DI > Ekonomi

Thursday, 04 June, 09:39

DI - 20 maj 20 kl. 14:47

Kanadas KPI sjönk 0,7 procent i aprilDe kanadensiska konsumentpriserna sjönk 0,7 procent i april jämfört med månaden före och sjönk 0,2 procent från samma månad föregående år. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
KPI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kanadas, KPI, sjönk, 0,7procent i , april
DI - 20 apr 18 kl. 14:44

Kanadas KPI steg mindre än väntat

De kanadensiska konsumentpriserna steg 0,3 procent i mars jämfört med månaden före och steg 2,3 procent från samma månad föregående år. .

DI - 17 aug 18 kl. 14:31

Kanadas KPI upp 3,0 procent i juli jämfört med föregående år

De kanadensiska konsumentpriserna steg 0,5 procent i juli jämfört med månaden före och steg 3,0 procent från samma månad föregående år. .

Cornucopia - 09 jun 16 kl. 10:32

Bolåneräntornas vikt i KPI reduceras

SCB:s Nämnden för Konsumentprisindex har beslutat att ränteavdraget ska räknas in i KPI som ett avdrag på räntekostnaderna inom boendeposten. Detta innebär att räntans påverkan på KPI reduceras, då viktningen minskar med lika mycket som ränteavdraget. Riksbankens självförstärkande påverkan på KPI vid ränteändringar reduceras därmed.

Cornucopia - 12 nov 15 kl. 15:27

Ingen KPI-inflation att tala om

SCB rapporterade idag om KPI-inflationen i oktober. Det är bara att konstatera att det fortfarande inte finns någon KPI-inflation att prata om och antagligen kommer en desperat Riksbank att agera därefter.
KPI steg med 0.

Cornucopia - 13 maj 15 kl. 10:33

KPI faller igen - risk för ytterligare räntesänkningar

SCB rapporterade igår om fallande konsumentprisindex (KPI), felaktigt i dagligt tal kallat inflationen. Risken finns nu att Riksbanken i panik genomför ytterligare destruktiva räntesänkningar.
Under februari och mars steg KPI och vid senaste räntebeskedet sänkte man inte räntan, även om man utökade de kvantitativa lättnaderna.

Cornucopia - 22 jul 16 kl. 10:34

KPI-inflationen fortsätter stiga - nu över 1.0%

SCB:s KPI-inflation (ej att blanda ihop med verklig inflation) fortsätter stiga och var i juni 1.02%. Detta trots att Riksbanken genom att skylla på Brexit tänker skjuta upp sina räntehöjningar då tydligen inte det KPI man styr mot ska ta fart på grund av Brexit.

Cornucopia - 11 apr 17 kl. 12:08

KPI-inflationen rekylerar något - trenden intakt

KPI-inflationen föll tillbaka från en årstakt på 1.8% till 1.3%.

Cornucopia - 11 maj 17 kl. 11:43

KPI-inflationen nu 1.9% - bråttom för Riksbanken att ändra inflationsmålet

Med dagens statistik rapporterade SCB att KPI-inflationen nu är på 1.9%. Därmed brådskar det rent akut för Riksbanken att skyndsamt ändra inflationsmålet, så de kan fortsätta sänka räntorna för att blåsa upp tillgångsbubblorna.

Cornucopia - 07 okt 14 kl. 17:28

Bostadsrättspriserna utveckling 1970 - 2014 med BNP, KPI och disponibel inkomst

Eventuellt är jag med i Rapport och Aktuellt på Public Service/SVT ikväll, vilket kan föranleda ett och annat nytt bloggbesök. Jag skriver eventuellt, då man aldrig kan vara säker på vad som får utgå ur planeringen när sändningen faktiskt genomförs. Intervjun skedde förra veckan, och inspelningsplatsen hittar ni här om ni gillar utsikten och vill ha en av de kvarvarande tomterna.

Cornucopia - 13 okt 15 kl. 09:58

Fortsatt obefintlig KPI-inflation

SCB har rapporterat nya siffror för den beryktade KPI-inflationen, som biter sig fast kring nollstrecket. Man rapporterar nu om +0.07% i prisökningar i konsumentkorgen, som KPI-Svensson förväntas konsumera, mot tidigare -0.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Stora pengar på spel när miljarder ska ut i coronastöd

Stora pengar står på spel när flera hundra miljarder ska fördelas i coronastöd till företag..

DI - 5 minuter sedan

Industrins orderingång rasade tvåsiffrigt i april

Industrins totala orderingång rasade med 13,9 procent i april jämfört med mars, enligt säsongsrensade siffror..

DI - 10 minuter sedan

SAS nya USA-plan – ska tillbaka till nivån innan krisen

SAS ska trafikera sju flyglinjer i USA med mindre flygplan än tidigare. ”USA har varit en viktig expansionsmarknad för USA..

DI - 10 minuter sedan

Över 100.000 har slopat amorteringen: ”Under förväntan”

Omkring 111.000 bolånekunder har fått amorteringsfrihet hos de svenska storbankerna, enligt Finansinspektionens bedömning..

DI - 15 minuter sedan

Brittiska storbanker backar Peking om säkerhetslagen

De två marknadsledande bankerna i Hongkong, brittiska HSBC och Standard Chartered, vadar in i det geopolitiska minfältet genom att ställa….

DI - 15 minuter sedan

”Uppsida på 25–30 procent” – förvaltningschefens vinnaraktier för det kommande året

Börsoptimismen väntas fortsätta framöver, enligt Carnegie Private Banking. Utöver att slå ett slag för räntebärande investeringar pekar….

DI - 15 minuter sedan

Milano Colori lanserar nästa generations anti-mikrobiella sprayer, gels och våtservetter från ett branschkonsortium mot Corona, alla med Polygiene ViralOff

Genom att kombinera traditionella anti-bakteriella metoder med ny teknik, inklusive Polygienes ViralOff®, så kommer handgel, våtservetter….

DI - 15 minuter sedan

Nanoform rusar 20 procent i First North-debuten

Det finländska forskningsbolaget Nanoform klättrar 20 procent i debuten på First North..

DI - 45 minuter sedan

EcoDataCenter ingår strategiskt partnerskap med Arctic Space Technologies

EcoDataCenter förser Arctic Space med datacentertjänster för att vidareutveckla företagets erbjudande inom kommunikationstjänster för….

DI - 30 minuter sedan

Immunovia reser 400 miljoner kronor i riktad emission

Teckningskursen i forskningsbolaget Immunovias riktade nyemission har satts till 135 kronor, vilket innebär att bolaget tillförs cirka 400….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.