föräldraskap i Sverige” för att främja nyanländas utveckling och för att stötta dem i deras delvis annorlunda roll som mammor och pappor i ett nytt land..

Affärsvärlden - 20 maj 11 kl. 13:16

Bolagen som lyfter index

H&M är sorgebarnet på börsen idag. Men som helhet står index emot och lyfter något trots fallande kurser runt om i Europa..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

RNB lyfter på börsen

Handeln på Stockholmsbörsen inleddes med stigande kurser. Efter cirka en kvart hade OMXS-index gått upp med 0,7 procent till 306,5. Uppgången var i linje med utvecklingen på de ledande börserna i Europa och Asien.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 30 minuter sedan

Forskarna pressade fram 44,2 terabit per sekund i vanliga fiberkablar

Med redan befintlig teknik och ett optiskt chip har forskare lyckats pressa fram en internethastighet på 44,2 terabit per sekund. Det är världsrekord..

Nyteknik - 1 timme sedan

Ljusare moln ska skydda korallerna: ”100 biljoner droppar per sekund”

Med hjälp av en vattenkanon har australiska forskare för första gången i världen testat utrustning som kan göra moln ljusare..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Så löser du upp säkerhetsknutarna i molnet

IT-säkerhetschefer kämpar ofta med begränsade personalresurser i en allt mer komplex och hybrid molnmiljö, samtidigt som cyberkriminella utnyttjar oaktsamma användare och luckor i molnsäkerheten. Men det finns sätt att arbeta proaktivt och agilt med sin molnsäkerhet – här är några exempel..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Uppgifterna om enorma avloppsutsläpp i Öresund chockerar

Att Köpenhamn på fem år släppt ut 35 miljarder liter orenat avloppsvatten i Öresund chockerar miljödirektören på Skånes länsstyrelse. ”Det är så extrema mängder”, säger Annelie Johansson..

Nyteknik - 5 timmar sedan

De får din Model 3 att skilja ut sig från alla andra Teslor

Det är svårt att sticka ut när alla andra också kör en Tesla. Lösningen är att låta Newport Convertible Engineering kapa taket. Efter Model S har de nu gett sig på Model 3..

Nyteknik - 7 timmar sedan

WHO pausar test av malariamedicin mot coronaviruset

Världshälsoorganisationen WHO stoppar tills vidare kliniska tester av malariamedicinen hydroxiklorokin och klorikin mot covid-19..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Mercedes: Syntetiskt bränsle har ingen framtid

Förbränning har inte framtiden för sig, i varje fall inte i bilar. Så avfärdar Mercedes tanken på motorer drivna av någon form av syntetiskt bränsle. "Vi har tagit det raka beslutet att vår väg framåt är elektrisk", säger Markus Schäfer..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Svåra satellitförsöket misslyckat för Virgin Orbit

Den brittiske miljardären Richard Branson har åkt på ett bakslag i försöken att kunna få upp satelliter i rymden..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Miljonstöd till svensk startup – siktar på nästa generations batterier

Energimyndigheten ger nio miljoner kronor i stöd till två batteriföretag i Uppsala. Syftet är att demonstrera tillverkning av ett nytt natriumjonbatteri..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Nytt avslöjande: Miljarder liter kloakvatten ut i Öresund

Planerna på att släppa ut stora mängder orenat avloppsvatten från Köpenhamn i Öresund under fem dagar har väckt uppståndelse i både Sverige och Danmark. Planerna har skjutits upp men nu avslöjas att betydligt större mängder kloakvatten har släppts ut i havet de senaste åren..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.