Dagens Medicin > Nyheter

Monday, 01 June, 20:12

Dagens Medicin - 20 maj 20 kl. 14:43

Lägre andel smitta bland äldre i SverigeDe första resultaten från antikroppstester för covid-19 i Sverige har nu presenterats vid Folkhälsomyndighetens presskonferens..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Sverige, Folkhälsomyndighetens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lägre, andel, smittabland , äldrei , Sverige
Barometern - 20 maj 20 kl. 18:51

Corona: Lägre andel smitta bland äldre i Sverige

De första resultaten från antikroppstester för covid-19 i Sverige visar att Sveriges äldre har smittats i mindre utsträckning än medelålders och barn, något Anders Tegnell ser som ett tecken på att många äldre trots allt lyckats skydda sig..

Aftonbladet - 20 maj 20 kl. 14:07

Lägre andel smitta bland äldre i Sverige

▸ De första resultaten från antikroppstester för covid-19 i Sverige har nu presenterats vid Folkhälsomyndighetens….

Nya Wermlands Tidningen - 20 maj 20 kl. 15:03

Lägre andel smitta bland äldre i Sverige

DN - 16 okt 18 kl. 11:42

Högre andel äldre riskerar fattigdom

Sverige har lägst andel personer som lever i allvarlig materiell fattigdom i Europa, enligt ny statistik. Samtidigt har Sverige en högre andel äldre som riskerar att hamna i fattigdom jämfört med flera andra länder..

Expressen - 31 okt 12 kl. 07:39

Högre andel friskolor ger bättre elevresultat

Ju högre andel friskolor en kommun har desto bättre presterar eleverna. Det visar en rapport från arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering (IFAU). ?

Sydsvenskan - 31 maj 15 kl. 17:10

Lägre andel lärarleg i friskolor

Fristående skolor har en betydligt högre andel obehöriga lärare än kommunala skolor. I Varberg, Sundsvall och Nacka är skillnaderna som störst, visar TT:s sammanställning..

UNT - 31 maj 15 kl. 17:09

Lägre andel lärarleg i friskolor

Fristående skolor har en betydligt högre andel obehöriga lärare än kommunala skolor..

Helsingborgs Dagblad - 31 maj 15 kl. 17:10

Lägre andel lärarleg i friskolor

Fristående skolor har en betydligt högre andel obehöriga lärare än kommunala skolor. I Varberg, Sundsvall och Nacka är skillnaderna som störst, visar TT:s sammanställning..

DI - 03 aug 17 kl. 10:29

Amerikanska experterna: Högre andel likvider i portföljen

Två experter rekommenderar högre andel likvider i aktieportföljen, i anslutning till att aktiemarknaden och värderingar är på toppnivåer i USA. Det rapporterar CNBC. .

GöteborgsPosten - 24 jan 18 kl. 05:00

Högre andel miljögifter än väntat i bröstmjölk

En studie av ammande kvinnors bröstmjölk visade högre andel av miljögift med ursprung från flamskyddsmedel än förväntat.
– Det är bekymrande att vi lever i ett samhälle där olika miljögifter är så närvarande att inte ens de ammade spädbarnen undkommer exponering, säger Filip Bjurlid, forskare vid Örebro universitet..

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 4 timmar sedan

Så har covid påverkat vårdutbildningarna

Praktiska moment har skjutits fram till sommarlovet, VFU-platser har dragits in och studenter har fått träna på att ta anamnes på familjen..

Dagens Medicin - 5 timmar sedan

Sörmland ska börja testa fler

Region Sörmland ska börja testa fler grupper för covid-19- Det meddelade regionledningen vid en presskonferens under måndagen..

Dagens Medicin - 6 timmar sedan

Antalet inlagda med covid-19 ökar i VGR

Antalet sjuka i covid-19 som behöver sjukhusvård har ökat på samtliga sjukhus i Västra Götalandsregionen de senaste två veckorna..

Dagens Medicin - 8 timmar sedan

”När han får se sitt barn får hans ansikte liv”

Jag är trött på de här satans munskydden, tänker jag när jag sätter på mig kvällens första för att gå in till en patient. Jag vet att jag inte borde klaga. I hissen på väg upp stod en kollega som klev av på våningen för intensivvård.

Dagens Medicin - 8 timmar sedan

Immunterapi gav bättre överlevnad vid blåscancer

Underhållsbehandling med den nya immuncheckpointhämmaren avelumab ökade medianöverlevnaden med runt sju månader hos patienter med framskriden urotelial cancer som inte blivit sämre på initial cytostatika..

Dagens Medicin - 11 timmar sedan

Stöd för att provfuskare får behålla poäng

Den som fuskat sig till en studieplats på högskola bör få behålla sina poäng, föreslog regeringens utredare. Och det ser ut som att förslaget har ett ganska brett stöd. Men ett par universitet och studentföreträdare säger bestämt nej..

Dagens Medicin - 13 timmar sedan

”Mikrovågsbehandling passar inte alla”

Att onyanserat uppge att mikrovågsbehandling är ett likvärdigt alternativ till kirurgi vid godartad prostataförstoring är problematiskt, skriver urologen Lena Ljungqvist Fick i en replik..

Dagens Medicin - 29 maj 20 kl. 15:18

SKR: Inget uppdrag att testa priogrupp fyra

Enligt socialminister Lena Hallengren (S) ska regionerna testa samtliga fyra prioriteringsgrupper. Men det stämmer inte säger Emma Spak på Sveriges Kommuner och Regioner..

Dagens Medicin - 29 maj 20 kl. 15:10

Lovande för immunterapi i första linjen mot tarmcancer

Initial behandling med immuncheckpointhämmaren pembrolizumab bromsade förloppet för en liten undergrupp av spridd kolorektal cancer, jämfört med konventionell cytostatikabehandling. Det visar en ny studie som presenteras på årets virtuella Asco-möte..

Dagens Medicin - 29 maj 20 kl. 14:47

Tre veckor semester för vårdanställda i Region Örebro

Den vårdnära personalen i Region Örebro kommer bara att få tre veckors semester i sommar. Beslutet är taget för att säkra covid-19-vården, rapporterar Vårdfokus. Den fjärde veckan får tas ut i höst.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.