BT > Nyheter

Friday, 29 May, 16:52

BT - 21 maj 20 kl. 08:00

Arbetstagarna behöver sin semesterVi kräver nu en framtid med trygga anställningar där heltid är norm, skriver LO-företrädare i Sjuhärad..
Läs mer på BT
Läs mer om:
LO, Sjuhärad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Arbetstagarnabehöver sin , semester
YLE - 03 maj 17 kl. 07:36

Lång semester i juli eller några veckor här och där - så här borde ledigheten fördelas

Lagen garanterar att arbetstagare har rätt till 24 dagar semester under sommaren. Det är ändå arbetsgivaren som bestämmer hur de här dagarna kan tas ut. Sommarsemestern är för många årets höjdpunkt, men felplacerad kan den orsaka gnabb på jobbet.

YLE - 23 jun 14 kl. 11:32

Sjuk på lovet? Du har rätt till ny semester

Den som har oturen att gå och bli sjuk mitt under semestern har numera lagstiftad rätt att flytta semestern till senare. Lagändringen trädde i kraft i höstas. Den här sommaren är alltså den första livligare semestersäsongen med den nya regeln.

YLE - 30 sep 15 kl. 04:49

Vårdare och brandmän ger hellre avkall på semesterpeng än semester

Både vårdare och brandmän ser hellre att semesterpengen ryker än att de blir av med en vecka semester. Regeringens vill nu ta bort 30 procent av semesterpengen i stället för att röra helgtilläggen i lönen. Yle Västnyland frågade några nuvarande och tidigare skiftarbetare på Västra Nylands räddningsverk i Ekenäs och inom äldrevården i Ingå vad de anser om regeringens nya förslag.

YLE - 24 jun 19 kl. 19:58

De med högre lön har ofta också längre oavbruten semester - bara hälften av de unga arbetstagarna har ledigt i fyra veckor

En sammanhängande semester på fyra veckor är mer sällsynt hos låginkomsttagare och hos arbetstagare under 30. - Brist på sammanhängande semester är vanligen olagligt, säger Juri Aaltonen på tjänstemannaförbundet Erto..

Aftonbladet - 6 timmar sedan

Då ska du ta semester – så blir vädret i sommar

▸ I år lönar det sig inte att ta sen semester. I alla fall inte om man ska tro långtidsprognosen..

Dagens Medicin - 2 timmar sedan

Tre veckor semester för vårdanställda i Region Örebro

Den vårdnära personalen i Region Örebro kommer bara att få tre veckors semester i sommar. Beslutet är taget för att säkra covid-19-vården, rapporterar Vårdfokus. Den fjärde veckan får tas ut i höst.

YLE - 22 feb 17 kl. 13:16

Sipilä håller fast vid Finlandsmodellen - EK och arbetstagarna: Den har rasat samman

Statsminister Sipilä och arbetsmarknadsparterna ser olika på hur man ska komma överens om lönerna i Finland. Sipilä vill att parterna ska använda den nya så kallade Finlandsmodellen - medan arbetstagarna Sttk och Akava samt arbetsgivarsidan EK säger att modellen inte längre existerar. Sipilä försökte få arbetstagare och -givare att hålla fast vid den nya modellen för hur lönerna ska bestämmas i framtiden, den så kallade Finlandsmodellen.

YLE - 31 okt 19 kl. 16:56

Sex minuter mera per dag - nej tack säger arbetstagarna på verkstadsgolvet, samtidigt som förhandlingarna i teknologibranschen avbryts

Sex minuter mera arbete per dag. Arbetstagarna vill till inget pris hålla kvar en förlängning av arbetstiden och frågan har bromsat upp avtalsförhandlingarna i teknologibranschen. Det säger arbetstagarna på Ensto i Borgå, samtidigt som avtalet löper ut vid midnatt..

YLE - 28 jun 17 kl. 03:44

Semester krångligt för snuttjobbare - svårt att samla ihop lediga dagar

Semestersäsongen har kommit igång, men alla kan ändå inte gå ut på sommarbete i normal ordning. Speciellt snuttjobbare och personer med nollkontrakt kan ha svårt att ta ut betald semester på samma sätt som tillsvidareanställda. Emil, som är i början av sin karriär, har inte haft semester på fyra år men han klagar inte eftersom han ser flexibiliteten som en styrka på sitt CV.

YLE - 03 aug 16 kl. 06:30

Minst två veckor semester åt alla är inte omöjligt

Det finns en växande grupp finländare som inte har en laglig rätt till betald semester. De ska själva fixa ledig tid mellan snuttjobben eller frilansuppdragen och få det och gå ihop ekonomiskt. Och trots att visstidsjobbare och frilansare har klart sämre förmåner än fastanställda diskuteras inte problematiken i någon hög utsträckning.

Sydöstran - 09 feb 11 kl. 03:00

? Arbetstagarna bör involveras från start

RONNEBY I fjol slogs nattpatrullerna inom äldre- och handikappomsorgen samman. Fackets kritik inför sammanslagningen var hård.
Den äventyrar kontinuitet och trygghet i vårdtagarnas vardag, samtidigt som pressen på arbetstagarna ökar, menade facket..

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

Skolbeskedet välkomnas i Borås: ”Ett viktigt beslut”

På fredagen meddelade regeringen att gymnasie- och högskolorna får öppna upp och bedriva sin verksamhet som vanligt igen. Ett besked som togs emot med öppna armar av flera skolchefer i Borås. .

BT - 30 minuter sedan

Malmötoppen: "Jag hoppas det går snabbt"

Väntan har varit spänd – och beskedet om fortsatt stängda gränser ställer till det för Öresundsregionen. Men danska statsministern har nu öppnat för att förhandla fram en regional lösning..

BT - 45 minuter sedan

JUST NU: Olycka på R40 – köer mot Borås

En trafikolycka har inträffat på R40 i höjd med Bergsäter i riktning mot Borås. Räddningstjänst arbetar på platsen..

BT - 1 timme sedan

"Beskedet svensk skola väntat på"

Beskedet att gymnasier och högskolor snart kan öppnas igen tas emot med glädje. Enligt Skolverkets generaldirektör har beskedet särskilt stor betydelse för elever i behov av stöd..

BT - 1 timme sedan

Grattis pappa på 80-årsdagen!

Idag fyller min pappa 80 år. Han är nu officiellt jättegammal men han känns som vanligt. Lite långrandig ibland, men ändå den som har svar på allt, även när han har fel.

BT - 1 timme sedan

"Spotify är ingenting man kan leva på"

Coronakrisen har i princip satt stopp för branschens största inkomstkälla, konserterna. Nu ökar kritiken mot strömningsjättar som Spotify..

BT - 1 timme sedan

Glädje efter bageri-beskedet: ”Möte med chefen på måndag”

– Det känns underbart. Nu har de fått ändra sig, våra gubbar och tanter. Andreas Hallin, en av deltagarna som jobbar i bageriet, tar emot nyheten med stor glädje..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.