DI > Ekonomi

Monday, 25 May, 19:14

DI - 20 maj 20 kl. 20:20

Stefan Ingves vill att SEB avstår utdelning: ”Är inte lämpligt”Riksbankschef Stefan Ingves tycker inte att banken SEB ska genomföra sin planerade aktieutdelning om totalt 13 miljarder kronor,.
Läs mer på DI
Läs mer om:
Ingves, SEB, Stefan Ingves

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stefan, Ingvesvill att , SEB, avstår, utdelningÄr inte , lämpligt
Kristianstadsbladet - 03 jul 14 kl. 11:44

Stefan Ingves överkörd

Riksbankschef Stefan Ingves och förste vice riksbankschef Kerstin af Jochnick ville endast sänka räntan med 0,25 procentenheter men fick se sig överkörda av de övriga fyra i direktionen och fick nöja sig med att reservera sig mot beslutet.
Det har aldrig tidigare hänt att en riksbankschef blivit överkörd i ett räntebesked. Och Robert Bergqvist, chefsekonom på SEB, kallar det för "ett bakslag".

TA - 03 jul 14 kl. 11:44

Stefan Ingves överkörd

Riksbankschef Stefan Ingves och förste vice riksbankschef Kerstin af Jochnick ville endast sänka räntan med 0,25 procentenheter men fick se sig överkörda av de övriga fyra i direktionen och fick nöja sig med att reservera sig mot beslutet.
Det har aldrig tidigare hänt att en riksbankschef blivit överkörd i ett räntebesked. Och Robert Bergqvist, chefsekonom på SEB, kallar det för "ett bakslag".

BT - 03 jul 14 kl. 11:44

Stefan Ingves överkörd

Riksbankschef Stefan Ingves och förste vice riksbankschef Kerstin af Jochnick ville endast sänka räntan med 0,25 procentenheter men fick se sig överkörda av de övriga fyra i direktionen och fick nöja sig med att reservera sig mot beslutet. Det har aldrig tidigare hänt att en riksbankschef blivit överkörd i ett räntebesked. Och Robert Bergqvist, chefsekonom på SEB, kallar det för "ett bakslag".

DI - 20 jan 15 kl. 22:40

Ny svettig siffra för Stefan Ingves

Inflationsförväntningarna fortsätter ned långt under Riksbankens inflationsmål, spår SEB. Sjunkande inflationsförväntningar ökar pressen på chefen Stefan Ingves och kollegorna på Riksbanken att stimulera mer. På onsdagen kommer en ny mätning..

DI - 02 maj 19 kl. 16:11

Stefan Ingves kritiserad i Riksdagen: ”Rea på svenska tillgångar”

Kronan har försvagats mer än väntat, bekräftar riksbankschefen Stefan Ingves i en utfrågning i riksdagen. ”Vi rear ut svenska tillgångar”, säger Robert Bergqvist, SEB:s chefsekonom..

YLE - 11 jul 17 kl. 06:29

Stefan Ingves: Kristinestad är mitt Mumindalen

Riksbankschefen Stefan Ingves är närpesbon som bland annat räddat Indonesiens ekonomi och skrivit på alla pengar i hela Sverige. I sitt sommarprat berättar han om alla de långa resorna som lett honom till den posten, med start från utbytesåren i Michigan,USA, där Ingves gick High School. - Tänk om någon hade sagt, nej, du får inte söka dig fram här i världen.

YLE - 11 jul 17 kl. 06:29

Stefan Ingves: Kristinestad är min egen mumindal

Riksbankschefen Stefan Ingves är Närpesbon som bland annat räddat Indonesiens ekonomi och skrivit på alla pengar i hela Sverige. I sitt sommarprat berättar han om alla de långa resorna som lett honom till den posten, med start från utbytesåren i Michigan,USA, där Ingves gick high school. - Tänk om någon hade sagt, nej, du får inte söka dig fram här i världen.

Expressen - 27 okt 16 kl. 11:51

Stefan Ingves vädjan: Skrota ränteavdraget

Riksbankschefen Stefan Ingves vädjar nu desperat till politikerna att skrota ränteavdraget.Stefan Ingves räknar med att hushållens skulder kommer att fortsätt att stiga - pekar nu ut skulderna som det största hotet mot svensk ekonomi.– Jag tycker att man ska ta bort ränteavdraget.

DI - 13 jun 17 kl. 15:17

Stefan Ingves avfärdar bankernas kritik av Basel-förslag

Riksbankchefen Stefan Ingves slog på tisdagen tillbaka mot Bankföreningens kritik av hans Basel-förslag. ”Synpunkterna går i regel ut på att man ska ha så lite kapital som möjligt i banken”, säger Stefan Ingves..

SR - 04 jul 17 kl. 09:10

Chatta med Riksbankschefen Stefan Ingves

Idag kommer nytt räntebesked från Riksbankens. Du har chans att ställa dina frågor till Riksbankschef Stefan Ingves här i vår chatt. Skicka in din fråga redan nu, Stefan Ingves svarar från 14:30..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Börssuccén spränger 100-miljardervallen: ”Vi ska bli världens bästa bolag”

Efter att nästan ha dubblats hittills i år har Evolution Gamings börsvärde passerat 100-miljardersvallen och bolaget kvalar nu in bland….

DI - 15 minuter sedan

Rederiet Göta kanal ställer in alla kryssningar

Rederiet Göta kanal ställer in alla kryssningar under säsongen, skriver ägaren Stromma Sverige i ett pressmeddelande..

DI - 15 minuter sedan

WHO stoppar test av malariamedicin mot corona

Världshälsoorganisationen WHO stoppar tills vidare kliniska tester av malariamedicinen hydroxiklorokin och klorikin mot covid-19..

DI - 45 minuter sedan

Nästa LO-bas: ”Jag vågar inte vara så tvärsäker”

Parterna inom industrin ska inte ensamma få bestämma lönenivåerna på svensk arbetsmarknad anser LO:s nästa ordförande Susanna Gideonsson. .

DI - 1 timme sedan

Flera nya storblankare i Scandic Hotels

På måndagen dök tre nya storblankare upp i hotellbolaget Scandic Hotels. Totalt sitter sex storblankare nu på en kort position på totalt 4….

DI - 1 timme sedan

Ifo-chefen: ”Den gradvisa öppningen ger hopp”

Läget i Tyskland är än så länge dystert – men hoppet om en vändning ökar. Det visar Ifo-indexet för maj som presenterades på måndagen..

DI - 1 timme sedan

Nanologica tar in 5,5 miljoner i riktad emission

Spotlight-listade Nanologica avser genomföra en riktad nyemission om högst 5,5 miljoner aktier till institutionella och kvalificerade….

DI - 1 timme sedan

Uppåt på Europabörserna – turism och flygrelaterade bolag vinnare

Europabörserna hade en positiv utveckling under måndagen, då aktier inom turism och flygrelaterade verksamheter lyftes av att flera länder….

DI - 1 timme sedan

Medvind för danska vindkraftsbolag – laxlyft på Oslobörsen

De nordiska börserna utvecklades positivt på måndagen, då samlingsindexet Vinx 30 steg 1,4 procent till nivån 954 efter att aktier i….

DI - 1 timme sedan

Rejäl uppgång på Stockholmsbörsen – Catena Media rusade

Stockholmsbörsen inledde börsveckan med ett muntert humör och bjöd på en rejäl uppgång under måndagen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.