Dagens Medicin > Nyheter

Monday, 01 June, 20:50

Dagens Medicin - 20 maj 20 kl. 14:50

Folkhälsomyndigheten ska ta fram vaccinstrategiRegeringen vill ha en nationell vaccinstrategi, med en plan för vilka grupper som ska prioriteras, när ett vaccin mot covid-19 finns. – Det dröjer sannolikt, men när vi är där ska Sverige ha tillgång till vaccin, säger statsminister Stefan Löfven (S) på en presskonferens..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Sverige, Stefan Löfven

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Folkhälsomyndighetenska ta fram , vaccinstrategi
SR - 15 timmar sedan

Minskad insyn hos Folkhälsomyndigheten

Folkhälsomyndigheten har frångått sina egna rutiner sedan det nya coronaviruset började spridas på allvar i Sverige, så att minnesanteckningar från centrala möten med landets smittskyddsläkare hålls hemliga..

Dalarnas tidningar - 7 timmar sedan

LIVE-TV 14.00: Senaste nytt om coronaläget från Folkhälsomyndigheten

Folkhälsomyndigheten tillsammans med Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och....

DalaDemokraten - 7 timmar sedan

LIVE-TV 14.00: Senaste nytt om coronaläget från Folkhälsomyndigheten

Folkhälsomyndigheten tillsammans med Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och....

Nerikes Allehanda - 7 timmar sedan

JUST NU: Folkhälsomyndigheten om coronaläget – se pressträffen här

Folkhälsomyndigheten håller tillsammans med Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och....

Cornucopia - 25 feb 20 kl. 15:42

Folkhälsomyndigheten skärper riskbedömningen om covid-19 i Sverige

Folkhälsomyndigheten skärper sin riskbedömning kring fall av coronaviruset och tillhörande sjukdomen Covid-19 i Sverige till hög, motsvarande en fyra på en femgradig skala. Bland annat beror detta på de många milda fallen av sjukdomen, vilket kan innebära att smittspridning inte upptäcks direkt. Risk för allmän spridning förblir låg, eller en tvåa på en femgradig skala.

Skånskan - 02 mar 20 kl. 13:17

Folkhälsomyndigheten vill stoppa flygen från Iran

Folkhälsomyndigheten vill att Transportstyrelsen omprövar trafiktillståndet för det iranska flygbolaget Iranair.
– Vi räknar nu med att svenska medborgare kommer att smittas, säger Johan Carson, Folkhälsomyndighetens generaldirektör.Myndigheten höjer nu sin riskbedömning för allmän spridning i Sverige från låg till måttlig Samtidigt höjs riskbedömningen för importfall från hög till mycket hög.

DN - 11 dec 15 kl. 16:15

Folkhälsomyndigheten: Alla bör vaccinera sig mot influensan

Folkhälsomyndigheten rekommenderar alla – inte bara riskgrupper – att vaccinera sig mot årets influensa. ”Det är hög tid, smittan har börjat sprida sig”, säger Mia Brytting, mikrobiolog på Folkhälsomyndigheten..

Regeringen - 28 apr 16 kl. 15:56

Uppdrag till Folkhälsomyndigheten och Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket angående tillgänglighet till antibiotika

Regeringen beslutar att ge Folkhälsomyndigheten i uppdrag att utforma förslag för hur nya antibiotika, samt äldre antibiotika där den nationella tillgängligheten är otillräcklig, kan göras tillgängliga i Sverige. Folkhälsomyndigheten och Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket ska genomföra uppdraget i samverkan med varandra.

DN - 21 aug 18 kl. 18:25

Folkhälsomyndigheten bekräftar ytterligare fall av ehec

Folkhälsomyndigheten har bekräftat ytterligare 30 fall av ehec kopplade till det stora utbrottet i mitten av juli. Totalt handlar det om knappt 80 bekräftade fall av smittan. – Störst antal fall finns i Västra Götaland och Uppsala som det ser ut nu, säger Britta Björkholm på Folkhälsomyndigheten..

SVT - 30 jan 20 kl. 01:22

Folkhälsomyndigheten: ”Sverige behöver förbereda sig för coronaviruset”

Finland har fått sitt första bekräftade fall av coronaviruset. Sverige bör därmed också förbereda sig på att smittan kan komma hit. Det menar Folkhälsomyndigheten.

SVT - 02 feb 20 kl. 15:26

Folkhälsomyndigheten: ”Det är en grupp friska personer som inte är smittsamma”

Snart är de svenskar som evakuerats från coronavirusdrabbade Hubeiprovinsen tillbaka i Sverige. Under resans gång har de kontrollerats flera gånger och enligt Folkhälsomyndigheten är de helt friska. – De var friska när de gick på planet och de har inte fått några symptom eller feber på resan heller, så det är en grupp friska personer som kommer hem och som inte är smittsamma, säger Anders Tegnell, statsepidemiolog på Folkhälsomyndigheten..

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 5 timmar sedan

Så har covid påverkat vårdutbildningarna

Praktiska moment har skjutits fram till sommarlovet, VFU-platser har dragits in och studenter har fått träna på att ta anamnes på familjen..

Dagens Medicin - 6 timmar sedan

Sörmland ska börja testa fler

Region Sörmland ska börja testa fler grupper för covid-19- Det meddelade regionledningen vid en presskonferens under måndagen..

Dagens Medicin - 6 timmar sedan

Antalet inlagda med covid-19 ökar i VGR

Antalet sjuka i covid-19 som behöver sjukhusvård har ökat på samtliga sjukhus i Västra Götalandsregionen de senaste två veckorna..

Dagens Medicin - 8 timmar sedan

”När han får se sitt barn får hans ansikte liv”

Jag är trött på de här satans munskydden, tänker jag när jag sätter på mig kvällens första för att gå in till en patient. Jag vet att jag inte borde klaga. I hissen på väg upp stod en kollega som klev av på våningen för intensivvård.

Dagens Medicin - 9 timmar sedan

Immunterapi gav bättre överlevnad vid blåscancer

Underhållsbehandling med den nya immuncheckpointhämmaren avelumab ökade medianöverlevnaden med runt sju månader hos patienter med framskriden urotelial cancer som inte blivit sämre på initial cytostatika..

Dagens Medicin - 12 timmar sedan

Stöd för att provfuskare får behålla poäng

Den som fuskat sig till en studieplats på högskola bör få behålla sina poäng, föreslog regeringens utredare. Och det ser ut som att förslaget har ett ganska brett stöd. Men ett par universitet och studentföreträdare säger bestämt nej..

Dagens Medicin - 13 timmar sedan

”Mikrovågsbehandling passar inte alla”

Att onyanserat uppge att mikrovågsbehandling är ett likvärdigt alternativ till kirurgi vid godartad prostataförstoring är problematiskt, skriver urologen Lena Ljungqvist Fick i en replik..

Dagens Medicin - 29 maj 20 kl. 15:18

SKR: Inget uppdrag att testa priogrupp fyra

Enligt socialminister Lena Hallengren (S) ska regionerna testa samtliga fyra prioriteringsgrupper. Men det stämmer inte säger Emma Spak på Sveriges Kommuner och Regioner..

Dagens Medicin - 29 maj 20 kl. 15:10

Lovande för immunterapi i första linjen mot tarmcancer

Initial behandling med immuncheckpointhämmaren pembrolizumab bromsade förloppet för en liten undergrupp av spridd kolorektal cancer, jämfört med konventionell cytostatikabehandling. Det visar en ny studie som presenteras på årets virtuella Asco-möte..

Dagens Medicin - 29 maj 20 kl. 14:47

Tre veckor semester för vårdanställda i Region Örebro

Den vårdnära personalen i Region Örebro kommer bara att få tre veckors semester i sommar. Beslutet är taget för att säkra covid-19-vården, rapporterar Vårdfokus. Den fjärde veckan får tas ut i höst.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.