SVT > Inrikes

Sunday, 07 June, 11:52

SVT - 21 maj 20 kl. 06:55

Våg av anmälningar till ARN gällande resorAntalet anmälningar till Allmänna reklamationsnämndens reseavdelning har ökat kraftigt i april och maj jämfört med samma period i fjol. – Vi har noterat en dramatisk ökning sedan corona-krisen inleddes i mitten av mars. Det är en utmaning att hantera det här, säger ARN-chefen Marcus Isgren till SVT Nyheter..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
ARN, Allmänna, Marcus Isgren, SVT Nyheter

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vågav , anmälningartill , ARN, gällande, resor
Skånskan - 05 aug 16 kl. 06:46

Rekordmånga anmälningar till ARN

Sveriges Radios Ekot rapporterar att antalet kunder som klagar hos Allmänna reklamationsnämnden (ARN) ökar.


Under 2015 fick myndigheten in över 12.000 anmälningar från missnöjda kunder, vilket är fler än någon gång tidigare.

Skånskan - 03 jan 16 kl. 16:00

1 222 anmälningar till Ivo under året

SKÅNE Hög personalomsättning och brist på tillgång till rätt kompetens är bidragande faktorer till fel och brister i vården enligt Ivo, inspektionen för vård och omsorg.
Under 2015 har hittills totalt 1 222 anmälningar och klagomål lämnats in i Skåne.Lex Maria och Lex SarahPrivatpersoner kan lämna in ett tips (även anonymt) eller anmäla ett klagomål.

Kristianstadsbladet - 24 nov 12 kl. 15:29

Nya anmälningar mot Sigtunaskolan

Trots fjolårets granskning av riksinternatet i Sigtuna kommer nu nya signaler om att elever på skolan kränks. Men skolchefen Kent Edberg anser att skolan är medveten om riskerna och har bra rutiner.
I oktober i år gjorde Skolinspektionen en polisanmälan.

SmålandsPosten - 14 feb 14 kl. 00:07

Anmälningar av smittsamma sjukdomar ökade stort i fjol

Antalet anmälda fall av smittsamma sjukdomar ökade i fjol med 25 procent i Kronobergs län jämfört med året innan.
En ökad spridning av klamydia uppges vara den främsta förklaringen. Landstinget Kronoberg gjorde i fjol 1 438 anmälningar enligt smittskyddslagen.

SmålandsPosten - 14 feb 14 kl. 00:07

Anmälningar av smittsamma sjukdomar ökar

Antalet anmälda fall av smittsamma sjukdomar ökade i fjol med 25 procent i Kronobergs län jämfört med året innan.
En ökad spridning av klamydia uppges vara den främsta förklaringen. Landstinget Kronoberg gjorde i fjol 1 438 anmälningar enligt smittskyddslagen.

YLE - 25 jun 17 kl. 07:32

Anmälningar för miljöbrott skjuter i höjden - byggboomen leder till att flera dumpar avfall i naturen

Antalet polisanmälningar för miljöbrott ökade med över 30 procent år 2016. Enligt polisen är det här goda nyheter eftersom miljöbrottens mörkertal varit enormt. Men samtidigt kan den växande byggbranschen leda till flera avfallsdumpningar i naturen.

Skånskan - 14 mar 16 kl. 14:57

Flera anmälningar om slagsmål

Eslöv Ett större slagsmål har ägt rum på Greve Dückers väg i Eslöv under natten till lördagen. Polisen har mottagit flertalet anmälningar och motanmälningar gällande misshandel där samtliga målsägande och gärningsmän är i 20-årsåldern och hemmahörande antingen i Eslöv eller i Lund.
Bland annat har en Eslövsbo född 1995 anmält att han blivit slagen i ansiktet och mottagit sparkar som lett till att han börjat blöda i ansiktet.

YLE - 10 mar 13 kl. 09:04

AL: Allt fler anmälningar om sexuellt utnyttjande av barn

Anmälningarna om sexuellt utnyttjande av barn har ökat kraftigt de senaste åren, skriver Aamulehti. År 2009 anmäldes 1 078 fall medan antalet anmälningar 2012 var 1 590. Det är en ökning med nästan femtio procent.

Trelleborgs Allehanda - 26 jun 14 kl. 11:30

Företag stäms efter våg av anmälningar

En stämning lämnas i dagarna in mot Trelleborgsföretaget som lurat ett hundratal föreningar att beställa rengöringsmedel för flera tusen kronor. Det är nätverket Förenade bolag som står bakom stämningsansökan.
– Det här handlar om en så omfattande mängd ärenden att vi känner att vi måste göra något.

Skånskan - 23 feb 17 kl. 09:49

16 anmälningar gjorda om ungdomar som far illa

HÖRBY Polisen lade över 1 000 extra timmar på att patrullera och vara synlig i Hörby andra halvåret 2016. 16 anmälningar gjordes till socialtjänsten under hösten om ungdomar som ansågs fara illa. ERWP.

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

Folkhälsomyndighetens gd till motattack mot Åkesson

Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson svarar nu på Jimmie Åkessons krav på att statsepidemiologen Anders Tegnell bör avgå. – Det är inget som han har att göra med, säger Johan Carlson..

SVT - 4 timmar sedan

Experten om Palmemordet: ”Förtalsrisken under promillenivå”

Chefsåklagare Krister Petersson löper ingen risk om han pekar ut en avliden person som Olof Palmes mördare. Och det gör inte heller de medier eller privatpersoner som väljer att namnpublicera och diskutera händelsen på sociala medier, enligt juristen Mårten Schultz. – Som jag kan bedöma nu är förtalsrisken under promillenivå, säger han till SVT Nyheter..

SVT - 14 timmar sedan

Löfven: Saker kommer att förändras

Statsminister Stefan Löfven (S) påminde i sitt nationaldagstal att det kommer en tid efter coronakrisen – och underströk att saker inte kommer att vara som förut. – Frågan är inte längre om saker kommer att förändras, utan hur..

SVT - 14 timmar sedan

Jimmie Åkesson: Anders Tegnell bör avgå

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson kräver att statsepidemiolog Anders Tegnell avgår..

SVT - 14 timmar sedan

Kungen: Viljan att hjälpa största tillgången

Kung Carl Gustaf hyllade svenskarnas insatser under coronapandemin i sitt nationaldagstal. – Beundransvärda och heroiska insatser har gjorts..

SVT - 18 timmar sedan

Rekordkostnader för privata vårdappar under coronapandemin ​

Under coronakrisen har allt fler valt att söka vård digitalt för att undvika smittsamma situationer, bland annat hos privata vårdappar. Det har fått regionernas kostnad för de privata vårdapparna att öka rejält, vilket oroar redan ekonomiskt tyngda regioner..

SVT - 19 timmar sedan

Här är platserna där du smittas av coronaviruset

Över 43 000 personer har hittills konstaterats smittade av coronaviruset i Sverige och över 4 500 har dött. Men var någonstans är risken störst att folk smittas? Och hur undviker man att smittas på de platserna?

SVT - 23 timmar sedan

Efter corona – färre nya poliser

Polisutbildningen riskerar få många tomma platser även i höst. Inrikesminister Mikael Damberg (S) skyller på coronasmittan. – Jag är helt övertygad om att vi hade klarat målet om inte rekryteringsmyndigheten tvingats totalstoppa all verksamhet i mars, säger han..

SVT - Igår: 11:46

Därför råder det flaggmani hos regeringen

Det råder flaggmani i regeringen. Sedan coronautbrottet har nästan alla våra politiker velat synas tillsammans med en svensk flagga. Vad handlar det här nya flaggvurmandet om?.

SVT - Igår: 11:33

En ovanligt ovanlig nationaldag

Firanden som ställs in och ceremonier som inte blir av — nationaldagen blir en nedtonad tillställning i spåren av coronakrisen. Men vi hade i alla fall tur med vädret! Eller?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.