Expressen > Opinion

Friday, 29 May, 14:56

Expressen - 21 maj 20 kl. 07:15

S: Fler brottslingar ska kunna utvisasSverige ska vara ett säkert och tryggt land för alla.  Konsekvenserna för den som gör sig skyldig till allvarliga brott ska vara kännbara, samtidigt som den som blir utsatt för brott ska skyddas. Nu tillsätter regeringen en utredning för att fler ska kunna utvisas på grund av brott, skriver Rikard Larsson och Fredrik Lundh Sammeli (S). .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Rikard Larsson, Fredrik Lundh Sammeli

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: S Fler, brottslingarska kunna , utvisas
Expressen - 08 mar 17 kl. 18:43

Fler brottslingar bör utvisas från Sverige

Hovrättens beslut att utvisa våldtäktsmännen till Afghanistan är riktigt.Det är orimligt att så få utländska brottslingar döms till utvisning..

Aftonbladet - 30 apr 20 kl. 17:41

Regeringen vill utvisa fler brottslingar

▸ Regeringen vill tillsammans med samarbetspartierna skärpa reglerna för när dömda brottslingar ska utvisas..

Helsingborgs Dagblad - 30 apr 20 kl. 17:41

Regeringen vill utvisa fler brottslingar

Regeringen vill tillsammans med samarbetspartierna skärpa reglerna för när dömda brottslingar ska utvisas. En utredning har nu tillsatts och den ska bland annat titta på hur anknytning till Sverige ska bedömas. – Regelverket är alldeles för svagt, och d.

UNT - 30 apr 20 kl. 17:41

Regeringen vill utvisa fler brottslingar

Regeringen vill tillsammans med samarbetspartierna skärpa reglerna för när dömda brottslingar ska utvisas..

Sydsvenskan - 30 apr 20 kl. 17:41

Regeringen vill utvisa fler brottslingar

Regeringen vill tillsammans med samarbetspartierna skärpa reglerna för när dömda brottslingar ska utvisas. En utredning har nu tillsatts och den ska bland annat titta på hur anknytning till Sverige ska bedömas. – Regelverket är alldeles för svagt, och d.

GöteborgsPosten - 30 apr 20 kl. 17:41

Regeringen vill utvisa fler brottslingar

Regeringen vill tillsammans med samarbetspartierna skärpa reglerna för när dömda brottslingar ska utvisas. En utredning har nu tillsatts och den ska bland annat titta på hur anknytning till Sverige ska bedömas..

Sydsvenskan - 06 feb 16 kl. 09:21

Fler ska utvisas med nya metoder

Polisen har lämnat flera förslag till Justitiedepartementet om hur myndigheten ska kunna verkställa fler utvisningar av personer som fått avslag på sin asylansökan, skriver svd.se. I nuläget finns omkring 20 000 personer i Sverige som ska utvisas med tvång — förra året lyckades polisen genomföra knappt 4 000 av de runt 11 000 utvisningsärenden som Migrationsverket lämnade över.

Expressen - 06 feb 16 kl. 09:37

Fler ska utvisas med nya metoder

Polisen har lämnat flera förslag till Justitiedepartementet om hur myndigheten ska kunna verkställa fler utvisningar av personer som fått avslag på sin asylansökan, skriver svd.se. I nuläget finns omkring 20 000 personer i Sverige som ska utvisas med tvång – förra året lyckades polisen genomföra knappt 4 000 av de runt 11 000 utvisningsärenden som Migrationsverket lämnade över..

Sydöstran - 22 jan 18 kl. 04:47

Fler marockaner utvisas

Ett nytt samarbete kring fingeravtryck gör att fler unga marockaner utvisas från Sverige, rapporterar SR Ekot. Genom fingeravtrycken har många personer med utvisningsbeslut kunnat identifieras, och därmed tas emot i Marocko. Tidigare har det varit problem med att fastställa marockaners identitet.

Helsingborgs Dagblad - 22 jan 18 kl. 04:47

Fler marockaner utvisas

Ett nytt samarbete kring fingeravtryck gör att fler unga marockaner utvisas från Sverige, rapporterar SR Ekot. Genom fingeravtrycken har många personer med utvisningsbeslut kunnat identifieras, och därmed tas emot i Marocko. Tidigare har det varit prob.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 8 timmar sedan

Vi är tusentals som aldrig tycks bli friska – hjälp oss!

Vi är vanliga, ofta tidigare helt friska personer, som länge kämpat ensamma i hemmet mot covid-19 med ofattbart många symptom. Vi kräver att Folkhälsomyndigheten och andra experter erkänner öppet att vi finns, och att vi är tusentals, skriver Hege Magnusson, som varit sjuk sedan 10 mars..

Expressen - 22 timmar sedan

Inrätta ett fristående centrum för veteraner

Tack vare att svenska män och kvinnor är villiga att göra uppoffringar i Sverige, i närområdet och globalt är vi ett säkrare land. Vi vill liksom veteranorganisationerna inrätta ett från Försvarsmakten fristående centrum för veteraner, skriver Pål Jonson (M) och Annicka Engblom (M)..

Expressen - Igår: 06:15

Därför lockar SSU så många islamister

I SSU och Socialdemokraterna dyker det återkommande upp extremister med islamistiska, homofoba, antisemitiska och sexistiska åsikter. Ska SSU och S ha någon trovärdighet alls i arbetet för ett mer fritt och öppet Sverige krävs att de river upp rötterna som återkommande förenar dem med extremister, skriver Douglas Thor, Muf..

Expressen - Igår: 17:24

S-toppen som vägrar lyssna på forskning

I min verklighet bör man lyssna på forskning och utredningar och undvika politik som ger högre arbetslöshet.Tyvärr verkar Annelie Karlsson (S) vara alltför fast i en bild av elaka högerspöken för att se faran med höjd a-kassa, skriver Timbros Caspian Rehbinder i en slutreplik..

Expressen - I förrgår: 12:08

EU måste ta ledarrollen för en tvåstatslösning

Det är av allra största vikt att EU når enighet och agerar för att blockera Israels illegala annektering, skriver Evin Incir (S), huvudförhandlare för Palestinafrågan i Europaparlamentet. .

Expressen - I förrgår: 06:15

Lyft blicken – alla ni som fördömer sexköp

Ännu en gång har den politiska diskussionen om handel med sexuella tjänster kommit på tapeten. Och helt plötsligt blir nästan alla i det politiska etablissemanget hängivna marxister, skriver statsvetaren Mike Enocksson..

Expressen - I förrgår: 17:05

Storbolagen ska inte ha några stödpengar

Undersköterskors och industriarbetares skattepengar ska inte gå till stora bolag med kapitalstarka ägare. Där måste ägarna ta sitt ansvar och skjuta till pengar. Under de goda åren har de tagit ut aktieutdelningar, enorma löner och bonusar, skriver Ulla Andersson (V)..

Expressen - 26 maj 20 kl. 12:09

Vem ska betala när MP halverar arbetstiden?

Miljöpartiet sitter i regeringen och bör lägga all sin vakna tid åt att delta konstruktivt i krisarbetet. Istället kör de solo och fortsätter att lägga fram verklighetsfrånvända förslag.Har MP en egen sedelpress i Rosenbad som Socialdemokraterna inte känner till?

Expressen - 26 maj 20 kl. 06:15

Sätt dit gängen som använder barnkurirer

Använd befintlig lagstiftning kreativt och pröva om människohandelsbrottet kan användas för att hindra viss nyrekrytering till kriminalitet, skriver vice chefsåklagare Thomas Ahlstrand och utredarna Maria von Bredow och Mikael Thörn..

Expressen - 25 maj 20 kl. 16:03

S vill ”utvisa fler” – det klingar oerhört falskt

Socialdemokraterna har styrt detta land med systematisk slapphet och lagt grunden för den ökade otryggheten.Nu vill de signalera ett uppvaknande. Börja då med att ta ansvar och be det svenska folket om ursäkt för att ni gång på gång sopat problemen under mattan, skriver Jimmie Åkesson och Adam Marttinen (SD)..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.