GT > Nyheter

Tuesday, 26 May, 01:55

GT - 21 maj 20 kl. 08:42

Varför hörsammade inte Odenjung kritiken?Varför har ingen kvalitetssäkring eller lägesanalys genomförts inför skolplaceringarna i Göteborg, skriver Jörgen Fogelklou (SD) och Agneta Kjaerbeck (SD)..
Läs mer på GT
Läs mer om:
Odenjung, Göteborg, Jörgen Fogelklou, Agneta Kjaerbeck

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Varför hörsammadeinte , Odenjung, kritiken
GT - 23 okt 19 kl. 15:50

Helen Odenjung lämnar Liberalernas partiledning

Efter 12 år lämnar Helene Odenjung Liberalernas högsta partiledning. Det berättar hon i en intervju för DN. – Jag har meddelat valberedningen att jag avböjer omval till presidiet, säger Helene Odenjung till DN.

GT - 12 feb 17 kl. 08:55

Hårda kritiken mot S-topps direktörslön

GT:s avslöjande om att den biträdande direktören Martin Öbo i sista sekund sa nej till tjänsten som ny fastighetsdirektör, men trots det kan ta ut direktörslönen på 103 000 i månaden, rör upp känslorna.Nu säger Liberalernas Helene Odenjung att hon helt tappat förtroendet för Jahja Zeqiraj (S), som ligger bakom speciallösningen.– Han har visat att han wheelar och dealar istället för att följa regler.

Expressen - 04 apr 17 kl. 12:29

Kritiken mot HA-jobben: "Så man får hjärnblödning"

Efter avslöjandet om att en framträdande Hells Angels-medlem fått ett skattefinansierat nystartsjobb på en ökänd strippklubb i Göteborg riktas kritik mot både Arbetsförmedlingen och nystartsjobben som system.L-toppen Helene Odenjung menar att agerandet går stick i stäv med arbetet mot den kriminella gängmiljön.– Vi har ju länge jobbat för att man ska försvåra för kriminella gäng.

YLE - 22 aug 17 kl. 20:48

Den misstänkte gärningsmannen i Åbo ville ansluta sig till IS - myndigheterna hörsammade inte varningarna

Den huvudmisstänkta för knivhuggningarna i Åbo kallade finländare för otrogna och ville ansluta sig till IS. Det är oklart varför myndigheterna inte hörsammade tipsen om att mannen var farlig. Enligt uppgifter som Yle har fått har mannen vid namn Abderrahman Mechkah uppgett fel namn för de finländska myndigheterna och dessutom skrutit om att han gjort det.

GöteborgsPosten - 15 nov 13 kl. 20:27

Odenjung omvald i FP-ledningen

Folkpartiets landsmöte omvalde på fredagen göteborgaren Helene Odenjung som partiets 1:e vice ordförande.

GöteborgsPosten - 01 apr 14 kl. 05:00

Helene Odenjung (FP) vill öka byggandet

Tidigt på morgonen är det Slottsskogen runt med stavar som gäller för Helene Odenjung. Just här vill hon inte bygga bostäder men annars tycker hon att Göteborg behöver växa upp som stad..

GöteborgsPosten - 29 jun 14 kl. 17:50

Odenjung (FP) imponeras inte av S vallöfte

Max 15 i barngruppen. Socialdemokraterna vill införa ett maxtak för de allra yngsta barnen i förskolan.- Jag ser det som valfläsk, säger Helene Odenjung (FP), kommunalråd i Göteborg..

GöteborgsPosten - 20 apr 17 kl. 20:46

Odenjung om skolkommissionen: "Jag är jättebesviken"

Skolkommissionens förslag för att lyfta den svenska skolan sågas av Helene Odenjung (L), kommunalråd i Göteborg. Men hennes politiska motståndare, kommunalrådet Karin Pleijel (MP), välkomnar den nationella strategin..

GöteborgsPosten - 12 okt 17 kl. 21:16

Odenjung (L): Föräldrarna borde kompenseras

Liberalernas kommunalråd Helene Odenjung tycker att en kompensation borde betalas ut från kommunen i de fall där förskolan inte klarar sitt uppdrag..

GöteborgsPosten - 07 feb 18 kl. 16:52

Odenjung: "Man har inte tagit problemen i förskolan på allvar"

Politikerna är överens om vägen framåt för att råda bot på krisen i förskolan.
– Det är bra att de går med på våra förslag. Men det har gått så många år utan att de rödgröna har hanterat de här frågorna, säger Helene Odenjung (L)..

Fler nyheter från GT

GT - 6 timmar sedan

Måste Gui Minhai dö innan han kan hedras?

Kulturnämndens beslut att avslå förslaget om att ändra namn på Grönsakstorget till Gui Minhais torg hjälper inte en svensk medborgare som behöver allt stöd han kan få..

GT - 7 timmar sedan

Motorcykelolycka – ambulanshelikopter larmad

En motorcyklist har kört av vägen i Lilla Edet och vägen har fått stängas av.Ambulanshelikopter har larmats till platsen.– Vi är där och arbetar på platsen, säger Björn van der Kaay, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg..

GT - 7 timmar sedan

”Det är lite som att börja cykla igen”

I ett halvår har han gått utan klubblag.Men på måndagen blev det klart att Viktor Noring – senast i Kalmar FF – spelar för Falkenberg i år.– Saker och ting har stått stilla på fotbollsmarknaden de senaste månaderna.

GT - 8 timmar sedan

Breven i cellen: ”Ni kommer aldrig lösa Wilmas mord”

”Ni kommer aldrig lösa Wilmas mord”. Så stod det på lappen som den 23-årige pojkvännen lämnade i häktescellen när han fördes akut till sjukhus.Dagen dessförinnan skrev pojkvännen ännu en lapp som han lämnade för polis att hitta.

GT - 9 timmar sedan

M-toppen drar in miljoner – köpte sex av rumänsk kvinna

Mitt bland familjevillorna i det välbärgade området drevs en misstänkt bordell med kvinnor från Rumänien.Där köpte den moderate toppolitikern Hans Forsberg sex av en rumänsk kvinna.Ärendet utreds nu av Göteborgspolisens specialteam mot människohandel.

GT - 13 timmar sedan

Över 20 poliser har insjuknat i covid-19 på samma avdelning

Ett 20-tal poliser på grova brott-avdelningen i Göteborg har insjuknat i covid-19.Något som innebär konsekvenser för den redan hårt ansatta sektionen.– Det är inte bra.

GT - 13 timmar sedan

M-toppens ord till polisen: Hittade numret på hemsida

Polisen utreder koppleri efter misstankar om att bostaden fungerat som en lägenhetsbordell med tre kvinnor.M-politikern Hans Forsberg stoppades i trapphuset och erkände direkt.– Jag hittade kvinnans nummer på en hemsida, fick adressen och gick dit, berättade han för poliserna på plats..

GT - 18 timmar sedan

Två skadade efter bråk i lägenhet – förda till sjukhus

Under natten mot måndagen larmades polisen till en lägenhet i Vänersborg efter ett bråk.Där fanns två skadade personer som fördes till sjukhus i ambulans.Händelsen utreds som grov misshandel och gärningsmannen är på fri fot.

GT - 18 timmar sedan

Hur tänkte Hans Forsberg när han gick in på bordellen?

En bred offensiv över hela landet mot sexköpare – inte bara Paolo Roberto – borde skrämma bort män från lägenhetsbordellerna.Hur tänkte då Kungsbackas kommunalråd Hans Forsberg (M) när han köpte sex på en lägenhetsbordell av en kvinna från de fattigare delarna av Europa i lördags?Läste han debattartikeln i Göteborgs-Posten i fredags där Moderaterna krävde fängelsestraff för den som köper sex av människohandelsoffer?.

GT - 18 timmar sedan

Två till sjukhus efter voltolycka

Två personer har förts till sjukhus efter att en bil voltat av vägen mellan Alingsås och Borås på måndagsmorgonen.Enligt räddningstjänsten ska det inte handla om allvarliga skador..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.