DN > Inrikes

Wednesday, 03 June, 19:58

DN - 21 maj 20 kl. 07:30

Per M: Fräls oss ifrån Guds uttolkareKåseri. För min ogudaktige och socialistiske morfar blev det förstås genant när tanterna i Husmodersföreningen började tissla.
Läs mer på DN
Läs mer om:
Guds, Husmodersföreningen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: PerM , Frälsoss , ifrån, Guds, uttolkare
Skånskan - 13 nov 16 kl. 14:53

Grovarbetande kyrkoherde

Idag för ex­akt ett år se­dan ge­nom­fö­rdes ter­ror­dåden i Paris där 130 män­ni­skor dödades av skott­loss­ningar och ex­plo­sioner på sex platser i cen­trala Paris och i för­orten Saint- De­nis. För Svenska kyr­kan i Paris har de här två dygnen fått stora kon­se­kvenser bland an­nat med krav på hög­re sä­ker­het. ERWP.

Barometern - 10 sep 13 kl. 07:41

I kyrkan ska alla känna sig delaktiga

Vi vill främja en öppen folkkyrka för alla där kyrkan välkomnar och ställer upp för alla. En kyrka som styrs av medlemmarna, direkt och via valda ombud.
Vi som kandiderar har olika bakgrund, kunskap och erfarenhet.

Alliansfritt Sverige - 17 mar 14 kl. 16:31

Reinfeldt har siffertrixat till sig ett gult kort

I gårdagens Agenda på SVT2 bjöds vi på en sifferspäckad debatt mellan Stefan Löfven och Fredrik Reinfeldt. I debatten hävdade den nuvarande statsministern att Socialdemokraterna har ett budgethål på elva miljarder kronor, Löfven menade att Reinfeldt hittar på och kör på sitt gamla vanliga siffertrixande. TT gjorde därför en faktameter som visar att Reinfeldt minsann har sin vana trogen och siffertrixade återigen iväg De siffror Reinfeldt använde kommer från Socialdemokraternas senaste budgetmotion.

Nyheter 24 - 01 jun 12 kl. 14:22

Nutley: "Svennis är den bästa tränaren England har haft"


KÄNDISSUPPORTERN. Filmregissören Colin Nutley om Sverige-England, Helena Bergströms skrik när han ser på tv och hyllningen av "Svennis". STOCKHOLM.

Alliansfritt Sverige - 19 aug 13 kl. 17:53

Genom att räkna bort de som solkar ner statistiken får Reinfeldt allt att se rätt bra ut

Emellanåt stöter statsminister Fredrik Reinfeldt på faktum i vårt samhälle som inte riktigt stämmer överens med hans världsbild. Då brukar han börja fiffla med siffrorna. Ett bra exempel på detta siffertrixande är från Reinfeldts sommartal.

BT - 26 mar 14 kl. 11:33

Bilden av Mark: Homofobi och skräck för kvinnliga präster

Begreppet Sjuhäradsbygden har alltid tidigare förknippats med tolerans, omsorg och kreativitet Nu håller Marks kommun på att rasera detta positiva omdöme genom att en liten del av kommunen oprovocerat angriper homosexuella såväl fysiskt som materiellt med våld och skadegörelse.
Man hoppas att någon kommuninnevånare med bibehållet civilkurage meddelar aktuell myndighet om denna kränkning. Detta är tyvärr inte den enda skandalen som drabbar kommunen.

SmålandsPosten - 31 dec 14 kl. 09:00

Lagerkvists förhållande till gud reds ut

ÄMNET FÖR Pär Lagerkvist-Samfundets årsskrift passar bra med tiden. Den här gången tar sig samfundet an Pär Lagerkvists förhållande till den delikata frågan om Guds existens. Närmare bestämt hur författarens tros- och livsåskådning kan komma till uttryck i hans verk.

Sydsvenskan - 11 feb 15 kl. 18:52

"Att inte bli behandlad riktigt på det sätt man önskat är numera att bli kränkt."

Kanske var president Barack Obamas intention bara att ge publiken lite perspektiv när han i förra veckan i ett tal jämförde den aggressivitet och blodtörst som IS visat prov på med liknande händelser som utförts av kristna i historien.Meningsmotståndarna var naturligtvis inte sena att fördöma uttalandet. ”Det mest provocerande en president sagt på flera decennier”, enligt Virginias förre guvernör, republikanen Jim Gillmore.

Helsingborgs Dagblad - 11 feb 15 kl. 18:52

"Att inte bli behandlad riktigt på det sätt man önskat är numera att bli kränkt."

Kanske var president Barack Obamas intention bara att ge publiken lite perspektiv när han i förra veckan i ett tal jämförde den aggressivitet och blodtörst som IS visat prov på med liknande händelser som utförts av kristna i historien.Meningsmotståndarna var naturligtvis inte sena att fördöma uttalandet. ”Det mest provocerande en president sagt på flera decennier”, enligt Virginias förre guvernör, republikanen Jim Gillmore.

Skånskan - 22 jun 18 kl. 08:00

Läs vår skånska sommarthriller!

Den nyutkomna thrillern En helt vanlig familj är redan såld till 29 länder. I centrum för handlingen står just en alldeles vanlig familj i en villaförort till Lund. När dottern i familjen anklagas för mord rasar hela deras tillvaro samman.

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Två svenska filmer om porr och influerare utvalda av Cannes

Filmfestivalen i Cannes ställdes in, men nu släpps ändå ett program med Cannes-märkta filmer..

DN - 30 minuter sedan

Thailändska myndigheter stoppar bärplockare

Thailands ambassad i Stockholm avråder bärplockare från att komma till Sverige. Därmed ser det ut att bli ännu svårare för de svenska….

DN - 1 timme sedan

Chatt: Ställ frågor till 12 läkare om covid-19

Hur lätt smittar covid-19? Vad händer om man får det när man är gravid? Hur går intensivvården till av dessa patienter och vad vet vi om….

DN - 1 timme sedan

Coronakrisen 3 juni: Det behöver du veta

DN sammanfattar nyheterna om coronakrisen onsdag den 3 juni 2020..

DN - 2 timmar sedan

Uppgifter: Beslut om eventuella åtal väntas under onsdagen

Minnesotas justitiedepartement kommer under onsdagen att lämna sitt beslut om det kommer att bli någon form av åtal mot de fyra poliser som….

DN - 2 timmar sedan

Fritt fram att resa inom Italien

På onsdagen försvann Italiens reserestriktioner med några få undantag. Flygplatsen Linate i det hårt coviddrabbade Milano öppnade också upp….

DN - 2 timmar sedan

Minnesstund i Hongkong för offren vid Himmelska fridens torg förbjuds

För första gången någonsin förbjuds den årliga ljusvaka som hålls i Hongkong för att hedra offren vid massakern på Himmelska fridens torg..

DN - 3 timmar sedan

Lars Melin ny ledare för Backa teater

Lars Melin blir ny chef på Backa teater efter Mattias Andersson, som i oktober meddelade att han efter 13 år skulle lämna teatern i….

DN - 4 timmar sedan

Protesterna i USA är rena festen för Kinas propagandamaskin

Protesterna i USA har blivit ett gyllene propagandatillfälle för den kinesiska regimen att framhålla hur överlägset det kinesiska….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.