BT > Nyheter

Wednesday, 03 June, 12:22

BT - 21 maj 20 kl. 08:11

Nu stärker vi äldreomsorgenDen här satsningen är efterlängtad för att kunna stärka äldreomsorgen, skriver Ann-Christin Ahlberg..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Ann-Christin Ahlberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu stärkervi , äldreomsorgen
BT - 05 maj 14 kl. 09:37

Äldreomsorgen måste få kosta

Just nu pågår en intensiv debatt om arbetsvillkoren i äldreomsorgen i Borås. Det är bra. I denna kvinnodominerade yrkesgrupp finns vardagens hjältar; de som tar hand om våra nära och kära, de som gör ett tungt jobb med tuffa arbetstider.

YLE - 09 okt 14 kl. 04:00

Viktigt att spara ryggen inom äldreomsorgen

Många som jobbar inom äldreomsorgen har problem med ryggen och nacken. Därför lönar det sig att satsa på ergonomin, visar en doktorsavhandling vid Åbo universitet. Kristiina Hellstén Kristiina Hellstén Bild: Yle/ Nora Engström Olika former av belastningsskador var orsaken till närmare hälften av alla sjukskrivningar inom äldreomsorgen vid Åbo stad i fjol.

YLE - 17 dec 13 kl. 11:31

Äldreomsorgen utvärderas i projekt

Kommunerna i Österbotten utreder vilka behov som finns inom äldreomsorgen och om kvaliteten håller måttet. Den nya äldreomsorgslagen som trädde i kraft i somras innebär en stor utmaning för kommunerna. Fokus ligger på att utveckla den öppna vården.

UT - 25 nov 14 kl. 12:07

Nu visar äldreomsorgen plus

Drygt 29 miljoner bättre än budget. Det är prognosen för helåret för Ulricehamns kommun. Tidigare krisdrabbade äldreomsorgen går numera plus.

Kristianstadsbladet - 7 timmar sedan

Kritiken mot äldreomsorgen: ”Ett totalt misslyckande från omsorgens sida”

Skolsköterskornas kritik blottar allvarliga brister i äldreomsorgen, menar omsorgsnämndens vice ordförande Kristina Lindbåge (S) som nu vill ha ”upp det på bordet”..

BT - 06 nov 13 kl. 13:38

Samla äldreomsorgen i en nämnd

Jag har det senaste året gång på gång fått signaler från anhöriga om omsorgstagare i Borås som vittnar om förändringar inom äldreomsorgen som uppfattas som försämringar. Det är dags att stanna upp och fråga oss varför omsorgstagare är missnöjda, skriver Annette Carlson (M). Den äldrevård som idag bedrivs i hemmen och på särskilda boenden bedrevs för bara tio år sedan i stor utsträckning på sjukhusens intensivvårdsavdelningar.

YLE - 17 nov 16 kl. 15:37

Elva miljoner ska bort från äldreomsorgen i Österbotten

Fler äldre borde bo hemma i Österbotten. Det är resultatet när elva miljoner måste skäras bort från äldreomsorgen i Österbotten i och med vårdreformen. Utveckla äldreomsorgen, det vill regeringen med ett av sina spetsprojekt.

YLE - 04 feb 14 kl. 16:59

"Närvårdarna väljer inte äldreomsorgen"

Närvårdarutbildningen har visst hängt med i utvecklingen inom äldreomsorgen - däremot är det få ungdomar som är intresserade av att jobba inom äldrevården. Sjukvårdslärare Monica Ståhlberg-Singh på Prakticum svarar på kritiken av närvårdarutbildningen. Socialråd Hanna Ahonen vid Valvira har kritiserat serviceboendena för att vara institutionaliserade och att åldringarna där har liten självbestämmanderätt.

YLE - 08 jun 15 kl. 04:45

Äldreomsorgen: Det offentliga och privata bör gå hand i hand

En åratal lång läkarbrist och ett veritabelt ambulansrally av äldre. Här några orsaker till varför Vasa gick in för samarbete med en privat aktör gällande läkartjänster i stadens äldreomsorg, särskilt på serviceboenden. Chefen för hem- och anstaltvården i Vasa Matti Paloneva berättar hur staden ändrade kursen i äldreomsrogen.

BT - 05 aug 14 kl. 09:08

Ljus framtid i äldreomsorgen

Vård och omsorg är en bransch med stora möjligheter – här och nu, och ännu mer i framtiden. Behovet av medarbetare är stort och kommer bara att öka, samtidigt som både yrket och arbetsmarknaden blir allt mer varierad och specialiserad. De allra flesta som arbetar inom äldreomsorgen tycker själva att deras arbete är viktigt och meningsfullt.

Fler nyheter från BT

BT - 45 minuter sedan

Amerikansk back till Brynäs

BT - 30 minuter sedan

Flygklubben om sorgen efter tragiska olyckan: ”Alla är väldigt ledsna”

Borås ultralätt flygklubb är i sorg efter tisdagens olycka där två personer omkom. Nu ställer de in alla flygningar de kommande dagarna. – Vi tänker mycket på familjen, det är en tragisk händelse, säger Craig Tivendale, ordförande i Borås ultralätt flygklubb.

BT - 30 minuter sedan

Utredning inleds mot Elitloppsvinnaren

I söndags vann Propulsion Elitloppet i imponerande stil. Nu anklagas stjärnhästen för att ha varit nervsnittad innan den blev svensk-ägd, vilket därmed kan ha stridit mot det svenska dopningsreglementet. Svensk travsport har beslutat att inleda en utredning..

BT - 1 timme sedan

Jan Lööf får tecknarstipendium

Konstnären och författaren Jan Lööf tilldelas 2020 års Knut V Pettersson-stipendium..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.