DI > Ekonomi

Saturday, 06 June, 21:37

DI - 20 maj 20 kl. 16:00

SBAB: Bostadspriserna i Stockholm har vänt upp i majPrisfallet på bostadsrätter i Stockholm har stannat av i maj och priserna har vänt upp något..
Läs mer på DI
Läs mer om:
SBAB, Stockholm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SBAB, Bostadsprisernai , Stockholmhar , väntupp i , maj
Cornucopia - 18 dec 17 kl. 12:53

SBAB: Bostadspriserna i Stockholm ska ner 10-15% ytterligare

SBAB VD Klas Danielsson säger till Bloomberg att bostadspriserna i Stockholm fallit 10 - 15% och kan mycket väl falla ytterligare 10 - 15%. Killgissningar i all ära, det mest intressanta är att detta sägs i engelskspråkiga internationella Bloomberg, och alltså får internationell spridning.
På väg ner.

Expressen - 27 apr 18 kl. 10:09

SBAB: Bostadspriserna faller nästan tio procent

8–9 procent.Så mycket kan bostadspriserna falla närmaste tre åren.Det skriver statliga bolåneinstitutet SBAB i en ny analys..

DI - I förrgår: 06:50

SBAB: Bostadspriserna står pall – kan till och med stiga i år

Coronakrisen får svensk BNP att falla med närmare 6 procent i år och arbetslösheten att stiga tydligt, men bostadspriserna väntas ändå stå….

VA - 02 feb 11 kl. 10:26

Stockholm blir dyrare

2 februari Bostadspriserna ökade mer än väntat under fjärde kvartalet, framförallt i Stockholm. Under första kvartalet väntas små prisökningar på bostadsrätter och småhus. Det visar den enkät till drygt 200 fastighetsmäklare i Stor-Stockholm, Stor-Göteborg och Stor-Malmö som CMA Research genomfört på uppdrag av SBAB.

Cornucopia - 27 apr 18 kl. 13:13

SBAB: Stockholmslägenheten kan tappa runt en miljon i värde

SBAB skriver i ett pressmeddelande att bostadspriserna kan falla med 8 - 9% till år 2021 på grund av stigande räntor. För en premiumlägenhet i Stockholm innebär det en värdeminskning på runt en miljon kronor, eller ca 300 000:- SEK om året i extra boendekostnad. Det kallas "ingen större dramatik" och de än så länge fallande bostadspriserna är "inte ett tecken på att vi har en bostadsbubbla som håller på att spricka".

Cornucopia - 10 jun 15 kl. 12:29

Mindre än 2% berörs av SBAB:s "lånetak"

Enligt Finansinspektionens statistik berörs mindre än 2% av bolånekollektivet av SBAB:s "skärpning" av sina låneregler.

Enligt en tidning avser SBAB:s lånekvot bruttoinkomst, dvs inkomst före skatt, och ska ligga på 650% av bruttolönen. Normalt mäter man skuldkvot på hushållets skulder genom disponibla inkomst.

Cornucopia - 12 sep 19 kl. 11:32

SBAB: Stillastående bostadspriser väntas 2020 - 2022

Den statliga bolånebanken SBAB konstaterar att bostadspriserna kommer stå stilla fra möver även om år 2019 innebär en fortsatt kraftig uppgång under resten av året. Den svenska ekonomin väntas nu vara svag de kommande åren, och det saknas alltså möjlighet för stigande bostadspriser. Samtidigt menar banken att om inte hushållen får ta mer lån hos SBAB så kan man inte bygga ikapp underskottet av bostäder.

Cornucopia - 20 feb 20 kl. 10:51

SBAB-prognos: Stillastående bostadspriser i tre år - negativ tillväxt BNP per capitati 2020

SBAB har presenterat sina nya prognoser över svensk ekonomi och svensk bostadsmarknad. Om inte räntorna sänks utan ligger stilla väntar man sig att bostadspriserna står stilla de kommande tre åren, och bostadsspekulanterna får inte längre betalt för att bo. Man sänker sin BNP-prognos för svensk ekonomi innevarande år så mycket att tillväxten i BNP per capita blir negativ.

PrivataAffärer - I förrgår: 06:52

SBAB: Bopriserna står pall

”Priserna på andrahandsmarknaden har så här långt stått pall för coronakrisen mätt sedan årsskiftet. Detta ligger helt i linje med vad vi bedömde i inledningen av krisen. Vår prognos är att bostadspriserna står stilla eller möjligen ökar svagt under året som helhet.

Cornucopia - 13 apr 15 kl. 10:01

SBAB: Var femte bostadrätt och var åttonde villa säljs innan visning

SBAB har publicerat uppgifter från sin kommande Mäklarbarometer. Där framgår det att mer än var femte bostadsrätt (21%) nu säljs innan visning. Det samma gäller mer än var åttonde villa (13%).

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Jimmie Åkesson: Anders Tegnell bör avgå

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson kräver statsepidemiolog Anders Tegnells avgång..

DI - 45 minuter sedan

Kungen hyllar svenskarnas insats under coronapandemin

Kung Carl Gustaf hyllade svenskarnas insatser under coronapandemin i sitt nationaldagstal. ”Beundransvärda och heroiska insatser har gjorts….

DI - 1 timme sedan

Regioners kostnader för nätläkartjänster ökar

För att undvika sociala kontakter har många utnyttjat privata vårdappar under coronakrisen..

DI - 1 timme sedan

Förvaltarproffsets varning: Börsen har fel – ”blir en väldigt långsam normalisering”

Återhämtningen har redan börjat, men det kommer att ta år för ekonomin att läka efter coronachocken..

DI - 2 timmar sedan

Stjärnorna möttes på slottet – nu startar de bolag ihop

Författaren Camilla Läckberg startar produktionsbolag tillsammans med regissören Baker Karim och skådespelaren Alexander Karim..

DI - 2 timmar sedan

Italien har öppnat gränserna – men får kalla handen

Sedan den tredje juni är EU-medborgare återigen välkomna i Italien, men italienarna är sällan lika välkomna..

DI - 3 timmar sedan

Skalade ned i rätt tid: ”Är det alltid rätt att växa?”

Från 25 anställda till fem, och från stora produktionslokaler i Stockholm till ett ombyggt kök i en vårdcentral i Älvdalen..

DI - 3 timmar sedan

Svenskar oroar sig mer för krisen än danskarna: ”Oroväckande”

Danskarna tar pandemins ekonomiska skadeverkningar med ro, trots hårda bandage med stängda skolor, krogar och köpcentra..

DI - 3 timmar sedan

Slopat handelsstopp kan bli öppning på Balkan

Kosovos nyvalda regering med premiärminister Avdullah Hoti i spetsen tar bort de strikta hinder för handel med ärkefienden Serbien som….

DI - 4 timmar sedan

”Kapitalismen är fast i en föråldrad struktur”

Som 30-åring tog han över vd-jobbet på svenska McDonald’s efter sin pappa. Efter fem år på posten flyttade han till USA för ett toppjobb på….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.