DI > Ekonomi

Saturday, 06 June, 10:48

DI - 20 maj 20 kl. 19:12

Kinas regering styr bort noteringar från USA-börsernaRegeringen i Kina uppmanar kinesiska företag att notera sig på Londonbörsen. Bedömare som Di talat med ser det som en logisk strategi för. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, Kina, Londonbörsen, Di

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kinas, regering, styr, bort, noteringarfrån , USA-börserna
DI - 07 maj 11 kl. 09:53

Kinas regering bötfäller Unilever för dyr tvål

Kinas regering har bötfällt konsumentvarujätten Unilever med 2 miljoner kronor efter att företaget gått ut med att höja priserna på tvål. Konsumentvarujätten har stört ansträngningarna för att kyla ned landets inflation, menar regeringen. Det skriver Guardian..

SvD - 06 nov 14 kl. 05:48

Kinas regering vidtar åtgärder för ökad import

Kinas regering har antagit detaljerade planer för ökad import genom att uppmuntra import av högteknologiutrustning, nyckelkomponenter samt konsumtionsvaror, rapporterar Reuters..

SR - 08 jul 15 kl. 22:14

Börsraset kan skada Kinas regering

Att Shanghaibörsen har fallit med 30 procent på bara tre veckor kan få stora politiska konsekvenser i Kina. Det säger Klas Eklund ekonom på SEB och författare till boken Kina: den nygamla supermakten. För börsraset kan skada Kinas regering..

SvD - 27 aug 15 kl. 11:01

Kinas regering har stödköpt aktier

Kinas regering har genomfört stabilitetsåtgärder under torsdagen genom aktieköp..

SvD - 31 aug 15 kl. 06:26

Kinas regering överger stödköpstaktik

Kinas regering har beslutat att överge försök att stötta aktiemarknaden genom storskaliga köp, och kommer i stället att intensifiera ansträngningarna att hitta och bestraffa dem som misstänks "destabilisera marknaden"..

Affärsvärlden - 31 aug 15 kl. 07:21

Kinas regering överger stödköp av aktier

Kinas regering överger försöken att ge stöd åt aktiemarknaden genom stora stödköp av aktier, skriver Financial Times med hänvisning till seniora företrädare..

Dagens PS - 07 jun 18 kl. 07:52

Facebook kan ha läckt data till Kinas regering

Facebook har delat med sig av användardata till fyra kinesiska mobiltillverkare, inklusive Huawei som har nära relationer med Kinas regering. Det skriver The New York Times. De övriga tre är Oppo, Lenovo och TCL.

SVT - 02 jun 19 kl. 07:47

Kinas regering försvarar Himmelska fridens torg-massakern

För 30 år sedan öppnade kinesiska styrkor eld mot demonstranter i vad som blev känt som massakern på Himmelska fridens torg. Hundratals, eller till och med tusentals, tros ha dödats vid händelsen men Kinas regering avfärdar den ännu starka kritiken..

DI - 05 jul 13 kl. 07:00

Kinas regering varnar för vaksamhet

Kinas penningpolitik är varken expansiv eller stram och likviditeten i det finansiella systemet är tillräcklig. Det sade Kinas vice finansminister Zhu Guangyao på fredagen, enligt Bloomberg News..

DI - 18 mar 17 kl. 11:14

Kinas regering kan inte dämpa bomarknaden

Prisökningen på Kinas bostadsmarknad har tagit fart igen efter fyra månader med långsammare tillväxt. Bostadspriserna i 70 storstäder ökade i februari, trots regeringens åtgärder för att hindra spekulanter på marknaden. Det rapporterar Reuters..

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Biden har säkrat presidentkandidaturen

Den tidigare vicepresidenten Joe Biden har fått tillräckligt många delegater för att formellt säkra sin position som Demokraternas kandidat….

DI - 30 minuter sedan

Hittade gömda skatter under coronakarantänen

Den 24 mars tvingades Thielska Galleriet stänga till följd av coronapandemin. Under tiden de höll stängt kom sommarens utställning ”Dolda….

DI - 45 minuter sedan

Välkommen till idrottens skatteparadis – hit flyttas miljarderna

Stora idrottsorganisationer som Fifa och Uefa har svart bälte i skatteplanering, och undviker effektivt att betala skatt där de tjänar….

DI - 45 minuter sedan

Uppgifter: Ny rekordnotering i Hongkong på gång

Kinesiska e-handelsgiganten JD.com planerar en andra notering. Den här gången på Hongkong-börsen.

DI - 1 timme sedan

Hopp om lösning i bråket mellan LKAB och Kiruna

Efter hot om att dra in regeringen och halvera produktionen har statliga LKAB och Kiruna kommun kommit överens om att återta diskussioner….

DI - 1 timme sedan

Analytikern: Därför fortsätter börsfesten – 20 aktier med störst chans att lyfta

Börsen har prisat in rejält minskade vinster när kvartalsrapporterna trillar in i sommar och har redan tagit sikte på nästa års….

DI - 1 timme sedan

Svenskar riskerar tysk karantän

Svenskar som tänkt sig att åka till Tyskland riskerar att få stanna längre än vad de tänkt sig. .

DI - 1 timme sedan

Löfven: Ring någon du bryr dig om

Firanden som ställs in och ceremonier som inte blir av — nationaldagen blir en nedtonad tillställning i spåren av coronakrisen..

DI - 2 timmar sedan

”Århundradets börsflopp” firar 20 år

Småsparare lockades med en säker investering som skulle fantastisk avkastning. 20 år senare står facit klart: ”Århundradets börsflopp”,.

DI - 2 timmar sedan

Kronrally i det tysta – då ryker Riksbankens livlina

Kronan har gått som en raket under våren. För tillfället är det sannolikt inget stort bekymmer för Riksbanken men när inflationsmålet så….Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.