Nyteknik > Teknik

Tuesday, 26 May, 03:00

Nyteknik - 21 maj 20 kl. 06:00

Så ökade Pågen sin kapacitet – och kvalitetInget slår smaken och doften av nybakat bröd och dagsfärskt bröd säljer alltid bäst. Men, då dagsfärskt bröd måste bakas och levereras samma dag utgör det en stor utmaning för bagerier. Så här lyckades Pågen öka både sin kapacitet och sin produktivitet..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Pågen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , ökade, Pågensin , kapacitetoch , kvalitet
Supermiljöbloggen - 07 apr 15 kl. 19:06

Regeringen storsatsar på järnvägen

Miljöpartiet och socialdemokraterna vill öka järnvägsunderhållet och avsätter därför 1,25 miljarder kronor per år. Senast 15 april presenteras regeringens vårbudget, som även ska visa den ekonomiska riktningen för mandatperioden. Vid en presskonferens idag annonserade statsminister Stefan Löfven tillsammans med Gustav Fridolin, Åsa Romson och Magdalena Andersson ut några av de viktigaste budgetnyheterna.

Cornucopia - 01 sep 14 kl. 15:57

Centerpartiet: Inga reformer på grund av flyktingvågen - Södermalm kan ta emot 49 000 flyktingar

Som enda riksdagsparti har nu (c)enterpartiet svarat på frågan om Migrationsverkets finansieringsbehov om 48 miljarder SEK under den kommande mandatperioden. Beskedet är att alla politiska reformer stoppas och inga sådana kommer ske under mandatperioden då flyktingarna går före allt annat, samt att hela landet ska ta lika stort ansvar - vilket kan översättas till att Södermalm ska ta emot 49 000 flyktingar.

Skilj på sak och person.

YLE - 27 okt 15 kl. 10:49

Anvias omsättning ökade kraftigt

Anvia fortsätter att växa. Under årets första nio månader ökade koncernens omsättning med 20 procent jämfört med samma period i fjol. Den steg från 79,5 miljoner till 95,7 miljoner euro.

Kristianstadsbladet - 08 sep 12 kl. 08:29

Kategori 13-15 år: Vägen till VM


Gonzales körde sakta uppför berget. Den ljusblå lastbilen kämpade sig upp meter efter meter. Han var en fattig man, det kunde ingen säga emot, men han hade haft tur.

Expressen - 17 nov 14 kl. 16:22

Expert: Konsekvens av ökade närvaron

Den franska luftkränkningen är en konsekvens av den ökade militära närvaron i Östersjön. Det säger Stephan Persson-Tyrling, chef för sektionen för luftoperationer på Försvarshögskolan, och menar att det troligtvis var ett misstag. – Jag tror att vi kommer få se mer av det här.

YLE - 14 dec 17 kl. 16:37

Avfallsmängderna i Skärgårdshavet ökade

Det nya servicefartyget Roopes ökade kapacitet har gjort sopinsamlingen effektivare i Skärgårdshavet..

Skånskan - 23 dec 15 kl. 06:00

Godstågen dundrar förbi utanför deras sovrum

Kävlinge/Lomma När tunneln genom Hallandsås invigdes häromveckan innebar det samtidigt att antalet godståg ökar kraftigt på Lommabanan.
För Hans Svensson och hans fru Kajsa Brodén innebär det att ännu fler bullrande godståg dundrar förbi åtta meter från deras sovrum. – Jag hör inte vad du säger, ropar Hans Svensson till fotograf Hall när denne försöker instruera var han ska titta när tåget rusar förbi hans tomtgräns.

BT - 18 sep 14 kl. 19:21

Vägen stängs: "En jätteseger"

Nu stängs Skansenvägen i Viskafors för genomfartstrafik. När väg 1610 mellan Viskafors och Rydboholm stängdes tiofaldigades trafiken på villagatan. – Förnuftet har segrat, säger Mikael Wendt som bor utmed vägen.

Trelleborgs Allehanda - 18 jan 13 kl. 06:35

Allvarliga trafikolyckor ökade i Trelleborg 2012

Akriv: Tom Wall
Förra året minskade antalet dödade och svårt skadade i trafiken både i landet i stort och i Skåne län. Men i Trelleborgs kommun ökade i stället siffrorna. Tre dödsolyckor och nitton svåra olyckor hade inrapporterats till Transportstyrelsen fram till och med oktober.

Skånskan - 29 apr 19 kl. 10:35

Lovande skräck som inte håller hela vägen

Litteratur/recension BOK
Staden
Författare: Camilla Sten Förlag: NorstedtsThe Blair Witch Project i svensk boktappning. Det är min första association när jag börjar läsa Camilla Stens skräckroman Staden. Fast i Staden handlar det förstås inte om ett dokumentärt material som hittas efter att upphovspersonerna har försvunnit.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 10 timmar sedan

Ny studie visar att medicinen kortar covidvård

Det experimentella läkemedlet Remdesivir förkortar vårdtiden för covidpatienter, enligt en preliminär studie i New England Journal of Medicine..

Nyteknik - 11 timmar sedan

Telias 5g-invigning får operatörerna att kivas om vem som är först

5g har kommit till Sverige. Åtminstone om man får tro de svenska operatörerna..

Nyteknik - 11 timmar sedan

Den livsviktiga logistiken

En välfungerande logistik är inte längre en lyx, istället har det blivit en hygienfaktor. Men vad händer när allt ställs på ända under en kris som COVID-19? Helt plötsligt står logistiken i centrum och pressen på branschen ökar ytterligare..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Plattformen har stuvat hela drivlinan i hjulen

Israeliska REE Automotive hävdar att deras plattform revolutionerar hur elbilen byggs. Hela drivlinan, med elmotorer, fjädring, styrning och bromsar, sitter i hjulen. .

Nyteknik - 12 timmar sedan

Nya tekniken som gör industriproduktion smart och proaktiv

Driftstopp kostar svenska företag många miljarder kronor varje år. Den genomsnittliga kostnaden bland svenska företag beräknas till i genomsnitt ca 300 miljoner kronor per företag och år, enligt en undersökning från CA Technologies..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Tysk VW-dom ändrar inte svenska biljättens syn

Volkswagen förlorade ytterligare en dom i spåren av avgasfusket som avslöjades 2015. Men för svenska bilägare har den tyska domen ingen betydelse, inte enligt svenska Volkswagen i alla fall..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Undersökning: Distansarbete påverkar inte anställdas engagemang

Två månader med hemmajobb - men anställda håller engagemanget uppe. Man har dessutom haft en bra balans mellan arbete och fritid. Det visar en färsk undersökning från Brilliant Future..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Studie: Distansarbete påverkar inte anställdas engagemang

Två månader med hemmajobb - men anställda håller engagemanget uppe. Man har dessutom haft en bra balans mellan arbete och fritid. Det visar en färskt studie från Brilliant Future..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Volvo: ”Klokt beslut att pausa – det går inte att låtsas som det regnar”

REPLIK. Vi tog beslutet att pausa verksamheten för att skydda företaget och våra medarbetare. Det var ett klokt beslut, skriver Lars Stenqvist, teknisk direktör Volvokoncernen, i en replik..

Nyteknik - 15 timmar sedan

USA drar igång bemannade rymdfärder igen – historisk händelse för Spacex

På onsdag är det dags. USA återupptar arbetet med rymdfärder i egen regi. Elon Musks bolag Spacex ska stå för uppskjutningen när två Nasa-astronauter transporteras till den internationella rymdstationen ISS..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.