SVT > Utrikes

Sunday, 07 June, 08:55

SVT - 21 maj 20 kl. 09:12

Över två miljoner evakuerade i BangladeshVindbyar på upp till 185 kilometer per timme mättes upp när orkanen drog in över fastlandet..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Bangladesh

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Över tvåmiljoner , evakueradei , Bangladesh
Sydsvenskan - 30 maj 17 kl. 04:41

300 000 evakuerade i Bangladesh

Cyklonen Mora har nått kusten i Bangladesh med vindar upp till 32,5 meter per sekund, efter att myndigheter evakuerat mer än 300 000 människor från lågt belägna kustsamhällen. Den kraftiga stormen träffade kusten mellan Cox's Bazar och hamnstaden Chitt.

Helsingborgs Dagblad - 30 maj 17 kl. 04:41

300 000 evakuerade i Bangladesh

Cyklonen Mora har nått kusten i Bangladesh med vindar upp till 32,5 meter per sekund, efter att myndigheter evakuerat mer än 300 000 människor från lågt belägna kustsamhällen. Den kraftiga stormen träffade kusten mellan Cox's Bazar och hamnstaden Chitt.

GöteborgsPosten - 30 maj 17 kl. 06:44

300 000 evakuerade i Bangladesh

Cyklonen Mora har nått kusten i Bangladesh med vindar upp till 32,5 meter per sekund, efter att myndigheter evakuerat mer än 300 000 människor från lågt belägna kustsamhällen..

UNT - 30 maj 17 kl. 06:44

300 000 evakuerade i Bangladesh

Cyklonen Mora har nått kusten i Bangladesh med vindar upp till 32,5 meter per sekund, efter att myndigheter evakuerat mer än 300 000 människor från lågt belägna kustsamhällen..

DN - 30 maj 17 kl. 07:17

300.000 evakuerade i Bangladesh

Cyklonen Mora har nått kusten i Bangladesh med vindar upp till 32,5 meter per sekund, efter att myndigheter evakuerat mer än 300.000 människor från lågt belägna kustsamhällen..

SVT - 09 nov 19 kl. 14:30

Cyklon har slagit till mot Bangladesh och Indien – två miljoner människor evakuerade

Cyklonen Bulbul har slagit till mot södra Bangladesh och Indien. Två dödsfall har rapporterats. Hittills ska drygt två miljoner människor ha evakuerats..

DN - 20 maj 20 kl. 16:04

Miljontals evakuerade när supercyklon drar in

Regnoväder och kraftiga vindar härjar i två delstater i östra Indien samt delar av Bangladesh när en kraftig cyklon nu börjar dra in över….

BT - 11 jan 15 kl. 07:17

"Vi är en positiv kraft i Bangladesh"

Gina Tricot skäms inte för sina affärer i Bangladesh, tvärtom uttrycks stolthet för att företaget är med och bygger upp landet. – Vi gör mer gott i Bangladesh än vi gör affärer, säger Per-Johan Swartling som är administrativ direktör. Han, CSR-chef Anna-Karin Wårfors och hållbarhetschef Marcus Bergman tycker att skildringen av fattigdomen och utmaningarna i Bangladesh är korrekt beskrivna i BT:s artikelserie om Textilindustrin i Bangladesh.

Supermiljöbloggen - 22 nov 14 kl. 10:05

Klimatförändringar i Bangladesh tvingar tusentals människor på flykt

GÄSTINLÄGG: Merry Huang är som gästforskare på the International Centre for Climate Change and Development (ICCCAD) i Bangladesh. Här beskriver hon klimatförändringarnas konsekvenser på lokalbefolkningen. Bangladesh förknippas ofta med fattigdom och naturkatastrofer och är idag ett av de länder som drabbas värst av de globala klimatförändringarna.

Nyheter 24 - 28 sep 11 kl. 17:19

Arla mjölkar fattiga på pengar i Bangladesh


En ny rapport visar att Arla tvingar fattiga mjölkbönder i Bangladesh att sälja mjölken till underpris. Stora EU-bidrag gör att bönderna inte har en chans att konkurrera med Arlas prissättningar. DANMARK.

BT - 27 feb 14 kl. 19:06

Joy Rahman död i Bangladesh

Joy Rahman, friad för ett mord på en kvinna i Sverige, har dött, skriver expressen.se. Sveriges ambassad i Dhaka, Bangladesh, bekräftar uppgiften för tidningen.

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Sydstatsflaggan förbjuds hos USA:s marinkår

USA:s marinkår förbjuder sydstatsflaggan på sina baser och arbetsplatser. Ordern kommer samtidigt som protesterna efter det dödliga ingripandet mot George Floyd har väckt nytt liv i frågan om historiska statyer och symboler som uppfattas som rasistiska..

SVT - 5 timmar sedan

100 miljoner människor kan hamna i fattigdom i Indien

Indiens premiärminister sätter landets ekonomi högst på prioriteringslistan. Då 100 miljoner människor kan hamna nedanför fattigdomsgränsen på grund av coronapandemin i landet. – Fattiga och outbildade människor som blivit av med jobbet lider, säger busschauffören Gangaram..

SVT - 12 timmar sedan

Protester i Libanon mot regeringen

Hundratals libaneser tog till gatorna på lördagen för att protestera mot regeringens hantering av den djupa ekonomiska kris som landet befinner sig i. Säkerhetsstyrkor svarade med gummikulor och tårgas..

SVT - 16 timmar sedan

Nytt ras i Nordnorge – orsakade stort hål

Tidigare i veckan drogs åtta hus ner i havet i norska Alta. Nu har ett nytt ras har ägt rum i samma område i Nordnorge – som orsakade ett stort hål i E6:an..

SVT - 18 timmar sedan

Nästan 600 sjukvårdsarbete bekräftade döda i USA

Journalister på The Guardian och Kaiser Health News driver ett projekt för att dokumentera och hylla all sjukvårdspersonal som mist livet i coronapandemin i USA. 586 dödsfall bland vårdanställda i USA har hittills bekräftats av journalisterna – betydligt fler än vad USA:s folkhälsomyndighet har i sin statistik..

SVT - 19 timmar sedan

Bolsonaro vill hoppa av WHO

I Brasilien har det beslutats att polisen inte får gå in i städernas fattigaste områden, de så kallade favelorna. Samtidgt har landets president Jair Bolsonaro sagt att Brasilien kan göra som USA och lämna WHO..

SVT - 23 timmar sedan

75-årig man till sjukhus efter att ha knuffats av polis i USA

Två poliser i Buffalo har stängts av efter att ha knuffat omkull en 75-årig man så att han fick allvarliga skador av fallet och nu vårdas på sjukhus. 57 poliser lämnar nu Buffalopolisens kravallstyrka i protest mot att deras kollegor har stängts av till följd av händelsen..

SVT - Igår: 03:28

Black Lives Matter-plats vid Vita huset döpt

Borgmästaren i Washington  DC, Muriel Bowser, har döpt det område nära Vita huset som har blivit ett epicentrum för de anti-rasistiska protester som präglat USA den senaste tiden till Black Lives Matter-platsen..

SVT - Igår: 21:34

Felaktiga påståenden om protesterna i USA sprids till miljoner

Protesterna i USA har omgärdats av en rad felaktiga eller vilseledande påståenden – ofta i samband med bilder. President Donald Trump själv har delat ett klipp av en brutal misshandel tillsammans med påståendet att offret försvarade sin butik mot demonstranter. Men enligt polisen stämmer inte påståendet – och längre klipp från samma händelse visar på en mer komplex historia..

SVT - Igår: 20:43

WHO ändrar riktlinjer om munskydd – bör användas i folkmassor

Världshälsoorganisationen WHO uppdaterar sina riktlinjer om munskydd. Munskydd bör användas i folkmassor och på andra platser där det är svårt att hålla avstånd, enligt WHO. – Till exempel i kollektivtrafiken och andra mindre utrymmen, säger WHO-chefen Tedros Adhanom Ghebreyesus..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.